■ آيا خنده در نماز موجب ابطال نماز مي شود؟
پاسخ:
باسلام خدمت شما پرسشگر محترم آيات عظام: امام خميني، اراکي، سبحاني: هفتم: از مبطلات نماز خنده با صدا و عمدي است و چنانچه سهواً هم با هم با صدا بخندد يا لبخند بزند نمازش باطل نمي شود. آيات عظام: - گلپايگاني، صافي گلپايگاني: هفتم: از مبطلات نماز خنده با صدا و عمدي است و چنانچه سهواً هم با صدا بخندد به طوري که صورت نماز از بين برود نماز باطل است ولي لبخند نماز را باطل نمي کند. آيات عظام: خوئي، تبريزي: هفتم: از مبطلات نماز خنده با صدا و عمدي است و چنانچه عمداً بي صدا يا سهواً با صدا بخندد، ظاهر اين است که نمازش اشکال ندارد. آيةالله العظمي بهجت: هفتم: از مبطلات نماز، عمداً قهقهه کردن (يعني خنديدن شديد) است ولي اگر سهواً يا از روي فراموشي قهقه کرد ، نمازش صحيح است و اگر کسي با صدا بخندد ولي به حدّ قهقهه نرسد، در صورتي که مقدّمه خنديدن به اختيار و توجه او بوده است، بنابرأظهر نمازش باطل است وگرنه باطل بودن نماز، مطابق احتياط است که نماز را تمام کرده و بعد، از روي احتياط دو مرتبه اعاده نمايد. آيةالله العظمي فاضل لنکراني: هفتم: از مبطلات نماز خنده با صدا و مد و ترجيع است و نيز بنابراحتياط واجب هر نوع خنده با صدا اگر عمدي باشد و چنانچه سهواً هم با صدا بخندد به طوري که صورت نماز از بين برود نماز باطل است ولي لبخند نماز را باطل نمي کند. سـؤال از آيةالله العظمي امام خامنه اي: آيا اگر کسى هنگام نماز به خاطر يادآورىِ حرف خندهدار يا پيدايش حالت خندهآورى بخندد، نمازش باطل مىشود يا خير؟ پــاســخ: اگر خنده با صدا (يعنى قهقهه) وعمدى باشد، نماز باطل است. آيةالله العظمي سيستاني: هفتم: از مبطلات نماز ، خنده با صدا و عمدي است هرچند بدون اختيار باشد اگر مقدّماتش اختياري باشد، بلکه بنابراحتياط واجب هرچند هم مقدّماتش اختياري نباشد در صورتي که وقت براي اعاده باشد بايد آن را اعاده کند ولي اگر عمداً بي صدا يا سهواً با صدا بخندد نمازش اشکال ندارد. آيةالله العظمي شبيري زنجاني: هفتم: «خنديدن با صدا» از مبطلات نماز آن است که نمازگزار عمداً با صدا بخندد و چنانچه عمدا بي صدا يا سهوا -با صدا يا بي صدا- بخندد ظاهر اين است که نمازش اشکال ندارد. آيةالله العظمي وحيد خراساني: هفتم: از مبطلات نماز خنده با صدا و عمدي است ، مگر اينکه جاهل قاصر باشد ، و چنانچه بي صدا يا سهوا با صدا بخندد ، نمازش اشکال ندارد. آيةالله العظمي مکارم شيرازي: خنده عمدي و با صدا نماز را باطل ميکند؛ و همچنين خنده اي که در آن بي اختيار باشد؛ اما تبسم و لبخند نماز را باطل نمي کند هرچند عمدي باشد و نيز خنده سهوي به گمان اين که در حال نماز نيست، موجب باطل شدن نماز نمي شود. آيةالله العظمي نوري همداني: هفتم: از مبطلات نماز خنده با صدا و ترجيع است، و بنابراحتياط واجب خنده با صدا اگر چه ترجيع نداشته باشد و عمدي باشد و چنانچه سهواً با صدا بخندد ، اگر به هم زننده صورت نماز نباشد يا لبخند بزند، نمازش باطل نمي شود. آيةالله العظمي مظاهري: هفتم: از مبطلات نماز خنده با صداست ولي اگر سهوا باشد به اين معني که فراموش کرده است در نماز است ويا اضطرارا باشد به اين معني که نتواند جلوي خنده خود را بگيرد و يا جهل به مسأله باشد، نماز باطل نمي شود گرچه در هر سه صورت بهتر است نماز را دوباره بخواند اما تبسم و لبخند نماز را باطل نمي کند. توضيح المسائل مراجع - أجوبةالإستفتائات سؤال 505.
■ مگر كشيدن مقداري اندك رطوبت دست به سر و پا چه تأثيري در طهارت دارد؟
همانگونه كه مي دانيد صحت وضو تنها منوط به شستن يا مسح نمودن برخي از اعضاي بدن نيست بلكه زماني مي توان گفت اين عمل عبادي بطور صحيح صورت پذيرفته كه شرايط و مقدمات صحت آن نيز رعايت شود.
از شرايط و مقدمات صحت وضو كه در رساله هاي عمليه نيز ذكر گرديده آ ...
■ علل سستی در نماز چیست؟
به نظر می رسد کسالت در نماز معلول یکی از سه موضوع زیر است که با بر طرف کردن این سه و تلاش برای شادابی در نماز، این مهم حاصل خواهد شد. آن سه موضوع عبارت است از:
1- بی فایده دانستن نماز، که باعث می شود انسان آن را به صورت یک وظیفه خشک بینگارد و طبی ...
■ دوستي دارم كه نماز را ترك كرده. او در توجيه كارش مي گويد حديثي از اميرالمؤمنين علي(ع) داريم كه فرموده:«اگر يک لحظه حضور قلب در نماز نداشته باشم، نماز نمي خوانم.» مي خواستم سوال کنم، آيا در کتب روايي معتبر ما چنين حديثي نقل شده است؟
اولا: پس از بررسي منابع روايي به چنين روايتي دست نيافتيم و اين جمله نه تنها از حضرت علي ( عليه السلام ) بلكه از هيچيك از معصومين (عليهم السلام ) نقل نگرديده است.
ثانيا: يكي از صفات معصومين ( عليهم السلام ) همان عصمت آنها از خطا، اشتباه، نسيان و دوري ...