■ چرا شیعه دست بسته نماز نمی خواند؟
پاسخ: شیعه دست بسته نماز خواندن را حرام می داند در حالیکه هیچیک از مذاهب اهل سنّت نیز آن را واجب ندانسته اند. بعضى آن را مستحب و گروهى مثل مالک بن انس در نمازهاى واجب آنرا مکروه شمرده اند.
در زمان پیامبر (صلی الله علیه و آله) حتی زمان خلیفه اوّل، همه صحابه دست باز نماز می خوانده اند تا اینکه در زمان خلیفه دوم این بدعت گذاشته شد.
ابن رشد قرطبى اندلسى از علماى اهل سنّت می گوید: روایات صحیحى است که به دست ما رسیده که نماز پیامبر را توصیف می کند و در آن نقل نشده که پیامبر اکرم دست راست روى دست چپ می گذاشته اند. از طرفى به مردم امر شده که دست روى دست گذاشته نماز بخوانند در حالی که دستور دهنده معلوم نیست.
بدایة المجتهد، جلد اوّل کتاب الصلاة فصل دوم، مسأله پنجم، ص ۱۳۶- ۱۹۳.
عمده دلیل جمهور اهل سنت دو روایت است:
1. بخارى از سهل بن سعد نقل می کند که مردم مأمور شدند که (مردان) دست روى دست نماز بخوانند. ابو حازم می گوید این را صحیح نمی دانم مگر اینکه اثبات شود امر کننده پیامبر است.
صحیح بخارى، ج ۱، ص ۱۳۵.
2. روایت دوّم هم مرسل است؛ زیرا اهل سنّت روایت علقمه بن وائل از پدرش را مرسل می دانند و معتبر نمی شمارند.
تهذیب التهذیب، ج ۷، ص ۲۴۷.
طبق بعضى روایات منقول است که روزى چند نفر از اسراى مجوس بر عمر وارد شدند و جهت اداى احترام دست به سینه بودند. علّت آن را پرسید. گفتند ما براى احترام به بزرگان چنین می کنیم. عمر پسندید و دستور داد در نماز براى خضوع بیشتر چنین کنند.
جواهر الکلام، ج ۱۱، ص ۱۹.
و لذا ائمه اهل بیت آن را جائز ندانسته اند.
پاسخ به شبهات در شبهای پیشاور، ص ۲۰۶-۲۰۷.
■ با سلام
چگونه می توان به فایل کامل پایان نامه ها دسترسی داشت؟
با سلام و احترام
باید به خود دانشگاه هایی که پایان نامه برای آنها نوشته شده است ، سر بزنید. یا تماس بگیرید.
نام دانشگاه ها در خلاصه پایان نامه ها آمده است ...
■ با توجه به اين كه ذكر شده انسان فطرتاً عبادت را دوست دارد، چرا ما از عبادتهاى خود لذت نمىبريم؟
گرايش به ذات اقدس اله فطرى است؛ ولى شهوت و غضب نيز به عنوان ابزار كار در نهاد ما وجود دارد. انسان عاقل اين دو را تعديل مىكند نه تعطيل. انسان جاهل شهوت و غضب را امير فطرت مىكند. در اين حال، فطرت اسير و در بين غرائز دفن مىشود؛ و از فطرت مدفون شده كا ...
■ چرا در اسلام نسبت به شرکت در نماز جماعت این همه سفارش شده است؟
درباره ارزش نماز جماعت، رسول خدا (ص) فرمودند: نماز کسی که صدای اذان را بشنود و بیسبب در نماز جماعت شرکت نکند، ارزشی ندارد. (1) در حدیثی دیگر آمده است: «هر که نماز جماعت را دوست داشته باشد، خدا و فرشتگان [نیز] او را دوست خواهند داشت». (2)
در کنار ...