■ چرا شیعه دست بسته نماز نمی خواند؟
پاسخ: شیعه دست بسته نماز خواندن را حرام می داند در حالیکه هیچیک از مذاهب اهل سنّت نیز آن را واجب ندانسته اند. بعضى آن را مستحب و گروهى مثل مالک بن انس در نمازهاى واجب آنرا مکروه شمرده اند.
در زمان پیامبر (صلی الله علیه و آله) حتی زمان خلیفه اوّل، همه صحابه دست باز نماز می خوانده اند تا اینکه در زمان خلیفه دوم این بدعت گذاشته شد.
ابن رشد قرطبى اندلسى از علماى اهل سنّت می گوید: روایات صحیحى است که به دست ما رسیده که نماز پیامبر را توصیف می کند و در آن نقل نشده که پیامبر اکرم دست راست روى دست چپ می گذاشته اند. از طرفى به مردم امر شده که دست روى دست گذاشته نماز بخوانند در حالی که دستور دهنده معلوم نیست.
بدایة المجتهد، جلد اوّل کتاب الصلاة فصل دوم، مسأله پنجم، ص ۱۳۶- ۱۹۳.
عمده دلیل جمهور اهل سنت دو روایت است:
1. بخارى از سهل بن سعد نقل می کند که مردم مأمور شدند که (مردان) دست روى دست نماز بخوانند. ابو حازم می گوید این را صحیح نمی دانم مگر اینکه اثبات شود امر کننده پیامبر است.
صحیح بخارى، ج ۱، ص ۱۳۵.
2. روایت دوّم هم مرسل است؛ زیرا اهل سنّت روایت علقمه بن وائل از پدرش را مرسل می دانند و معتبر نمی شمارند.
تهذیب التهذیب، ج ۷، ص ۲۴۷.
طبق بعضى روایات منقول است که روزى چند نفر از اسراى مجوس بر عمر وارد شدند و جهت اداى احترام دست به سینه بودند. علّت آن را پرسید. گفتند ما براى احترام به بزرگان چنین می کنیم. عمر پسندید و دستور داد در نماز براى خضوع بیشتر چنین کنند.
جواهر الکلام، ج ۱۱، ص ۱۹.
و لذا ائمه اهل بیت آن را جائز ندانسته اند.
پاسخ به شبهات در شبهای پیشاور، ص ۲۰۶-۲۰۷.
■ چه کنیم نماز برای ما سنگین نباشد؟
اینکه احیانا نماز خواندن برای ما سخت و سنگین است، برای آن است که هنوز به این درک و بینش نرسیدهایم که چقدر به نماز نیاز داریم و اگر نماز نبود چه چیزهایی را از دست میدادیم. در واقع باید گفت نیاز ما به نماز بسیار بیشتر و مهمتر از نیازمان به آب و غذا ...
■ چرا در لباس نمازگزار اگر يك دكمه يا نخ از راه حرام به دست آمده باشد و به قول معروف غصبي باشد نمازش باطل است؟
دليل اينكه نمازخواندن در لباس و يا مكان غصبى موجب بطلان نماز مي شود - حتى اگر دكمهاى از لباس غصبى باشد- آيات و رواياتي است كه در اين زمينه وجود دارد.
در قرآن مجيد آمده است:« إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقينَ» ؛« خدا، تنها از پرهيزگاران ...
■ نماز چه تاثیری بر اخلاق انسان ها دارد؟
حضرت علی علیه السلام در خطبه 192 نهج البلاغه معروف به خطبه قاصعه گوشه هايى از مفاسد اخلاقى همچون كبر و سركشى و ظلم را برمى شمرد و سپس مى فرمايد: خداوند بندگانش را، با نماز و زكات و تلاش در روزهدارى، حفظ كرده است. آنگاه در مورد آثار اخلاقی نماز مى ف ...