■ وظیفه ی رانندگان اتوبوس نسبت به نماز مسافرین
بعضی از رانندگان اتوبوس های مسافربری که بین شهرها رانندگی می کنند، به نماز مسافران اهمیتی نمی دهند، و به تقاضای آنان برای توقف اتوبوس جهت ادای نماز، توجهی نمی کنند، لذا گاهی نماز مسافرین قضا می شود. وظیفه ی رانندگان اتوبوس ها در این باره چیست؟ مسافران نسبت به نمازشان چه وظیفه ای دارند؟
پاسخ: بر مسافران واجب است که در صورت خوف از فوت وقت نماز، از راننده بخواهند که اتوبوس را در مکان مناسبی متوقف نماید، و بر راننده اجابت درخواست آنان واجب است، و اگر به علت عذر مقبول و یا بدون دلیل از توقف اتوبوس خودداری کند، در این صورت تکلیف مسافران، اگر خوفِ فوتِ وقت داشته باشند، این است که نماز را در اتوبوس در همان حال حرکت بخوانند، و تا آن جا که امکان دارد جهت قبله، قیام، رکوع و سجود را رعایت کنند.
■ آخوندها می گویند پوشیدن لباس شهرت حرام است و موجب بطلان نماز می شود در حالی که خودشان لباسی را می پوشند که لباس شهرت است و چون پیش نماز هستند هم نماز خودشان باطل است و هم نماز ماموین آیا این تناقض نیست
در روایات متعددی از پوشیدن « لباس شهرت » نهی شده است .
امام حسين عليه السلام فرمود ؛
« هر كس لباس شُهرت بپوشد، خداوند، در روز قيامت، لباسى از آتش بر او مى پوشاند. »
الکافی ج 6 ص 445
امام صادق عليه السلام فرمود ؛
« آدمى را رسوايى همين ...
■ بعضی ها می گویند « در جوانی نهایت لذت را می بریم و عشق دنیا را می کنیم و در پیری توبه می کنیم و نماز می خوانیم » آیا این حرف درست است ؟
1- هیچ تضمینی برای زنده ماندن انسان تا ساعت بعد وجود نداردتا کسی بخواهد برای توبه در دوران پیری برنامه ریزی کند.
2- حتی اگر انسان به پیری برسد، چه تضمینی برای توبه او هست ؟
3- حتی اگر در پیری توبه کند، نماز پیر با نماز جوان ، فاصله زیادی دارد. ...