■ حکم وضو گرفتن در هنگام صعوبت در رفع مانع چیست؟
پاسخ: یکی از واجبات وضو نبودن مانع برای رسیدن آب به بدن است. حال ممکن است فردی که سرو کارش با چسب است، برطرف کردن این مانعها برای هر بار وضو برایش مشقت داشته باشد، اگر بخواهد پاک کند وقت خیلی زیادی ازش گرفته میشود، آیا صحیح است همانطور وضو گرفته و نماز بخواند خصوصاً که کارش هر روز مثلاً با چسب است؟ پاسخ مراجع به این سؤال از نظر میگذرد؛
پاسخ آیتالله خامنهای
ایجاد مانعى که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیرهاى مىشود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ایجاد مانع نماید، و افراد مشتغل به کارهایى که موجب ایجاد مانع مىشود (مانند نقاشى، یا گچکارى و امثال آن) چنانچه نتوانند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کنند باید به وظیفه جبیره عمل کنند (یعنى با دست مرطوب مانع را مسح نمایند) و وضو و غسل صحیح است.
آیتالله مکارم شیرازی
اگر در جای وضو یا غسل چیزی چسبیده که برداشتن آن ممکن نیست، یا بسیار مشقت دارد بصورت عادی، وضو یا غسل را انجام دهد.
آیتالله شبیری زنجانی
در صورتی که حرجی باشد و مانع در اعضای تیمم باشد(پشت دست یا قسمت عمده ای از کف دست) باید به دستور وضوی جبیره عمل کند و اگر مانع در جای دیگر باشد به دستور تیمم عمل کند و احتیاط مستحب اینست که علاوه بر تیمم به دستور وضوی جبیره هم عمل کند.
آیتالله وحید خراسانی
اگر برایش ممکن باشد باید کارش را عوض کند و اگر ممکن نشد باید این مانع را از بین ببرد و اگر در موردی این هم ممکن نشد باید بنابر احتیاط واجب هم وضوی جبیره بگیرد هم تیمم نماید.
آیتالله فاضل لنکرانی
اگر در وقت نماز برداشتن تمام چسب ممکن نباشد یا حرجی باشد، هر مقداری که حرجی نباشد چسب را باید پاک کند، و نسبت به مقداری که می ماند وضوی جبیره ای بگیرد یعنی در وقت شستن دست ها از بالا به پائین ، روی چسب ها به نیّت وضو، دست تر بکشد، وضو صحیح است.
جمعآوریکننده: سیدنادعلی اولیایی
■ میزان پوشش لازم برای زنان در نماز از جهت کمیت و کیفیت چه مقدار است؟
قبل از پاسخ لازم است به عنوان مقدمه نکاتی یادآوری گردد:
1. واژه حجاب در لغت به معنای پرده و حاجب و چیزی است که میان دو چیز حایل و فاصله می شود. [1] البته همان گونه که مفسران و محققان گفته اند، واژه حجاب به معنای پوشش زنان، اصطلاحی است که بیشت ...
■ درود بر شما
امیدوارم شاد باشید
بنده در خوابگاه دانشگاه در اتاقی هستم که چهار نفر هستیم و از این چهار نفر 2 نفر نماز نمیخوانند و عمل زنا و دختر بازی میکنند ، آیا دست دادن و ارتباط با این افراد درست هست یا خیر ؟
با سلام ودرود
این ارتباط با دو شرط اشکالی ندارد:
1- تایید رفتار نادرست آنها نباشد.
2- خود شما تاثیر نپذیرید. (حتی در دراز مدت)
و این ارتباط می تواند مطلوب هم باشد البته زمانی که ارتباط شما بتواند به آنها کمک کند برای دور شدن از فضای فعلی شان.
پ ...