■ چطور دوستم رو به نماز دعوت کنم؟

پاسخ: در ارتباط با دوستتان که نماز نمي خواند، قبل از هر چيزي بايد علت اين مسئله پيدا شود. وقتي علت پيدا شد، برطرف کردن مشکل بسيار ساده تر خواهد شد.

راهكارهاي عملي قابل ارائه به طور كلي به قرار زير است:

1-قبل از هر چيز، براي ترغيب هر کس به نماز، تبليغ عملي داشته باشيد. يعني بايد آثار خواندن نماز، مانند دوري از گناهان، داشتن اخلاق نيكو، كمك به دوستان و وفاداري و فداكاري، پاكيزه بودن در ظاهر و باطن، اعمال نيك و شايسته و برخورد خوب و ...، در رفتار و كردار و گفتارتان نمايان باشد. تبليغ عملي موثرتر از تبليغ زباني است. خوش رفتاري و نيكي و احسان نسبت به ديگران، به گونه اي بايد رفتار كنيد كه جذب اخلاق شما گردند.

2- هر شخصي يك نقطه پذيرش و اثرپذيري دارد. سعي كنيد اين نقطه پذيرش را به دست آورده و از اين كانال وارد شويد و هدف خود را تعقيب كنيد. مطالعه روي خصوصيات افراد، راه جلب نظر تك تك ايشان را به دست آوريد و اقدام كنيد.

البته كيفيت و ميزان اثرگذاري و اثر پذيري‏ها بسيار متفاوت است. آنچه در اين جا با اهميت مي‏باشد، داشتن درك روان ‏شناختي درست از طرف مقابل است. دقيقاً بايد راه‏هاي نفوذ و تأثيرگذاري را بشناسيد. متناسب با آن برنامه‏ريزي كنيد. بدون داشتن چنين دركي چه بسا بسياري از زحمات شما بي‏نتيجه يا كم ثمر خواهد بود.

3- به ايشان اطلاعات مفيد بدهيد. اميرالمومنين علي عليه السلام مي‌فرمايد:"الناس‌أعداء ما جهلوا؛ (بحارالانوار، ج1، ص 219) انسان ها ‌دشمن‌ چيزي ‌هستند كه ‌به ‌آن‌ جهل ‌دارند"
از اين‌ رو لازم‌ است‌ با استفاده‌ از آيات‌ و روايات، براي استمرار و تداوم نماز ، زير بناهاي فكري آنان را مورد بررسي قرار داده و در اصلاح آن بكوشيد. ديدگاه فرد در مورد خداوند، جهان هستي، انسان، معاد و ... اموري است كه داراي نتيجه مستقيم بر عملكرد فرد است. پس بايد به تقويت و اصلاح اين مباني كوشيد.

در اين زمينه مي توانيد اگر ايشان اهل مطالعه هستند از ايشان بخواهيد منابع ذيل را مطالعه كند و اگر اهل مطالعه نيستند خود منابع ذيل را مطالعه و در قالبي غير از توصيه و نصيحت - كه نوعي نگاه از بالا به پايين مي‌باشد – برايشان توضيح دهيد.

1-راز نماز، محسن قرائتى
2-راز نماز، بى‏آزار شيرازى
3-پرواز در ملكوت، امام خمينى
4-از ژرفاى نماز ، آيت‏الله خامنه‏اى
5-اين است نقش عبادات، محمد باقر صدر
6- كتاب «پرتوى از اسرار نماز»،استاد قرائتى
7- کتاب «به سوي تو»، آيه الله مصباح يزدي
1400/4/22 ساعت 08:31
کد : 1171
لینک مطلب

■ آيا درسته كه ما در خصوص فلسفه احكام كنجكاوي و پرسش كنيم؟

از منظر دين هيچگونه مانعي در خصوص كنجكاوي و پرسش از فلسفه احكام وجود ندارد چراكه اولا: صدها آيه وحديث، مردم را به تعقل و و تفکر فرا مي خواند و هيچ مکتبي به اندازه اسلام، به انديشيدن دعوت نکرده است. ثانيا: يکي از انتفادهاي شديد قرآن بر مشرکان و بت ...

■ راه های جلوگیری از شک در نماز چیست؟

افرادی که در نماز دچار شک می‏گردند، دو دسته‏ اند: افردی که در همۀ مسائل زندگی خود شک می‏کنند ؛ آنها باید به روانشناسان و مشاوران مراجعه کنند و این بیماری روانی را درمان کنند و در نماز نیز به حکم کسی که زیاد شک می‏کند ـ کثیر الشک ـ که در رساله‌های ...

■ با سلام. بنده زمانی نماز شب می‌خواندم که در این ایام صورت و بدن من نورانی و پوستم خیلی سفید شده بود. متاسفانه بعد از مدتی دچار عجب و غرور شدم و پس از آن پوست و صورتم سیاه و تیره میشد. الان هم در نماز های یومیه و واجبم هم همین اتفاق میفته. یعنی پس از خواندن نماز واجبم هم رویم تیره میشه. در حالی که قبلا اصلا این گونه نبود. سوالم اینه که آیا این اتفاق به این معناست که نماز های من باطله و باید همه این نماز های واجب را قضا کنم. خواهشا من را راهنمایی کنید، به شدت در رنج و عذابم و حالم اصلا خوب نیست و فقط به ببچارگی و عذاب اخروی خودم فکر میکنم..

با سلام تیره و روشن پوست با نورانی شدن متفاوت است. در دین ما نشانه هایی برای قبول شدن نماز آیات داده شده مثل دور شدن از گناهان. نمازهای شما در صورت رعایت احکام آن صحیح است و نیازی به اعاده ندارد. قبولی نماز هم به توجه و رعایت مواردی است که در روای ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز