■ امر والدین به فرزند برای شرکت در نماز جماعت چه حکمی دارد؟
پاسخ: مشهور مراجع: در صورتی که ترک امر والدین به فرزند برای شرکت در نماز جماعت موجب اذیتشان شود نماز جماعت بر او واجب میشود.
مرحوم امام (ره): اگر والدین فرزند را برای شرکت در نماز جماعت امر کنند بنابراحتیاط واجب باید نماز را به جماعت بخواند و قصد استحباب نماید.
آیتالله مکارم: اگر والدین فرزند را برای شرکت در نماز جماعت امر کنند الزام والدین تاثیری ندارد ولی اگر ترک کردن آن موجب آزار آنان شود باید تا مقداری که منجر به عسر وحرج نشود انجام دهد.
آیات عظام وحید، سیستانی: اگر والدین فرزند را برای شرکت در نماز جماعت امر کنند در صورتی که ترک آنها موجب ایذاء آنها شود مخالفت آنها حرام است. این مسأله دررساله آیات عظام سبحانی ومظاهری نیست.
توضیح المسائل 16 مرجع مسئله 1406. بهجت ورهبری استفتا از دفتر و سایت مکارم.
■ کسانی مدعی مراتب بالای عرفانی هستند؛ ولی نماز نمی خوانند ! سوال من اين است كه آیا کسی می تواند بدون نماز به مراتب بالای عرفانی رسید؟
چنين افرادي نه تنها به هیچ مرتبه ای از عرفان نرسیده اند؛ بکله به درجات حیوانی سقوط کرده اند؛ زیرا عبادت رمز کمال انسانیت است و هر چه یقین و عرفان انسان بیشتر باشد، عبادت او از اوج بیشتری برخوردار خواهد بود؛ همانگونه که این امر در عبادت ها و نمازهای ح ...
■ پیامدهای سبک شمردن نماز در سخنان پیامبر اسلام(ص) خطاب به حضرت فاطمه(س) چیست؟
در برخی منابع روایی گزارش شده که حضرت فاطمه(س) از پیامبر اسلام(ص) پرسید: اى پدر! مردان و زنانى که نماز را سبک میشمرند چه سزایی دارند؟ حضرتشان فرمودند:
«اى فاطمه، هر مرد و زنی که نمازش را سبک شمارد، خداوند او را به پانزده مصیبت گرفتار مینماید: شش ...
■ چگونه مي شود كسي نسبت به نمازهاي مستحبي بي حوصله باشد؟علت آن چيست؟
عوامل متعددي در بي حوصلگي افراد نسبت به نمازهاي مستحبي تاثير گزار است كه در اينجا نمونه هايي را ذكر مي نمائيم.
اول: عدم شناخت از احكام نمازهاي مستحبي
يكي از عوامل مهمي كه بي حوصلگي را در اين زمينه فراهم مي نمايد عدم اطلاع دقيق از چگونگي نماز هاي مس ...