■ مقدار مسافت شرعی چقدر است؟
برای آن که نماز خود را شکسته بخوانیم چه مقدار مسافت نیاز است که طی نماییم؟ ملاک شکسته شدن نماز خود را از کدام یک از این دو مورد انتخاب نماییم: آخر شهر و یا دیوارهای شهر؟
پاسخ: اگر مسافتی که مسافر میخواهد طی کند حداقل 8 فرسخ (رفت و برگشت) باشد، نمازش را در سفر باید شکسته بخوااند و مراجع تقلید در مورد تعیین مقدار 8 فرسخ اختلاف نظر دارند، که مشهور آن حداقل 41 و حداکثر 45 کیلومتر است. شایان ذکر است که ابتدای مسافت مذکور، از آخرین منازل مسکونی شهر محاسبه میگردد.[1]
ضمائم:
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):
1- چنانچه بخواهید از راهى که هشت فرسخ[3] است به آنجا بروید، باید نماز را شکسته بخوانید و اگر از راهى که هشت فرسخ نیست بروید باید تمام بخوانید.
2- ابتداى هشت فرسخ را باید از خانههاى آخر شهر حساب نمایید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):
1- معیار مسیری است که از آن مسیر می رود.
2- آخرین خانه های شهر ملاک است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی):
1- اگر از راهی رود که از شهر خارج می شود و فاصله اش تا مقصد حدوداً 45 کیلومتر اگر نخواهد برگردد و یا 5/22 کیلومتر اگر بنای بازگشت دارد مسافر است و نمازش شکسته می شود و خانه های آخر شهر ابتدای سفر او محسوب می گردد، اما اگر از راهی که تماماً شهر است تا مقصد می رود و اتصال خانه ها تا مقصد ادامه دارد مسافر نیست و نمازش تمام است.
2- خانه های مسکونی آخر شهر در حکم دیوار شهر است و انتهای شهر و ابتدای سفر حساب می شود. والله العالم
■ سلام علیکم نماز ظهر وغصر ومغرب وعشا را در وقت مشترک بخوانیم بهتره یا در وقت فضیلت .کدام نماز اول وقت محسوب میشه. در ضمن وقت فضیلت انها را معین بفرمایید با کمال تشکر قاسمی از تهران.
وقت فضیلت: قسمتی از وقت نماز است که نماز در آن وقت دارای فضلیت است و خارج از آن وقت، فضیلت وارد شده را ندارد؛ مثل اول وقت.
وقت اختصاصی: قسمتی از وقت نماز است که مختص به همان نماز است که اگر در آن وقت مخصوص، عمدا نماز واجب ترتیبی دیگری خوانده شود؛ ...
■ آخوندها می گویند پوشیدن لباس شهرت حرام است و موجب بطلان نماز می شود در حالی که خودشان لباسی را می پوشند که لباس شهرت است و چون پیش نماز هستند هم نماز خودشان باطل است و هم نماز ماموین آیا این تناقض نیست
در روایات متعددی از پوشیدن « لباس شهرت » نهی شده است .
امام حسين عليه السلام فرمود ؛
« هر كس لباس شُهرت بپوشد، خداوند، در روز قيامت، لباسى از آتش بر او مى پوشاند. »
الکافی ج 6 ص 445
امام صادق عليه السلام فرمود ؛
« آدمى را رسوايى همين ...