■ آيا معصومين عليهم السلام همانگونه كه گفته اند خودشان به نماز اول وقت اهميت مي دادند؟

پاسخ: معصومين عليهم السلام به عنوان بهترين الگوهاي الهي براي بشريت، نه تنها دستورات الهي و راههاي رسيدن به كمال را براي مردم بيان مي كردند، بلكه در مقام عمل نيز بهترين عمل كننده به اين دستورات مي بودند كه روايات و شواهد تاريخي به خوبي گوياي اين مساله مي باشد كه به چند نمونه از آنها اشاره مي نمائيم.
اول - در خصوص سيره رسول خدا صل الله عليه و آله نسبت به اداء به موقع نماز از حضرت علي عليه السلام چنين نقل گرديده:« رسول خدا (ص ) هيچ چيز را نه شام و نه غير آن را، بر نماز مقدم نمي داشت؛ هرگاه وقت نماز فرا مي رسيد، رسول خدا (ص ) ديگر نه خانواده مي شناخت و نه دوست.»
دوم - روزى در جنگ صفين، مشغول نبرد بود و ميان دو جناح درگير، (مرتب به خورشيد نگاه مي كرد و ) منتظر زوال خورشيد بود، تا نماز را بخواند، ابن عباس عرضه داشت: يا على چرا ايستاده‏اى؟ (و نمى‏جنگى)؟ فرمود: منتظر دخول وقتم تا نماز بخوانيم؟!«ابن عباس» گفت: آيا اكنون وقت اين حرفها است، در حالى كه ما به كار جنگ مشغوليم؟ امام فرمود:« عَلَى مَا نُقَاتِلُهُمْ؟ إِنَّمَا نُقَاتِلُهُمْ عَلَى الصَّلَاة»؛« براى چه چيز مى‏جنگيم؟ مگر نه جنگ ما براى نماز است.»
سوم - امام رضا ( عليه السّلام ) به عنوان استقبال از بعضى از كسانى كه مشتاق آن حضرت بودند (از شهر) خارج شد وقت نماز فرارسيد، خانه اى در آن حوالى بود، امام ( عليه السّلام ) با ياران به سوى آن رفتند و در كنار سنگ بزرگى فرود آمدند. راوى مى گويد: سپس امام به من فرمود: ((اذان بگو))، عرض كردم منتظر رسيدن و ملحق شدن بعضى از ياران هستم تا آنان نيز به ما ملحق شوند.
حضرت فرمود: ((خدا تو را بيامرزد، نماز را از اوّل وقت بدون عذر تاءخير نيندازيد، بر تو باد كه هميشه نماز را در اوّل وقت آن بجا آورى )). راوى گويد: پس اذان گفتم و نماز خوانديم.
چهارم - يكى از اديانى كه نامشان در قرآن آمده، (( صابئين )) هستند كه به حضرت يحيى گرايش دارند وبراى ستارگان تاءثيرى قائلند.
اين فرقه، رهبرى دانشمند ولى مغرور داشتند كه بارها با امام رضا عليه السّلام گفتگو كرد، ولى زير بار نمى رفت.در يكى از جلسات، امام رضا عليه السّلام استدلالى كرد كه او تسليم شد و گفت: اكنون روح من نرم شده حاضرم مكتب تو را بپذيرم، ناگهان صداى اذان بلند شد، امام رضا عليه السّلام جلسه را ترك كرد، مردم گفتند: فرصت حساسى است، چنين فرصتى پيش نمى آيد، امام فرمود: اوّل نماز! او كه اين تعهّد را از امام ديد، علاقه اش بيشتر شد. بعد از نماز گفتگويش را تكميل كرد و ايمان آورد.
1394/10/5 ساعت 09:30
کد : 106
لینک مطلب

■ یه سوال داشتم مثلا فردی که رکعت سوم نماز رسیده بعد از اینکه سرش رو از سجده برمی‌داره میگه اشهد ان لا...بعد از گفتن چن کلمه از تشهد یادش میفته که اینجا رکعت سومه در این صورت باید سریع بلند بشه و بره به رکعت چهارم یا باید تشهد رو تموم کنه!!!

سلام علیکم از اینکه با مرکز تخصصی نماز در ارتباطید کمال تشکر را داریم. تشهد را در رکعت سوم رها می کنید و بلند می شوید و رکعت چهارم را می خوانید و نماز را تمام می کنید . و بنابر قول برخی از مراجع عظام تقلید مستحب است بعد از نماز سجده سهو بجا بیاورید ...

■ بیدارکردن کسی آشنا (مثل همسر، برادر، خواهر، فرزند ) یا غیرآشنا برای نماز صبح یا نماز واجب دیگر چگونه است؟ آیا باید آنها را بیدار کنیم یا اینکه بگذاریم نمازشان قضا شود؟

شرايطي كه ممكن است براي بيدار نمودن ديگران پيش بيايد از قرار ذيل مي باشد: اول:فردي كه قصد بيدار نمودن آن را داريم اهل نماز مي باشد. در خصوص چنين فردي از آنجا كه در حال خواب تكليفي بر عهده افراد نمي باشد و از سوي ديگر نيز خوابيدن از جمله حقوق شخصى ...

■ اگر کسی در سجده اول و یا پيش از آن که وارد سجده‌ی دوم نماز شود، متوجه شود رکوع را انجام نداده است، چه وظیفه ای دارد؟

بايد برخيزد و از حالت ایستاده به رکوع برود و پس از آن دو سجده را بجا آورد و نماز را تمام کند و بعد از نماز، بنابر احتياط مستحب، دو سجده‌ی سهو به خاطر سجده‌ی زيادی، انجام دهد. نکته: اگر پس از رسیدن به سجده‌ی دوم یادش بیاید: نمازش باطل است (زیرا یک رک ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز