■ چرا ما آثار نماز را در زندگی خود نمی بینیم؟ آيا اگر انسان به نمازش توجه کنه مي تونه اميدوار باشه که تمام جوانب زندگيش خوب ميشه؟ اخلاقش خوب ميشه؟ از صفات زشت ديگه دست بر مي داره و...؟ گناهان رو ترک مي کنه و....كلا برای دست یابی به آثار نماز چه باید کرد؟

پاسخ: بي اعتنايي به نماز و توجه نکردن و عدم رسيدگي به آن، سبب شده که نماز امري ساده، بي ارزش و پيش پا افتاده شناخته شود و گروهي آن را کاري بي فايده و عملي بي اثر در زندگي خود بدانند و حتي کار به جايي برسد که عده اي بگويند نماز چه اثري در زندگي دارد و حال آنکه هر کسي به ميزان معرفت و شناخت خود از نماز بهره می برد و چون معرفت و ايمان افراد با هم متفاوت است، نمازهاي آنها و آثار آن نمازها نيز مختلف است.
از مجموع آيات و روايات، بر مي آيد که نمازها از نظر اثرگذاري بر سه قسم است:
1- نماز بي اثر:
نمازهايي که مهر« باطل»، بر روي آنها نقش مي بندد. چه بسیار افرادی که به دلیل کوتاهی در فراگیری احکام و عدم آشنایی با احکام نماز، حتی بدون اینکه خودشان هم متوجه باشند نمازشان باطل است از همین رو بهره ای از آثار نماز نمی برند و یا آن که نماز خود را به جهت ديدن ديگران (ريا)، می خوانند و به محض دگرگون شدن شرايط و بر هم خوردن اوضاع، ديگر نه از نماز خبري است و نه از نمازگزار.
2- نماز با اثر کم يا متوسط:
عمده نمازها اينگونه است. نمازهايي که بدون خشوع و خضوع، بدون مراعات شرايط بدون رعايت آداب باطني و عرفاني و... خوانده مي شود.
3- نماز پراثر:
نمازهاي نابي که تمامی شرایط قبولی نماز در آن رعایت می شود. اين نماز بهترين وسيله براي قرب به خدا، جامع ترين مظهر عبوديت و بندگي و کاملترين نمونه شکر و سپاسگزاري است. اين نماز عامل نيرومند و مؤثري است در صلاح حال فرد و جامعه و عبادتي است که از جهت تربيت و سازندگي به راستي، بي نظير است. چنین نمازی است که انسان را به تمامی آثار و برکات نماز نائل می نماید و نمازگزار به خوبی از برکات آن بهره می برد.
بطور مسلم اگر انسان مومن به نماز خود توجه نمايد و رابطه اش را با خداي خود هر چه قدر هم که ضعيف و کم رنگ باشد، قطع ننمايد و همين ارتباط ضعيف را روز به روز تقويت نمايد تا به تدريچ به درجات عالي قرب و معرفت خداي متعال برساند نماز تاثير خود را در تمام جوانب زندگي انسان خواهد گذاشت اما به شرط اينكه:
گرت هواست که معشوق نگسلد پيوند نگاه دار سر رشته تا نگه دارد
لذا انسان با ايمان بايد بکوشد با تمرين و تصميم و اراده قوي به نمازش عمق و شور و حال ببخشد و با مراجعه به علمای دین و مطالعه کتاب هائي که درباره احکام نماز و همچنین اسرار و نکات ظريف نماز بیان گردیده و نيز مطالعه شرح حال بزرگاني که به نماز عشق مي ورزيده اند و نماز آنها نمونه اي از معراج مؤمن بوده به تدريج و کم کم بر حضور و توجه در نمازش بيفزايد و شور و نشاط خود را در حال نماز بيشتر نمايد تا از این طریق نمازی کامل و قابل قبول درگاه الهی را اقامه نموده و به دنبال آن آثارو برکات نماز را روز به روز در زندگی خود بیشتر لمس نمایند هرچند این تاثیر گذاری در دراز مدت و اندک اندک صورت پذیرد.
در پایان ذکر چند نکته ضروریست:
اول - آثار متعددي که براي عبادتي مانند نماز در روايات بيان شده به اين معنا نيست که لزوما همه آنها با هم در يک فرد ظهور مي يابد بلکه ممکن است در هر فردي متناسب با شرايط روحي و جسمي او برخي در آنها تحقق يابد و يا در فردي که آمادگي و زمينه کامل دارد همه آنها محقق شود.
دوم - تحقق آثار مادي و معنوي فراواني که در آيات و روايات براي نماز بيان شده مشروط به وجود شرايطي مثل اخلاص و توجه و حضور در نماز و مانند آن مي باشد و علاوه بر آن بايد موانع موجود بر سر راه تحقق اين آثار نيز بر طرف گردد. مثلا اگر انسان نماز شب بخواند ولي از گناهان پرهيز نداشته باشد و يا نسبت به والدينش رعايت احترام را نکند و يا به حق الناس بي توجه باشد بدون شک اين آثار زمينه تحقق و تبلور پيدا نمي کند و يا در حد ضعيفي که قابل احساس و درک نيست ظاهر مي گردد.
سوم - گاهي ظاهر نشدن آثار لطف خداوند است و خداوند مي خواهد که بنده اش هميشه در خانه او بيايد و با او سخن بگويد و نجوا کند و اگر اين آثار را زود و سريع به بنده نماز شب خوان بدهد دچار غرور و خود بيني مي شود و اين غرور و عجب مانع رسيدن او به مقامات و درجات بالاتر و عالي تر گردد. پس در واقع اين لطف مخفي خداوند در حق بنده اش مي باشد.
1395/9/4 ساعت 14:53
کد : 104
لینک مطلب

■ راه‌های جلوگیری از شک در نماز چیست؟

افرادی که در نماز دچار شک می گردند، دو دسته اند: الف) افردی که در همه مسائل زندگی خود شک می¬کنند و شک آنها منحصر به نماز نیست؛ ب) افرادی که فقط در نماز دچار شک می گردند؛ افراد دستۀ اول باید به روانشناسان و مشاوران مراجعه کنند و این بیماری روانی ...

■ سجده سهو و نماز احتیاط را در کجای نماز و چگونه می‌خوانند؟

موارد وجوب سجده سهو: به طور کلی، سجده سهو برای زیادی و نقصان (کاستی) غیر عمدى در نماز، واجب است؛ موارد وجوب سجده سهو به شرح زیر است: 1. آن که در بین نماز، سهواً حرف بزند؛ 2. آن که یک سجده را فراموش کند؛ 3. آن که در نماز چهار رک ...

■ چرا وقتی امتحان دادم برای دریافت گواهینامه آزمون نماز میگه اطلاعات ناقصه باید چیکار کنم تا پاسخ رو دریافت کنم؟؟؟؟

سلام علیکم در صورت بروز مشکل در ساعات اداری با این شماره تماس حاصل فرمایید: 02537833208 ویا به آیدی کارشناس آموزش مجازی در ایتا و یا سروش پیام بدهید. آیدی ایتا : https://eitaa.com/qunoott آیدی سروش: https://www.sapp.ir/qunoott ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز