■ اگر در حين نماز غذاى بين دندانها را فرو برد، اشكالى به نماز مىرسد؟
پاسخ از طرف محمد دماوندی: همه مراجع (به جز امام ره، آیت الله فاضل لنکرانی و آیت الله نورى همدانی ):
فروبردن ذرات غذاى مانده در لاى دندان ها، موجب بطلان نماز نمىشود. همچنين اگر قند يا شكر و مانند اينها در دهان مانده باشد و در حال نماز كمكم آب شود و فرو رود، نمازش اشكال پيدا نمىكند.
آيات عظام امام (ره) و فاضل لنکرانی : فروبردن ذرات غذاى مانده در لاى دندان ها، موجب بطلان نماز نمىشود؛ ولى اگر قند يا شكر و مانند اينها در دهان مانده باشد و در حال نماز كم كم آب شود و فرو رود، نمازش اشكال پيدا مىكند.
آيت الله نورى همدانی : احتياط واجب آن است كه در بين نماز، غذاى مانده در لاى دندان ها را فرو ندهد؛ ولى اگر قند و شكر و مانند اينها در دهان مانده باشد و در حال نماز كم كم آب شود و فرو رود، اشكال ندارد.
نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، رساله دانشجويى ؛ پرسش ۱۳۳.
■ فلسفه آرام خواندن قرائت در نماز ظهر و عصر و بلند خواندن آن در نماز مغرب و عشا چيست؟
جهر و اخفات در نماز - چنان چه از بعضی از روایات استفاده میشود - یکی از سنتهایپیامبر اکرم(ص) است که خداوند خواسته با این سنت امت را نسبت به پایبندی به سیره و سنت پیامبرش آزمایش کند کما اینکه پیامبر خدا در خصوص نماز می فرمودند: که طبق حديث نبوي«صلوا ک ...
■ نماز يعني چه؟ خدا چه انتظاری از نماز ما دارد؟!
عدهاى معتقدند واژه« نماز» درلغتِ فارسى از لفظ پهلوى نماك (namac) گرفته شده كه آن هم از ريشه ايرانِباستان واژه«نم»(nam) به معناى خم شدن و تعظيم كردن گرفته شدهاست .
از جملهمعانى نماز در كتابهاى لغت فارسى عبارتند از: بندگى، اطاعت، سجود، پرستش، خد ...
■ چرا در سلام اول نماز، صراحتاً به پیامبر(ص) سلام می دهیم، اما سلام صریح بر ائمه اطهار(ع) در اجزاء نماز وجود ندارد؟
1. چگونگی نماز باید طبق آنچه که در روایات معتبر و رسالههای توضیح المسائل بیان شده است، انجام شود و هرگونه اضافه عبارت و الفاظ در نماز جایز نیست. چرا که دستورهاى دینى که از جانب خداوند متعال معیّن شده، تعبدى است.[1] و نظر به اینکه ائمه اطهار(ع) چنین ...