■ در خانه بچه ای داریم که هنگام نماز خواندن مهر را بر می دارد. به همین دلیل آیا نگه داشتن مهر در دست، خللی در صحت نماز ایجاد می کند؟
پاسخ: پاسخ های دریافتی از دفاتر مراجع عظام به این شرح است:
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
خیر.
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
هرگاه در اثناء نماز چیزى را که سجده بر آن صحیح است از دست بدهد، مثلاً بچّه اى آن را بردارد، چنانچه وقت نماز باقى است نماز را تمام کرده و بنابر احتیاط دوباره مى خواند و اگر وقت تنگ است قضا ندارد، در هر دو صورت به ترتیبى که در دو مسأله قبل گفته شد عمل نماید و اگر مهر را در دست نگه دارید اشکالی ندارد.
دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد. موفق باشید.
پاسخ آیت الله هادوی تهرانی در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:
اشکالی ندارد.
■ فردي كه علاقه كمي به نماز دارد چه بايد بكند تاعلاقه به نماز پيدا كند نه از روي اجبار؟
براي ترغيب و تشويق به انجام فرائض ديني ، ابتدا بايد زيربناهاي فكري خودرا مورد بررسي قرار داده و در اصلاح آن كوشيد. ديدگاه فرد در مورد خداوند، جهان هستي، انسان، معاد و ... اموري است كه نتيجه مستقيم بر ايمان فرد دارد . زيرا ما انسانها معمولاودر شرايط ع ...
■ در معارف و تعاليم ما آمده است که قبول اعمال نيک انسان در گرو قبولي نماز است، حالا فرض بفرماييد فرد تارک الصلاتي را که کارهاي خير زيادي انجام داده – كافر باشد يا مسلمان - حالا مزد اين اعمال چه مي شود؟ آيا اين مساله با عدالت خداوند منافات ندارد؟
در ابتدا گفتنی است؛ هر رفتار خوبی بدون سودمندی نیست. البته بعضی پاداش ها در همین دنیا داده می شود به طوری که گشایش ها و یا نعمت هایی در زندگی او سرازیر می شود و یا بلاهایی از او دفع می شود و در قیامت نیز حتی برای کافران عذاب جهنم دارای مراتب مختلف اس ...