معاونت آموزش مرکز تخصصی نمازخبر داد:■ دوره یک ساله آموزشی پژوهشی تربیت مدرس معارف نماز برگزار می شود
قنوت: با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از اینکه وقتتان را در اختیار ما قرار دادید.
- من هم عرض سلام و ادب دارم خدمت شما و همکاران محترم. دهه کرامت را هم خدمت شما تبریک و تهنیت عرض میکنم.
قنوت: لطفا درباره برگزاری دوره آموزشی پژوهشی مرکز تخصصی نماز توضیحاتی را بفرمایید.
- با عنایت خداوند متعال و در ظل توجهات حضرت ولی عصر(عج) مرکز تخصصی نماز قصد دارد هفتمین دوره آموزشی پژوهشی خود را با عنوان "دوره یک ساله آموزشی پژوهشی تربیت مدرس معارف نماز" برگزار نماید. این دوره آموزشی پژوهشی در شش سال گذشته حدود 200 نفر فارغ التحصیل داشته است که از بین آنان 80 نفر به عنوان استاد در دورههای مختلف مرکز تخصصی نماز (دوره مفتاح، دوره معراج، دوره سراج و...) در موضوعات اصلی و عمومی همچون بررسی آیات و روایات نماز، و مهارت های پایبندی به نماز، علل ترک و درمان آن، نقش نماز در کاهش آسیب های اجتماعی و... مشغول فعالیت میباشند.
قنوت: برنامههای علمی و آموزشی این مرکز و نحوه برگزاری این دوره آموزشی چگونه است؟
- نحوه برگزاری دوره به صورت ترمی میباشد که در دو ترم متوالی از اواسط شهریور ماه امسال آغاز میشود. این دوره 36 واحد درسی دارد که در 570 ساعت تدریس خواهند شد. ترم اول آن دروس عمومی معارف نماز و ترم دوم دروس تخصصی (خانواده، دانشآموزی و...) میباشد. دانشپژوهان حاضر در دوره باید در طول دو ترم سه مقاله راجع به موضوعات نماز ارائه دهند.
قنوت: شرایط پذیرش و امتیازات در این دوره چطور خواهد بود؟
- پذیرش از طلابی که دروس سطح را تمام کرده و مشغول درس خارج میباشند صورت میگیرد که البته اولویت با طلابی است که دارای تخصص باشند.
امتیازات این دوره ها به شرح ذیل است:
- اعطای گواهینامه تربیت مدرس معارف نماز به فارغ التحصیلان
- به کارگیری فارغ التحصیلان مستعد و توانمند به عنوان استاد در دورههای کوتاه مدت و بلند مدت که در سراسر کشور در حال برگزاری میباشد.
- اعزام فارغ التحصیلان در طول سال به عنوان مبلغ معارف نماز به سراسر کشور
- پرداخت کمک هزینه تحصیلی
قنوت: واحد آموزش مرکز تخصصی نماز بر چه اساسی برنامهریزی شده و فعالیت میکند؟
- واحد آموزش مرکز تخصصی نماز دارای یک شورای توانمند و قوی در بحث آموزش میباشد که موضوعات مطرح شده از سوی اعضاء شورا بحث و بررسی میگردد سپس طرح و برنامهریزی براساس آن صورت گرفته و بعد از تصمیمگیری نهایی عملیاتی میشود.
قنوت: هدف شما از برگزاری این دورهها چیست؟
- مرکز تخصصی نماز با برگزاری این دورهها پنج هدف کلی دارد:
- نیروسازی برای نظام جمهوری اسلامی خصوصا در زمینه اقامه نماز در کشور
- تربیت کارشناس و مدرس معارف نماز و جبران کمبود استاد و مبلغ در استانها و شهرهای کشور
- پرورش طلاب حوزه علمیه به عنوان کارشناس در حوزه مطالعات نمازی برای ارائه مشاوره علمی به جامعه اسلامی در راستای ترویج اقامه نماز خصوصا آشنا کردن طلاب با شیوههای نوین دعوت به نماز و بکارگیری آن
- ایجاد و گسترش توان پاسخگوئی به شبهات در مورد مسائل عبادی از جمله نماز در میان طلاب
- ورود طلاب حوزه علمیه برای تحقیق و پژوهش در عرصه معارف نماز و اقامه آن در جامعه (به عنوان نمونه: اسرار نماز برای کودکان)
قنوت: لطفا در مورد فواید و آثار اقامه نماز در جامعه مطلبی را بفرمایید.
- یکی از موضوعات بسیار مهم نماز کاهش آسیبهای اجتماعی و سلامت روحی و روانی فرد و اجتماع است که آیه «إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ» و آیه «أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» به این دو مطلب اشاره دارد. اگر نماز به خوبی در جامعه اقامه نشود، قران به انحراف چنین جامعه ای وعده داده است: «فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضاعُوا الصَّلاةَ وَ اتَّبَعُوا الشَّهَواتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا» (59 مریم)
قنوت: با تشکر از شما به خاطر حضورتان در این گفتگو
- بنده هم از شما تشکر می کنم و برای شما و مروجان نماز آرزوی توفیق دارم.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته