بازاریان و اصناف برای ترویج اقامه نماز تلاش كنند

حجت‌الاسلام والمسلمین بهمن چراغیان، استاد مركز تخصصی
■ بازاریان و اصناف برای ترویج اقامه نماز تلاش كنند

بازاریان و اصناف برای ترویج اقامه نماز تلاش كنند

ه گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از لرستان، حجت‌الاسلام والمسلمین بهمن چراغیان، استاد مركز تخصصی نماز قم در همایش سراسری بازاریان و اصناف با محوریت نماز كه روز  سوم مردادماه در قالب طرح «منهاج» در سالن اجتماعات حوزه هنری لرستان برگزار شد، گفت: اصناف دارای شغلی هستند كه مردم روزانه با آنها سروكار دارند و مشتریان ارتباط چهره به چهره با آنان دارند گاهی كسبه و بازاریان با نصب یك بنر كوچك و یا یك حدیث می‌توانند مبلّغ دین خدا باشند.

وی با بیان این‌كه هر وقتی انسان می‌میرد روحش به سراغ اموال، اولاد و  اعمال می‌آید، ادامه داد: روح انسان به‌دنبال اولاد می‌رود و می‌گوید كه من برای شما زحمت كشیدم  حال برای ما چه‌كار می‌كنی در پاسخ می‌گوید نهایت كار ما این است كه یك سفره غذا برای شما پهن كنیم سپس روح به اموال می‌گوید  چه‌كار می‌كنید جواب می‌دهد نهایت یك سنگ قبر و یك كفن به تو خواهم داد و در نهایت سراغ اعمال می‌رود و اعمال می‌گویند  ما تا قیامت همراه تو هستم.

حجت‌الاسلام چراغیان با تأكید بر ضرورت تلاش بازاریان و اصناف برای رشد تعالی فرهنگ شهر و ترویج اقامه نماز در سطح جامعه، ادامه داد: قران می‌فرماید نماز به پا دارید و به وقت نماز اهمیت بدهید وای بر كسانی‌كه نماز نمی خوانند كما اینكه در روایتی از رسول خدا آمده است كه كسی كه ۷۰ پیغمبر را سر ببرد به  رحمت خدا نزدیك‌تر است نسبت به كسی كه نمازش را عمداً قضا كند.

این استاد مركز تخصصی نماز قم ادامه داد : جوانان همانطور كه به ظاهر و لباس اهمیت می دهند باید به نماز هم توجه ویژه داشته باشند در احوالات آیت الله شاه آبادی  آمده است كه در مسجد بازار محل زندگی اش نماز را اقامه می كرد  و همواره به اصناف می گفت كه با  مردم مدارا كنید، كم فروشی نكنید و نماز اول وقت را به جای بیاورید تا عجایب را ببینید.

وی با اشاره به این‌كه گذشتگان در كنار ساخت  بازار ،حوزه علمیه را هم می‌ساختند تا  فرزندان‌شان هیچ‌گاه از یاد خدا غافل نشوند، خاطرنشان كرد: خداوند متعال در آیه ۳۷ سوره نور با این مضمون «رِجَالٌ لَّا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاء الزَّكَاةِ يَخَافُونَ يَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِيهِ الْقُلُوبُ وَالْأَبْصَارُ »، می‌‏فرماید: مردانى‌كه نه تجارت و نه داد و ستدى آنان را از ياد خدا و برپا داشتن نماز و دادن زكات به خود مشغول نمی‎‏دارد و از روزى كه دل‌ها و ديده‏‌ها در آن زيرورو مىی‎شود می‎‏هراسند.

چراغیان ادامه داد: هرگاه یك مغازه دار هنگام نماز در مغازه نماز بخواند یا مغازه را برای مدتی كوتاه جهت انجام فریضه نماز تعطیل كنند بیشتر مورد اعتماد مردم است كمااینكه دستور قرآن است كه می‌فرماید هر كس نماز را ضایع كنند به دنبالش شهوت خواهد آمد و شهوت  به معنای میل است.

وی افزود: هرگاه كسی نمازش را سبك بشمارد طبق روایات پانزده بلا به‌سمت او می‌آید ازجمله این‌كه خداوند بركت را از رزق و روزی‌اش می‌گیرد این در حالی‌است كه بركت روزی به این نیست كه انسان از صبح تا ظهر تا شب كار كنند لازم به توضیح است كه خصوص بركات آسمانی قرآن می‌فرماید ما دو نوع باران داریم اگر مردم ایمان داشته باشند خداوند بركات آسمانی را نازل می‌كنند اما اگر تقوا پیشه  نكنند باران آنان بركت نخواهد داشت.

این استاد مركز تخصصی نماز با استناد به آیات قرآن خاطرنشان كرد: مؤمنین كسانی هستند كه نماز می‌خوانند و زكات می‌دهند و می‌ترسند از روزی كه قلب‌ها وارونه شود این در حالی است كه از كسانی‌كه تقوا ندارند و نماز نمی‌خوانند در قیامت به آن چنان عذابی گرفتار می‌شوند كه صورت‌هایشان از شدت گرمای آتش به هم نرسد.

وی اهمیت دادن به اقامه نماز اول وقت را لازمه رشد و تعالی انسان ارزیابی كرد و افزود: برای اقامه نماز صبح و بیدار شدن در هنگام سحر قرائت آیه آخر سوره كهف نافع است.

حجت‌الاسلام و المسلمین چراغیان اقامه نماز اول وقت و رسیدگی به فقرا را یكی از نشانه‌های مؤمن دانست و افزود: یكی از مهم‌ترین عوامل غفلت انسان از نماز نترسیدن از قیامت و فراموش كردن یاد مرگ است.

 

این استاد مركز تخصصی نماز قم با بیان این‌كه تبلیغ فرهنگی اصناف و بازاریان در جامعه تاثیر به‌سزایی دارد، خاطرنشان كرد: اصناف و بازاریان با توجه به میزان معاشرت و ارتباطی كه  مردم دارند می‌توانند مبلغی تاثیرگذار برای نماز باشند

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/5/6 ساعت 00:56
کد : 922
دسته : اخبارمحتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز