نماز و سجده های طولانی در ارتباط با امام مهدی(عج) معنا می یابد

در مصاحبه با کارشناس مرکز نماز
■ نماز و سجده های طولانی در ارتباط با امام مهدی(عج) معنا می یابد

نماز و سجده های طولانی در ارتباط با امام مهدی(عج) معنا می یابد

حجت الاسلام هادی عجمی، کارشناس مرکز تخصصی نماز در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان درباره تاثیر نماز بر میزان ارتباط با امام مهدی علیه السلام تصریح کرد: در باب امامت حضرت امام مهدی علیه السلام و پذیرش موضوع ولایت چند پیش شرط وجود دارد که مرحله اول آن، قبول کلمه لا اله الا الله است همچنان که فرمودند: «کلمه لا اله الا الله حصنی».  بعد در مراحل جلوتر، امتحان ها و طوفان های محکم تری روبروی انسان قرار می گیرد و در مراتب بالا، این موانع و امتحان ها بر سر مسئله ولایت است که یکی از سخت ترین امتحان ها در مسیر بندگی خدا است.

 

وی افزود: دو موضوع «ولایت» و «بندگی خدا» دشمنان مشترکی دارند و راهکارهای مشترکی نیز در این مسیر وجود دارد. یعنی اگر مشکل اصلی در بندگی خدا، شیطان است و قسم خورده که انسان ها را گمراه می کند، در مسئله ولایت نیز نباید از خطرات شیطان غافل شد. وقتی «ولایت» در مرحله بالای بندگی قرار می گیرد طبیعتا در مرحله بالای دشمنی با شیطان نیز قرار خواهد داشت و از طرفی آنچه در بندگی خدا تاثیر دارد در مسئله ولایت نیز موثر است.

 

کارشناس دینی ابراز کرد: در بحث راهکارها، یکی از راه های یافتن اعمالی که انسان را در این مسیر کمک می کند این است که ببینیم در آموزه های دینی بر چه اعمالی و چه میزان تاکید شده است. میزان تاکید بر اعمال، بیانگر اهمیت و تاثیر آنها است. در همین راستا اهل بیت علیهم السلام اگر بر عملی تاکید داشته اند حتما اثربخش و مهم بوده است و هرچه میزان این تاکید و توصیه بیشتر باشد اثر آن عمل نیز بیشتر است.

 

حجت الاسلام عجمی در ادامه با اشاره به برخی اعمال موکد و سفارش شده در آموزه های دینی و در روایات و احادیث ائمه معصومین علیه السلام گفت: در روایات ما یکی از اعمال مورد تاکید نماز و اعمال وابسته به نماز یا مقدمات نماز است. در آیات قرآن و همچنین روایات معصومین علیهم السلام تاکید قابل توجهی نسبت به نماز وجود دارد که شاید این تاکید در رابطه با سایر اعمال دیده نمی شود.

 

معاون پژوهش مرکز تخصصی نماز تاکید کرد: در یک نگاه جامع و دقیق شاید بتوان ادعا کرد که در صدر این تاکیدات، بحث اثر عبودیت و بندگی است. امام صادق علیه السلام در همین رابطه می فرمایند: «عبودیت، جوهر و گنجی است که حقیقت آن رسیدن به مقام ربوبیت و مقام قدرت الهی است» بنابراین، درون این نماز رساندن انسان به مقام ربوبی و قدرت الهی نهفته است. البته قدرت را خدا می دهد اما به هر حال کسب این مقام تنها همراه با پذیرش ولایت میسر می شود.

 

وی با بیان شواهد تاریخی و مصادیق بارز این موضوع گفت: در طول تاریخ نیز به وضوح می بینیم افراد همراه ولایت، بیشتر اهل نماز بوده اند. به عنوان یک نمونه تاریخی در این رابطه می توان به موضوع پیدا کردن حضرت مسلم بن عقیل زمانی که در کوفه پنهان بود، اشاره کرد. حکومت وقت برای پیدا کردن حضرت مسلم به افراد توصیه می کرد که به مساجد بروید و ببینید چه کسی بیش از همه نماز می خواند؛ چرا که علویان بیش از همه نماز می خوانند. 

 

حجت الاسلام عجمی ابراز کرد: این تعریف دشمن در رابطه با علویان (شیعیان) است که آنها را به نماز خواندن می شناسد. در روزگار معاصر نیز در دوران دفاع مقدس جوانان و فرماندهان جبهه های ما اهل نماز و تضرع در پیشگاه الهی بودند و عمده خاطرات شهدای ما مربوط به عبادت های آنها و به صورت خاص نماز آنها است.

 

این کارشناس مهدوی در ادامه گفت: کسانی که در مسئله ولایت و پذیرش آن مقام بالاتری دارند در عبودیت نیز از دیگران جلوتر هستند. هرچند در تاریخ از کسانی نام برده شده که در اثر سجده(عبادت) پیشانی آنها پینه بسته بود اما صرف عبادت تنها، بدون پذیرش ولایت کارایی ندارد. همچنان که تاریخ ثابت می کند که هیچ یک از این افراد به واسطه این نوع عبادت ها به جایی نرسیدند.

 

معاون مرکز تخصصی مرکز نماز افزود: از جمله آسیب ها و آفت هایی که در این افراد دیده می شود، عدم بصیرت و ترک عبادت در مواقع خاص است یعنی در شرایط خاص و در بزنگاه ها عبادت را رها می کردند. بنابراین، معلوم می شود آن عبادت های گذشته نیز عبادت از سر بندگی نبوده است.

 

حجت الاسلام عجمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیره برخی بزرگان و علمای مطرح در جامعه شیعی، بیان کرد: در میان علمای معاصر که در شمار مدافعان مقام ولایت بوده اند می توان از حضرت امام خمینی (ره) نام برد. آخرین خاطره ای که از حضرت امام نقل می شود موضوع نماز خواندن ایشان در بستر بیماری است. یعنی پیوند واقعی میان ولایت و عبادت و بندگی. ایشان و علمای همانند ایشان، کسانی بودند که عمری برای ولایت از همه چیز گذشتند و نماد خارجی این عمل و پایبندی به ولایت، این بود که همگان آنها را به عنوان «اهل نماز» می شناختند.

 

وی در ادامه و در بیان جایگاه نماز و تاثیر مستقیم آن بر سایر  اعمال گفت: حضرت امیرالمومنین علیه السلام در نامه ای به معاویه می فرمایند: «هر عملی که انجام می دهی تابع نماز توست» یعنی هر عملی را اگر می خواهی بدانی که چگونه است و چه تاثیری در تو دارد؟ ببین که در نمازت چه تاثیراتی بر جای می گذارد.

 

عجمی اظهار کرد: نباید تصور کرد که اگر کسی اهل بندگی نباشد و دم از ولایت بزند، کفایت می کند و رستگار خواهد شد بلکه بندگی خدا و ولایت با هم رابطه مستقیم دارند. به این معنا که اگر ولایت را نپذیرید بندگی شما مقبول نخواهد بود.

 

این کارشناس دینی تاکید کرد: از جمله عباداتی که در ماه مبارک رمضان نسبت به آن توصیه شده و به نوعی در صدر عبادات قرار می گیرد مسئله «تفکر» درباره خداوند است و پس از آن ذکرها، دعاها و نمازهای روزانه که به ما کمک می کند تا در مسیر بندگی و اطاعت خدا به مقام بالاتری برسیم. اما اگر اینگونه نشد باید در عبادات خود شک کنیم. چون این عبادات با این هدف تشریع شده است که روحیه ولایت پذیری ما را بالا ببرد.

 

وی با تذکر نکته ای مهم در این رابطه  تاکید کرد: روش صحیح انجام عبادات این است که حد تعادل رعایت شود. برخی در طول ماه مبارک رمضان توفیقات بسیاری دارند و موفق به انجام عبادت های مختلف می شوند در حالی که در طول سال توجه کمتری نسبت به این عبادت ها نشان می دهند. ولی این که به عنوان مثال در ماه مبارک رمضان نمازهای شب را کامل بخوانیم اما در طول سال خبری از نماز شب (حتی دو رکعت) نباشد چندان در شکل گیری شخصیت معنوی انسان موثر نیست.

 

حجت الاسلام عجمی در پایان خاطرنشان کرد: عبادت باید با توجه به ظرفیت افراد و به شکل آرام انجام شود. برای انجام هر عبادتی باید توجه داشت که آیا حالت پذیرش روحی و حس اشتیاق برای انجام آن وجود دارد یا خیر؟ نه اینکه در ماه مبارک رمضان به قدری اعمال مختلف را انجام دهیم که در طول سال دلزدگی ایجاد شود. انجام مداوم عبادات در حالی که دوام و استمرار داشته باشد نورانیت بیشتری برای ما به همراه می آورد.

 

پایان پیام/

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/4/8 ساعت 01:27
کد : 909
دسته : اخبارمحتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
امام مهدی

■ مسابقه کتابخوانی قرآن و امام مهدی (عج) ویژه کارکنان ادارات استان قم برگزار می شود

علی عرب پور کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در گفتگو با قنوت گفت: ستاد اقامه نماز در راستای ترویج و توسعه فرهنگ مهدویت، مسابقه کتابخوانی را برای کارکنان ادارات استان قم برگزار می کند. وی گفت: موضوع این مسابقه، کتاب قرآن و امام مهدی (عج) اس ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز