■ ۲۱ مردادماه؛ زمان برگزاری همایش ملی «نماز در فرهنگ رضوی» در مشهد
محمد احمدآبادی، دبیر اجرایی همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایكنا) از خراسان رضوی با اشاره به برگزاری همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی در مشهد، گفت: به مناسبت میلاد با سعادت علی بن موسی الرضا(ع)، فاطمه معصومه(س) و بزرگداشت احمدبن موسی(ع) و همزمان با دهه كرامت، پژوهشكده مجازی تربیت اسلامی بنیا، همایش «نماز در فرهنگ رضوی» را برگزار خواهد كرد.
وی با اشاره به فلسفه برگزاری این همایش، عنوان كرد: تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب با تمركز و پرداختن جدی به امر نماز و توسعه و ترویج فرهنگ نماز به لحاظ كمی و كیفی در سطح جامعه، فلسفه همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی محسوب میشود.
احمدآبادی همچنین به اهداف همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی اشاره كرد و گفت: اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و پژوهشی مرتبط با سیره امام رضا(ع) و گرامیداشت تولیدكنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار پژوهشی در زمینه نماز با الهام از آموزههای رضوی و اهلبیت(ع) و كمك به انتشار گستردهتر این آثار از جمله اهداف این همایش به شمار میرود.
دبیر اجرایی همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی ادامه داد: الزامات و اقتضائات فراگیری فرهنگ نماز در سطح جامعه بر پایه فرهنگ رضوی، چگونگی نهادینهسازی فرهنگ نماز مبتنی بر فرهنگ رضوی در جامعه، توسعه و ترویج كمی و كیفی فرهنگ نماز با تأكید بر آسیبشناسی فرهنگ نماز در بازار و گفتمانسازی نماز مبتنی بر فرهنگ رضوی زمینهساز ایجاد تمدن اسلامی از جمله محورهای كلی این همایش است.
وی در ادامه با اشاره به محورهای اصلی همایش گفت: شناسایی موانع و محدودیت های اساسی در برپایی نماز باشكوه، مقایسه فرهنگ رضوی و فرهنگ جامعه امروزی در ابعاد اخلاقی، معنوی، تربیتی به ویژه اقامه نماز، بررسی نقش الگوهای فرهنگ رضوی در توسعه كمی و كیفی فرهنگ نماز و شاخصهای اقامهكنندگان نماز در سطح یك حركت عظیم جهانی از جمله محورهای این همایش محسوب میشود.
احمدآبادی تصریح كرد: از دیگر محورهای همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی میتوان به چگونگی برانگیختگی والدین، مربیان، مسئولان، متولیان فرهنگی در بسترسازی و رفع موانع و اقامه نماز باشكوه در جامعه، بررسی و تأثیر نماز بر بهداشت روانی اقشار جامعه، نماز مبتنی بر فرهنگ رضوی زمینهساز ایجاد تمدن اسلامی، نماز و ایثار در فرهنگ رضوی، زمینهساز ایجاد تمدن اسلامی و نماز و شهادت در فرهنگ رضوی، زمینهساز ایجاد تمدن اسلامی اشاره كرد.
دبیر اجرایی همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی ادامه داد: نماز و تعلیم و تربیت در فرهنگ رضوی، زمینهساز ایجاد تمدن اسلامی، وجوه مشترك فرهنگ رضوی و جوامع اسلامی با محوریت توسعه كمی و كیفی فرهنگ نماز، شناسایی شاخصهای اساسی در فرهنگ رضوی كه منجر به زمینهسازی تمدن اسلامی است، نقش نماز در افزایش معرفت و بصیرت دینی جامعه از جمله محورهای این همایش محسوب میشود.
وی اضافه كرد: از دیگر محورهای همایش میتوان نهادینهسازی فرهنگ نماز مبتنی بر آموزههای رضوی در ابعاد كمی و كیفی، نحوه نهادینهسازی فرهنگ نماز در اقشار مختلف، چگونگی نهادینهسازی فرهنگ نماز در خانواده و اجتماع، معرفی الگو و تجارب موفق در نهادینهسازی فرهنگ نماز در دانشگاهها، مدارس، بازار، توسعه و ترویج كمی و كیفی فرهنگ نماز در بازار با تأكید بر آسیبشناسی آن و بررسی چگونگی برپایی اقامه نماز در عصر پیامبر(ص) در بازار مدینه اشاره كرد.
احمدآبادی تأكید كرد: نگاهی به اقامه نماز در بازار در عصر ائمه اطهار(ع) با تأكید بر دوران زمامداری امام علی(ع)، بررسی وضعیت اقامه نماز در بازار در عصر امام رضا(ع) با تأكید بر سیره علمی و عملی آن حضرت، بررسی وضعیت اقامه نماز در بازارهای جهان اسلام، بررسی اقامه نماز در بازارهای ایران قبل و بعد از انقلاب و بررسی نماز در سبك زندگی ایرانی، اسلامی از جمله محورهای این همایش به شمار میرود.
دبیر اجرایی همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی یادآور شد: علاقهمندان به شركت در این همایش تا پنجم خردادماه فرصت داشتند تا آثار خود را ارسال كنند، كه پس از بررسی داوران اول مردادماه آثار برگزیده معرفی میشوند و زمان برگزاری همایش نیز ۲۱ مردادماه سال جاری خواهد بود.
یادآور میشود، پژوهشكده مجازی تربیت اسلامی بنیان زیرنظر سازمان بسیج طلاب و روحانیون اقدام به برگزاری همایش ملی نماز در فرهنگ رضوی كرده است