تولیت آستان قدس رضوی: مساجد پاسخگوی تمامی سنین باشند

■ تولیت آستان قدس رضوی: مساجد پاسخگوی تمامی سنین باشند

تولیت آستان قدس رضوی: مساجد پاسخگوی تمامی سنین باشند

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی شب گذشته در مراسم غبارروبی مسجد جعفری (واقع در کوی نصر) گفت: بهترین محل برای عبادت و بندگی خدا مسجد است. این اهمیت حضور در مسجد در روایات هم قید شده است. به عنوان نمونه در حدیثی آمده است که «همسایه مسجد، در مسجد نمازش کامل می‌شود» منظور این نیست که  نماز او قبول نیست، اما کاملترین آن در مسجد است. مراد از همسایه هم مجاورت دیوار به دیوار نیست، بلکه همسایه نسبی منظور است.

 

وی با بیان اینکه اقامه نماز فقط یکی از جلوه‌های مسجد است، ادامه داد: مسجد فقط مرکز نشر معارف دینی نیست، بلکه مرکز وحدت و یکپارچگی مردم و مرکز انسجام امت اسلامی است. حضرت امام(ره) مساجد را سنگر معرفی کردند، در هشت سال جنگ تحمیلی نیز دیدیم که یکی از مراکز مهم برای بسیج مردم علیه دشمن غاصب، مساجد بودند.

 

تولیت آستان قدس رضوی، با بیان اینکه نام بسیاری از خیرین با مسجد گره خورده است، ادامه داد: مؤمنین هم در مسجد اقامه نماز می‌کنند و هم خیرات و مبرات دارند. اگر دگرخواهی و گره‌گشایی از یک انسان مسلمان در مسجد انجام شود، بسیار ارزشمند است.

 

 

رئیسی مسجد را مرکز روشنگری و بصیرت‌آفرینی معرفی کرد و افزود: اینکه دشمن از تجمع مؤمنان در مسجد هراس دارد، به دلیل ماهیت روشنگرانه آن است.

 

وی ضمن بر شمردن برخی وظایف ائمه جماعات مساجد، اظهار کرد: وظیفه امام مسجد فقط اقامه نماز نیست، بلکه علم‌افزایی، کمک به حل مشکلات مردم و محله نیز از دیگر وظایف او است و اعزام کاروان‌های راهیان نور» و «اماکن زیارتی» از دیگر کارکردهای مسجد است.

 

 

 عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مسجد باید «من المهد الی اللحد» باشد، یعنی انسان از کودکی به واسطه پدر و مادر با آن خو بگیرد و تا کهنسالی این ارتباط را حفظ کند و برای همه سنین پاسخگو باشد.

 

رئیسی با اشاره به دهه تکریم و غبارروبی مساجد، اظهار کرد: امیدواریم در این دهه غبار از مسجد و دل ها برود تا هم تألیف قلوب شود، هم مساجد ما آباد و پررونق و پرجاذیه برای جوانان شود.

 

وی ضمن توصیه به متولیان مساجد، گفت: اگر جوانی پیدا شد که خوب نماز نمی‌خواند، به او خرده نگیرید بلکه مانند حسنین(ع) با امر به معروف عملی خود به او یاد دهید، مبادا حرفی بزنید که غرور آن‌ها جریحه‌دار شود استقبال از جوانان می‌تواند تشویق‌کننده باشد. بگذارید خاطره خوشی از مسجد در ذهن نوجوان‌ها و جوانان‌ها رسوب کند.

 

تولیت مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: آبادی مسجد فقط به داشتن گلدسته نیست، مهمترین زینت مسجد به حضور نیروهای ارزشمند و «عباد الرحمن» است.

 

 

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام سید محمدحسین میرشاه‌ولد، مدیر ناحیه شهید مطهری مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران نیز در سخنانی گفت: یکی از اهداف دهه تکریم و غبارروبی مساجد این است که شاخصه های مسجد تراز اسلامی به جامعه عرضه شود. نباید در مسجد فقط به اقامه نماز بسنده شود، بلکه برای جذب نسل نوجوان و جوان باید برنامه‌ریزی داشت، چون مسجد پل ارتباطی بین خانواده و مدرسه است و باید محور حرکت‌های فکری و فرهنگی جامعه قرار گیرد.

 

وی اظهار کرد: اگر در مسجد به نسل جوان بها دهیم و کارها را به آن‌ها بسپریم، محور فرهنگی محلات شهرمان قرار می‌گیرند.

 

میرشاه ولد گفت: تکریم و تجلیل از جوانان می‌تواند آنان را جذب کند. متأسفانه گاهی بزرگ‌ترها چنین روالی ندارند.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1395/3/10 ساعت 19:19
کد : 895
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز