کفیل: دانش‌آموزان یاوران دین در اقامه نماز باشند/ نقش روحانیون مدارس در ترویج نماز

■ کفیل: دانش‌آموزان یاوران دین در اقامه نماز باشند/ نقش روحانیون مدارس در ترویج نماز

 کفیل: دانش‌آموزان یاوران دین در اقامه نماز باشند/ نقش روحانیون مدارس در ترویج نماز

حجت‌الاسلام محمدصادق کفیل، رئیس مرکز تخصصی نماز در حاشیه دوره آموزشی ائمه جماعت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با اشاره به اهمیت نماز گفت: متأسفانه نماز از واجبات فراموش شده جامعه است ما باید بسیار بیشتر از امروز به نماز اهمیت بدهیم در این راه امام جماعت مدارس ایثارگرانی هستند که در راستای احیا و ترویج نماز حرکت جهادی می‌کنند.

اهمیت ارتباط روحانیون با دانش‌آموزان
وی ادامه داد: دانش‌آموزان مدارس یا متدین هستند و نمازخوان یا نسبت به نماز کاهل هستند و برخی نیز تارک، این افراد با روحانیون مدرسه در ارتباط هستند و یک روحانی باید بداند با هر گروهی چگونه ارتباط برقرارکند، دانش‌آموزان نمازخوان و متدین باید یاور دین باشند.

حجت‌الاسلام کفیل با اشاره به اینکه نوجوانی دوره اثرپذیری است تصریح کرد: در این دوره فرزندان بیشتر با دوستان خود پیوند دارند و نصایح خانواده و روحانی مدرسه را خیلی نمی‌پذیرند و گاهی از بودن در کنار امام جماعت خجالت می‌کشند اما این روحانی است که باید خود را به عنوان رفیق و دوست دانش‌آموز معرفی کند.

تأثیرگذاران تاریخ اسلام دغدغه‌مندان دین بوده‌اند
رئیس مرکز تخصصی نماز با بیان اینکه اثرگذاران تاریخ اسلام یاوران دین بوده‌اند تأکید کرد: حاکمیت نبی خاتم با بیعت عقبه مستحکم شد در واقع بیعت‌کنندگان یاوران و دغدغه‌مندان دین بودند، روحانیون مدارس نیز باید رفتاری پیشه کنند که دانش‌آموزان دغدغه نماز و دین پیدا کنند و به نوعی یاوران دین در اقامه نماز باشند و در کنار آن  به همکلاسی‌های خود نیز کمک نمایند.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای رشد کیفی نماز دانش‌آموزان نمازخوان خیلی مهم است، گاهی عده‌ای سال‌ها در نمازجماعت شرکت می‌کنند اما کیفیت و قرائت نمازشان هیچ تغییری نسبت به قبل نمی‌کند، همچنین دوری از مستحبات یکی از مشکلات جامعه امروز است برای نوافل باید برنامه‌ریزی شود و نمازگزاران بدانند تعقیبات نماز چه اثرات مثبتی بر زندگی دارد.

نقش مدیران مدارس در ترویج نمار
حجت‌الاسلام کفیل گفت: دانش‌آموزان باید مسجدی شوند زیرا افرادی که از نوجوانی اهل مسجد هستند تا پایان عمر نمازخوان باقی می‌مانند و این در صورتی اتفاق می‌افتد که خود مدیران مدارس اهل مسجد باشند، درواقع دانش‌آموزان باید حضور فعال مدیران و معلمان مدرسه را  در مسجد ببینند تا الگوبرداری کنند.

وی دلایل ترک نماز را عقده و عقیده بیان کرد و اظهار داشت: ترک نماز یا به دلیل مشکلات روحی و روانی است یا به دلیل مسائل اعتقادی و شبهات که هر دو باید حل شود، سرمایه‌گذاری بر خانواده برای اهمیت دادن به نماز بسیار مهم است، بهترین زمان تربیت فرزند هفت سال اول زندگی است که این زمان و نوع تربیت در اختیار خانواده قرار دارد بنابراین باید جلسات خانواده با معلمان پرورشی و روحانیون بیشتر شود.

رئیس مرکز تخصصی نماز گفت: اوج خلاقیت کودک بین دو تا چهارسالگی است اما متأسفانه گاهی فرزندی که خانواده تحویل مدرسه می‌دهد 90 درصد خلاقیت او را از بین برده است و این کار را برای معلمان و روحانیون مدارس قدری سخت می‌کند، خانواده باید تحت آموزش لازم برای استفاده از بهترین فرصت تربیت کودکان قرار گیرد.

تارک نماز با سخنرانی نمازخوان نمی‌شود
حجت‌الاسلام کفیل ادامه داد: تارک نماز بیماری معنوی دارد و با سخنرانی نمازخوان نمی‌شود بلکه نیاز به درمان طولانی مدت دارد، امید دادن و متوجه کردن نگاه تارک نماز به آینده یکی ازنکات مهم در ترویج نماز است، امید به انسان حرکت می‌دهد و انجام گناه یأس به همراه می‌آورد، کسی که امید به توبه و بخشندگی خدا داشته باشد عزم جدی بر ترک گناه خواهد داشت.

محبت و چشم‌پوشی؛ دو عامل مهم در اشاعه نماز در مدارس
وی با اشاره به اینکه خداوند نفس اماره را در انسان خلق کرده اظهار داشت: راه درمان را نیز خدا به انسان داده، درواقع راه حل مشکلات پناه بردن و عامل بودن به نماز است، روحانیون با محبت می‌توانند زمینه ترویج نماز را در میان دانش‌آموزان فراهم کنند، این کار نیازمند صرف وقت زیاد است زیرا اگر دانش‌آموزان احساس کنند امام جماعت برایشان وقت می‌گذارد نسبت به او و نمازعلاقه‌مند می‌شوند.

حجت‌الاسلام کفیل در پایان با اشاره به اهمیت بخشش در برخورد با افراد خطاکار ادامه داد: نتیجه چشم‌پوششی نکردن در برخورد با خطاکاری دانش‌آموزان ایجاد بی‌حیائی، جرات و طبیعی شدن گناه است بنابراین باید در برخورد با دانش‌آموز خطاکار ویژگی‌های مثبت او را نیز بیان کنیم و با بخشش درصدد ارتقاء نکات مثبت شخصیت آنها برآییم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/10/12 ساعت 12:06
کد : 718
دسته : اخبارمحتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز