محمد شجاعی در جلسه هفتگی انسان شناسی بیان کرد؛ ترک مسجد و جماعات مومنین یکی از علامات شخص غافل است

■ محمد شجاعی در جلسه هفتگی انسان شناسی بیان کرد؛ ترک مسجد و جماعات مومنین یکی از علامات شخص غافل است

محمد شجاعی در جلسه هفتگی انسان شناسی بیان کرد؛ ترک مسجد و جماعات مومنین یکی از علامات شخص غافل است

به گزارش خبرنگار روضه نیوز ؛محمد شجاعی، استاد حوزه و دانشگاه در جلسه هفتگی انسان‌شناسی که  شامگاه سه‌شنبه27  آبان‌ماه سال‌جاری در مسجد الرضا(ع) شهر مقدس قم برگزار شد، در ادامه مبحث علامات شخص غافل با اشاره به حدیثی ازامام حسن مجتبی (ع) که فرمودند: " اَلغَفلَةُ تَرَکُکَ المَسجَدوَ طَاعَتُکَ المُفسِدَ " بیان کرد: امام در این حدیث به یکی از نشانه های غفلت که ترک مسجد می باشد اشاره نمودند و می فرمایند که غفلت آن است که مسجد را ترک کنی و از مفسد اطاعت کنی.


تاکید اسلام به برپایی نماز به صورت جماعت
وی با اشاره به برپایی نماز به صورت جماعت اظهار کرد: در اسلام نماز اصالتا به جماعت می باشد و نماز فرادا یک اجازه و اذن برای رفع عذر است که وقتی کسی عذری دارد و نمی تواند به مسجد و جماعت برود آن را فرادا می خواند ولی اصل نماز به جماعت است.
 

حدیثی از پیامبر(ص) درباره تارک الصلاة

کارشناس انسان شناسی در ادامه به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) درباره تارک الصلاة اشاره و گفت: پیامبر اکرم در حدیثی می فرماید:« سلموا على الیهود والنصارى ولا تسلموا على یهود أمتی قیل ومن یهود أمتک قال تراک الصلاة» ؛بر یهود و نصاری سلام دهیدولی بر یهود امت من سلام نکنید. گفته شد یارسول الله(ص) یهود امت شما چه کسانی اند فرمودند: کسانی که نماز را ترک گفته اند.

 

برپایی نماز جماعت در معرکه عاشورا
شجاعی تصریح کرد: امام حسین(ع) در روز عاشورا وسط معرکه جنگ را متوقف نمود تا نماز جماعت بخواند و این نشان از اهمیت نماز جماعت می باشد، حتی در قرآن نیز آمده که در زمان جنگ چند نفر مراقبت نمایند تا بقیه نماز جماعت بخوانند.
وی گفت: انسانی که با کوچکترین بهانه از مسجد و نماز جماعت خودداری می نماید یک بی توجهی به حکم الهی نموده و غفلت کرده است.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: غفلت طوری نیست که یک دفعه سمت انسان بیاید بلکه ذره ذره به سمت انسان می آید و او را از خیلی از وظایفش باز می دارد.
 

کلید همه بدبختی ها چیست؟
شجاعی با اشاره به کلید همه بدبختی ها عنوان کرد: کلید همه بدبختی های دنیا و آخرت در تنبلی و بی حوصلگی است، کلمه ی " من حال ندارم " چیز بسیار بدی است.کسی که همیشه اینجور است و می گوید من حال ندارم باید به خود تلقین کند و به جماعت برود تا از روح جمعی استفاده نماید،بنابراین خیرات و برکاتی که در روح جمعی ، نماز جماعت ، دعاهای جمعی بدست می آید هرگز در فرادا بدست نمی آید. فرق آن مانند یک جای تاریک با یک شمع و جای تاریک دیگر با چندین شمع می باشد که روشنایی این دو مکان با هم فرق ها دارد.
 

استفاده از روح جمعی مومنین در اجتماعات
وی ادامه داد: انسان از روح جمعی مومنین استفاده های زیادی می برد و عامل بقای اسلام و سعادت اجتماع نیز همین اجتماعات جمعی مومنین می باشد.
 

ترک مسجد و نماز جماعت از نشانه های غفلت
شجاعی تصریح کرد: کسانی که در اجتماعات مومنین ، نماز جماعت شرکت نمی کنند به مرور دچار سردی روح و افسردگی می شوند که باب بسیاری از غم ها و وسوسه ها به سوی آن ها باز می شود. اما در اجتماع چون از روح جمعی مومنین استفاده می کنند بسیاری از آسیب ها از آن ها دور می گردد و با هر بار که به نماز جماعت می روند از آسیب ها بیمه می شوند.
 

رفتن به مسجد انسان را از وسوسه واکسینه می کند
وی گفت: انسان هر جا باشد باید برنامه اش را جوری تنظیم نماید که موقع نماز به جماعت مسجد برسد، افرادی که مسجد نمی روند خیلی زود وسوسه شیطان در قلب آنها اثر می گذارد در صورتی که مسجد انسان را در برابر وسوسه ها قدرتمند نموده و انسان را واکسینه می کند و به انسان قدرت روحی می دهد ، بنابراین یکی از علامات شخص غافل مسجد نیامدن است.
 

پرهیز از افراط و تفریط در حضور بانوان در اجتماع
استاد حوزه و دانشگاه به نماز جماعت رفتن خانم ها اشاره  و بیان کرد: زنان از صدر اسلام در اجتماعات حضور داشته اند و نمی توان نقش آنها را نادیده گرفت حال در نماز جماعت نیز حضور خانم ها بسیار خوب است اما زمانی خانم ها می توانند به مسجد و جماعت بروند که وظیفه همسرداری و بچه داری خود را انجام داده باشند و در مقابل خانواده وظیفه ای نداشته باشند ، بنابراین وقتی یک خانم وظایف خود را انجام داده دیگر سختگیری نامعقول برخی آقایان در این خصوص درست نیست .
شجاعی با نقد برخی اشتغالات بانوان عنوان کرد:متاسفانه امروزه برخی از اشتغالات شغلی خانم ها درست نیست، مردی که نفقه بر او واجب است نمی تواند درس بخواند و شاغل شود اما نصف ظرفیت دانشگاه ها را خانم ها اشغال کرده اند در صورتی که نفقه بر خانم ها واجب نیست و اکنون خانم ها شاغل شده اند و آقایان که نفقه بر گردن آنها می باشد بیکار هستند و همین امر باعث شده که مردها تن به ازدواج نمی دهند.
وی ادامه داد:خیلی از خانم ها به رشته ای رفته اند که آن رشته مردانه است و در آن رشته فارغ التحصیل شده اند و به خانه رفته و اکنون خانه دار هستند و فقط برخی برای کسب مدرک و دانشگاه رفتن اقدام به این کار کرده اند و خیلی از مشاغل آقایان را گرفته اند، متاسفانه از نظر تقسیم بندی درس و اشتغال از سوی مسئولین تقسیم بندی درستی صورت نگرفته است، حال نباید تا این حد در حضور خانم ها افراط شود و نه از آن طرف برای رفتن خانم ها به نماز جماعت تفریط گردد.
 

مطیع افراد فاسد شدن از علامات غافلین
شجاعی به مطیع افراد فاسد شدن به عنوان دومین علامت غافل در این حدیث اشاره و بیان کرد: در ادامه ی این حدیث که امام حسن مجتبی(ع) فرمودند: " اَلغَفلَةُ تَرَکُکَ المَسجَدوَ طَاعَتُکَ المُفسِدَ " ؛بعد از ترک مسجد ، مطیع افراد فاسد شدن دومین علامت شخص غافل می باشد که فرد مطیع افراد فاسد است به نحوی که نظرات فاسدین روی او تاثیر می گذارد و خیلی راحت موضع دینی و انقلابی خود را رها می کند. که گاهی افراد اینقدر سادگی در روابط خود می کنند که فریب افراد فاسد را می خورند.
وی ادامه داد: قرآن چندین آیه را به این امر اختصاص داده که در ارتباط با چنین افرادی مواظب باشید که ظاهر آنها شما را فریب ندهد.
 

آمریکا طبیعت گرا و تروریست به ذات است
شجاعی آمریکا را تروریست به ذات دانست و گفت: آمریکا تروریست به ذات است و هرگز تغییر نمی کند، چون طبیعت گرا می باشد خشونت، قتل، غارت، جنایت در ذات او قرار دارد، فقط افراد فطرت گرا هستند که می توانند اخلاق را رعایت کنند ولی کسی که طبیعت گرا است هرگز نمی تواند حتی شریک بپذیرد بی وفایت، خیانت و جنایت در ذات او است و این طبیعت گراها یک طبیعت ثابت دارند و هرگز تغییر نمی کنند، در صورتی که ایمان است که انسان را وسعت می دهد و باعث می شود که انسان بتواند از این دنیا بگذرد و عدالت داشته باشد حال کسی که ایمان ندارد هرگز نمی تواند بنابراین باید اینطور آدم های فاسد و مفسد را مراقب بود و فریب ظاهر آنها را نخورد.
 

فرد فاسد قابل اعتماد و معاشرت نیست
کارشناس انسان شناسی تصریح کرد: اگر کسی دین نداشت و فاسد بود اصلا قابل اعتماد و قابل معاشرت نیست بنابراین شرط دینداری شرط بسیار مهمی است انسان حتی به شخصی که نماز جماعت نمی خواند برای ازدواج حتی دختر هم نباید بدهد، با چنین افرادی باید فاصله دار برخورد کرد و نگذارید چنین کسی به شما خط بدهد وهمچنین تحت تاثیر ارتباط با چنین افرادی قرار نگیرید.
شجاعی بیان کرد: قیامت پنجاه هزار سال است و هر هزار سال آن یک سوال پرسیده می شود حال فرد غافل با اینکه مسجد هم می رود اما از این پنجاه سوال غافل است و دنبال این نیست که از این سوالات در قیامت چگونه رد شود.

 

اُنس با فضای مجازی و اینترنت و مهجور شدن قرآن
مدیر عامل موسسه منتظران منجی بیان کرد:امروزه مردم دنبال یادگیری کامپیوتر،تایپ،اینترنت ، تلگرام هستند اما دنبال یادگیری قرآن نیستند،با فضای مجازی و ورزش انس دارند اما تا اسم قرآن می آید می گویند حال نداریم.آیا روزی 50 آیه قرآن که دستور دادند بخوانیم می خوانیم؟چرا امروز قرآن این چنین در بین ما مهجور است و به آن جدی نیستیم؟ به خاطر این است که غافل هستیم، برایمان مهم نیست شب اول قبر از ما چه می پرسند.

ترک مسجد و جماعات مومنین یکی از علامات شخص غافل است

خبرنگار روضه نیوز: امیرمحسن سلطان احمدی

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/8/28 ساعت 11:42
کد : 620
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز