■ سایه سنگین تعطیلی بر سر مراکز اسلامی ایتالیا!
سایه سنگین تعطیلی بر سر مراکز اسلامی ایتالیا!
مراکز اسلامی در ایتالیا با شبح تعطیلی روبرو هستند و لایحه جنجالی که بار دیگر توسط ائتلاف راست افراطی حاکم، «برادران ایتالیا» پیشنهاد شده است، ترس و نگرانی مسلمانان در ایتالیا را افزایش داده است. دوباره وضعیت مسلمانان و اماکن عبادیشان را به صدر گفتمان سیاسی ایتالیا بازگردانده است.
این پیش نویس قانون، در صورت تصویب، می تواند باعث بسته شدن بسیاری از اماکن عبادی مسلمانان در ایتالیا شود؛ احتمال تصویب این قانون باعث نگرانی جامعه مسلمانان این کشور شده است که جمعیت شان سه میلیون نفر است.
سیاستمداران اپوزیسیون نیز به این پیش نویس اعتراض دارند و آن را «غیرقانونی و نوعی تبعیض غیرقابل قبول» میدانند.
این پیش نویس قانون مکان های عبادی خارج از محدوده مساجد یا مواردی را که مجوز رسمی برای استفاده به منظور عبادت را دریافت نکرده اند، از جمله ساختمان های بیشتر سازمان های مختلف فرهنگی اسلامی را هدف قرار می دهد.
برهمین اساس، یاسین لافرام، رئیس اتحادیه جوامع و سازمان های اسلامی در ایتالیا، این پیش نویس قانون را «ناعادلانه» دانست، زیرا آزادی مذهبی، عقیدتی و انجام مناسک مذهبی را هدف قرار می دهد که در ماده ۱۹ قانون ایتالیا به آن تصریح شده است.
براساس قانون اساسی ایتالیا، این پیش نویس قانون در تضاد با آزادی عمل به مذهب و عقیده است.
بر اساس گزارشی که اتحادیه جوامع و سازمان های اسلامی ایتالیا در سال ۲۰۱۷ منتشر کرد، در آن زمان هزار و ۲۱۷ مکان برای نماز مسلمانان در ایتالیا وجود داشت که تنها ۶ مورد از آنها ویژگی یک مسجد رسمی را داشتند.
سخنگوی این اتحادیه گفت: این مساجد به دلیل ویژگی های معماری مانند وجود مناره ها قابل شناسایی هستند، در حالی که سایر بناها به عنوان «انجمنهای فرهنگی» طبقهبندی میشوند، اما بهعنوان فضاهایی برای نماز نیز استفاده میشوند. به طوری که بیشتر آنها در گاراژها، انبارها، آپارتمانها و زیرزمینها مستقر هستند.
در همین حال، پیشنویس قانون که هدف آن محدود کردن این مکانها است، حاوی این بند است که در صورت توافق با دولت ایتالیا ادای نماز در مکانهای خارج از مسجد رسمی مجاز است . بسیاری از مسلمانان در ایتالیا مجبور به اقامه نماز در این مکانهای غیرمجاز هستند، زیرا مساجد دارای مجوز در نزدیکی آنها وجود ندارد، به همین دلیل مخالفت بسیاری از شوراهای شهرداری محلی با آن، باعث شده است که صدور مجوز برای مساجد و مراکز اسلامی دشوار است.
خبرگزاری شبستان