ساخت ۱۱۰ نمازخانه بین‌راهی تا سال ۱۴۰۳/ دولت و مجلس خلاءهای قانونی را رفع کنند

■ ساخت ۱۱۰ نمازخانه بین‌راهی تا سال ۱۴۰۳/ دولت و مجلس خلاءهای قانونی را رفع کنند

ساخت ۱۱۰ نمازخانه بین‌راهی تا سال ۱۴۰۳/ دولت و مجلس خلاءهای قانونی را رفع کنند

ساخت ۱۱۰ نمازخانه بین‌راهی تا سال ۱۴۰۳/ دولت و مجلس خلاءهای قانونی را رفع کنند

 

 حجت الاسلام والمسلمین ناصری، رییس شورای اقامه نماز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور با اشاره به دستاوردهای انقلاب در حوزه نماز گفت: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور، متولی حمل و نقل جاده ای در سراسر کشور است که حدود ۹۰ درصد از حمل و نقل کشور توسط جاده و راه های مواصلاتی در بخش مسافر و کالا را   انجام می دهد ضمن اینکه سهم حمل و نقل جاده ای بر سایر بخش های حمل و نقل کشور (ریلی و هوایی) غلبه دارد، چون اکثر هموطنان ما از راه های مواصلاتی و جاده ها استفاده می کنند.

سازمان راهداری با توجه به  شرایط ایمنی جاده ها مجوزها را صادر می کند

وی گفت: لازمه نمازخانه، عبادت و استراحت در راه های مواصلاتی، وجود مراکز و مجتمع هایی است که هموطنان بتوانند از این مراکز برای عبادت و رفع خستگی خود استفاده نمایند. در قانون جامع حمل و نقل جاده ای کشور بر احداث مجتمع های رفاهی در راه های مواصلاتی تاکید و اشاره شده است. بر همین اساس ، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور بحث موافقت اصولی و مجوز برای مجتمع های خدماتی و رفاهی موجود در جاده ها را احصاء می کند که دارای درجات مختلف است لذا  از کمترین درجه اش که نمازخانه، سرویس های بهداشتی و پمپ بنزین است، گرفته تا مجتمع های بسیار مجهز و با امکانات گسترده را شامل می شود. سازمان راهداری نیز با توجه به ضوابط موجود در قانون و حفظ شرایط ایمنی و رعایت نکات ایمنی جاده ای ( احداث مجتمع های خدماتی رفاهی در محل ایمن) این مجوزها را صادر می کند.

حجت الاسلام ناصری  تصریح کرد: علاوه بر مجتمع های خدماتی و رفاهی در جاده ها ، نمازخانه ها و مساجد منفرد و مستقلی وجود دارد که از قدیم در بین راه ها ساخته شده اند. همچنین نمازخانه های پمپ بنزین ها و جایگاه های سوخت و نمازخانه های رستوران ها همه در راه های مواصلاتی وجود دارند و تنها مجتمع های خدماتی و رفاهی است که سازمان راهداری بر آنها نظارت دارد آن هم نه به صورت قانونی و نظام مند. ضمن اینکه مشکل اصلی سازمان در نظارت هم خلأ قانونی است.

رییس شورای اقامه نماز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در ادامه افزود: خوشبختانه توانستیم این بند نظارتی را در قانون جامع حمل و نقل جاده ای کشوری که در مجلس در حال بررسی است را مصوب کنیم، امیدواریم در صحن علنی مجلس هم مورد بررسی قرار گیرد تا با تصویب این بند، نظارت بر فضاهای اقامه نماز در راه های مواصلاتی بر عهده سازمان راهداری و جاده ای کشور قرار بگیرد، در این صورت است که ما از لحاظ قانونی می توانیم یک نظارت قانون مندی داشته باشیم و مسایل و مشکلات موجود را هم زودتر و بهتر برطرف کنیم.

نظارت سازمان راهداری بر اصلاح آیین نامه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز اضافه شد

وی بیان کرد: غیر از موارد فوق ما با همکاری ستاد اقامه نماز کشور توانستیم در بحث "اصلاح آیین نامه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز" که در کمیسیون فرهنگی دولت در حال بررسی است، نظارت سازمان را هم اضافه کنیم که امیدواریم این آیین نامه در هیئت دولت مطرح و تصویب شود که در این صورت نظارت قانونی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بر اماکن و فضاهای اقامه نماز در راه های مواصلاتی کشور تسریع  می شود.

هزار و ۲۶ مجتمع خدماتی رفاهی در حال بهره برداری در راه های مواصلاتی کشور

حجت الاسلام ناصری از بهره برداری هزار و ۲۶ مجتمع خدماتی رفاهی در راه های مواصلاتی کشور خبر داد و افزود: بعضی از این مجتمع ها از لحاظ فضای اقامه نماز نسبت به سایر مجتمع ها از کیفیت و درجات بالایی برخوردارند ضمن اینکه بسیاری هم در سطح ایده آل قرار دارند و تعداد انگشت شماری هم با مشکلاتی همراهند که عرض کردم به خاطر همین خلأ قانونی موجود شاید نتوانیم نظارت کافی داشته باشیم ولی با این وجود، نظارت عالیه خود را با توجه به اینکه موافقت اصولی را از ما می گیرند، داریم.

 هر ۳۰ کیلومتر یک مجتمع خدماتی رفاهی داریم

وی در ادامه گفت: لذا با توجه به هزار و ۲۶ مجتمع موجود در کشور، در هر ۷۸ کیلومتر یک مجتمع خدماتی وجود دارد ضمن اینکه حدود ۵۶۸ مجتمع هم در حال ساخت است که اگر این مجتمع های در حال ساخت به مجتمع های در حال بهره برداری اضافه شوند، میانگین در هر ۵۶ کیلومتر یک مجتمع خواهیم داشت. تعداد هزار و ۸۰ مجتمع هم موافقت اصولی را گرفته اند و در حال استعلام از مراکز مختلف هستند که اگر این مجتمع های در حال استعلام هم اضافه شوند، میانگین هر ۳۰ کیلومتر یک مجتمع خواهیم داشت که این میانگین بسیار خوبی است و مجتمع های خدماتی و رفاهی به اندازه کافی در سطح کشور گسترش خواهد یافت.

ساخت ۱۱۰ نمازخانه بین راهی تا سال ۱۴۰۳

رییس شورای اقامه نماز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور تصریح کرد: علاوه بر مجتمع های خدماتی و رفاهی، سازمان راهداری و حمل و نقل کشوری اکنون دو سال است که با توافق نامه ای که مقام عالی وزارت راه و شهرسازی و ستاد اقامه نماز کشور منعقد کرده اند، مسئولیت احداث ۱۱۰ باب نمازخانه به نیت نام مبارک  حضرت علی ابن ابیطالب (ع) در راه های کم برخوردار و پر تردد را بر عهده گرفته است.

احداث ۴۰ باب  نماز خانه بین راهی

حجت الاسلام ناصری اظهار کرد: با توجه به اینکه مجتمع خدمات رفاهی توسط سرمایه گذار احداث می شود لذا سرمایه گذار تا زمانی که پروژه ای برایش سود آوری نداشته باشد آن را انجام نمی دهد و چون راههای کم برخوردار و پر تردد هم سود آوری برای سرمایه گذار ندارد لذا انگیزه ای هم برایش در ایجاد مجتمع ایجاد نمی کند؛ به همین دلیل این ۱۱۰ باب نمازخانه به دستور وزیر محترم راه و شهرسازی بر عهده سازمان راهداری قرار گرفت تا در راه های کم برخوردار و پر تردد احداث شوند که تاکنون ۴۰ باب آن را احداث کردیم، کلنگ ۳۰ باب هم امسال به مناسبت سی امین اجلاس سراسری نماز (زنجان ) زده شد و ۴۰ باب باقی مانده هم، سال آینده احداث می شود. این نمازخانه ها با تیپ واحد و با یک معماری ایرانی اسلامی بسیار شکیل ساخته شده است.ضمن اینکه بسیار هم مورد استقبال کاربران جاده ای قرار گرفته که هم معبدی برای نماز و عبادت و هم مامنی برای مسافران در جاده های تردد کشور محسوب می شود.

وی خاطر نشان کرد: یکی از محاسن این نمازخانه ها، قرار گرفتن در کنار راهدارخانه های سازمان است که هم از لحاظ زیرساختی دیگر مشکلی ندارند و هم یک فروشگاهی در آن تعبیه شده که این فروشگاه به بهره بردار واگذار می شود که هم بتواند درآمدی داشته باشد و هم از لحاظ نگهداری نمازخانه مشکلی وجود نداشته باشد. چون یکی از معضلات نمازخانه های بین راهی، نگهداری نمازخانه هاست که خوشبختانه این معضل هم برطرف شده، مضافا بر اینکه این نمازخانه ها هم برای جانبازان و معلولان عزیر مناسب سازی شده و هم یک اتاق مادر و کودک برای مادران مسافر در نظر گرفته شده است.

 هزارو ۸۰۰ نمازخانه منفرد و مستقل در بین جاده ها وجود دارد

رییس شورای اقامه نماز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور بیان کرد: غیر از این مجتمع های خدماتی و نمازخانه ها تعدادی مساجد و نمازخانه های منفرد ساخته شده از قدیم وجود دارد که در حال حاضر در تولیت اوقاف یا شهرها و روستاهای کناره جاده هستند ضمن اینکه  تعدادی از آنها مساجد خوبی بوده و خوب هم نگهداری می شوند، تعداد دیگری هم هستند که از لحاظ نگهداری مناسب نیستند. حدود هزارو ۷۰۰ یا ۸۰۰ مسجد یا نمازخانه منفرد و مستقل در بین جاده ها داریم. غیر از اینها پمپ بنزین ها و جایگاه های سوخت هستند که طبق قانون باید مجهز به نمازخانه و سرویس بهداشتی شوند که در این بخش ها به دلیل عدم نظارت خوب با یک سری مشکلات بهداشتی مواجهه ایم.

راهدارخانه های سازمان  حمل و نقل جاده ای مجهز به نماز خانه شدند

وی اذعان داشت : حدود هزار و ۱۲۰ راهدارخانه و چهار هزار و ۵۰۰ جایگاه سوخت در راه های مواصلاتی کشور وجود دارد. به دستور ریاست محترم سازمان، جناب آقای مهندس امانی، راهدارخانه های سازمان هم مجهز به نماز خانه شدند ضمن اینکه از این راهدارخانه ها هم برای اقامه نماز مسافران و هم در زمان انسداد مسیرها (برف و باران) به عنوان اسکان اضطراری هموطنان استفاده می شود.

نمایندگان مجلس و هیئت دولت خلأ قانونی نظارت بر نماز خانه های بین راهی را برطرف کنند

وی با بیان اینکه مشکل اصلی ما خلأ قانونی نظارت بر این اماکن عمومی است گفت: امیدواریم نمایندگان مجلس و هیئت دولت این مشکل را برطرف کنند. در حال حاضر نیز کارگروهی تحت عنوان "کارگروه سفر" در تمام کشور تشکیل شده است که در این کارگروه، نمایندگانی از مجلس، سازمان میراث فرهنگی، دانشگاه علوم پزشکی، شرکت پخش پالایش، ستاد اقامه نماز و سازمان راهداری حضور دارند که با بازدید از این اماکن مشکلات موجود را برطرف می کنند. نا گفته نماند که با توجه به همه این اقدامات صورت گرفته ما هنوز رضایت کامل از این شرایط نداریم. ضمن اینکه اخیرا هم تفاهم نامه ای با ستاد اقامه نماز کشور منعقد کردیم که بتوانیم برای نوروز امسال که همزمان شده با ماه مبارک رمضان با همکاری هم یک فضای عطرآگینی در نمازخانه ها ایجاد کنیم.

 

خبرگزاری شبستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1402/11/18 ساعت 10:00
کد : 6099
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نمازخانه بین راهی
سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای
مرکز تخصصی نماز

■ نماز مال من نیست!

حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه نماز مال من نیست، گفت: من به عنوان رئیس ستاد اقامه نماز مسلمان تر از همه مردم نیستم.  «حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی» امروز (چهارشنبه 16 مرداد) در نشست خبری بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز به ...

■ آموزش نماز به دانش آموزان در مسجد العصر در ملبورن استرالیا

نماز از ارکان دین مبین اسلام است و اولین چیزی است که در قیامت از بندگان بازخواست می شود. در این راستا و به دلیل اهمیت امر نماز، حجت الاسلام ادریس در مسجد العصر در ملبورن استرالیا، به دانش آموزان جایگاه نماز در اسلام و نحوه نماز خواندن را آموزش می دهد ...

■ اقامه نماز جماعت در کلیه ادارات و دستگاه‌های اجرایی کشور تعطیل شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور، حسب مصوبه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ابلاغیه ستاد اقامه نماز کشور، به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ کرونا، اقامه نماز جماعت در کلیه ادارات و دستگاه‌های اجرایی تا اطلاع ثانوی تعطیل شد. ...

■ کتاب«آموزش نماز برای نوجوانان»

در بخشی از پیشگفتار این اثر می خوانیم:« یکی از پایه های اصلی و اساسی دین اسلام ، نماز است.  نماز، معیار سنجش ایمان افراد و ملاک شناخت  پرهیزکاران است. نماز ، پرچم برافراشته دین و نمازگزاران، انان یافتگان سایه الهی آن است.   ...

■ استقبال مساجد تاریخی «قره‌بوک» ترکیه از ماه رمضان بدون حضور نمازگزاران

مساجد تاریخی استان «قره بوک» شمال غربی ترکیه امسال برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بدون نمازگزار است و این اتفاق از زمان ساخت آن بی سابقه بوده است. شهرستان «زعفران بلو» در این استان دارای تعداد زیادی مساجد است که تاریخ ساخ ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز