گفتگو با کارشناس و مبلغه فعال عرصه نماز

■ گفتگو با کارشناس و مبلغه فعال عرصه نماز

 گفتگو با کارشناس و مبلغه فعال عرصه نماز

گفتگو با کارشناس و مبلغه فعال عرصه نماز

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، زینب رئیسی مبلغه عرصه نماز، شش سال به فعالیت تبلیغی در عرصه نماز مشغول هستند و در این مدت توفیق تبلیغ و ترویج فرهنگ نماز در اقشار مختلف جامعه از قبیل حضور در دانشگاه ها، مدارس و پایگاه بسیج، مساجد و … داشته‌اند. در این گفتگوی کوتاه که توسط روابط عمومی مرکز تخصصی نماز انجام شد، درباره فعالیتشان در حوزه نماز با ایشان همراه می‌شویم.

لطفا خودتان را معرفی بفرمایید و بگویید چند سال سابقه تحصیل و تبلیغ در حوزه های مختلف دینی را دارید؟

زینب رئیسی هستم فارغ‌التحصیل حوزه علمیه خواهران در رشته اخلاق و تربیت اسلامی در مقطع کارشناسی‌ارشد، از اواسط طلبگی تا به حال به تبلیغ در شهرها، روستاها، و ارگان های مختلف از قبیل دانشگاه ها، مدارس و … پرداختم.

نحوه ارتباط شما با مرکز تخصصی نماز به چه شکلی بوده و چه دوره هایی را طی کرده‌اید تا وارد عرصه تخصصی تبلیغ در حوزه نماز شوید؟

از طریق بخش فارغ التحصیلان جامعه الزهرا (س) دوره‌ی تربیت مربی نماز معرفی شد و از آن جا که نماز از مهمترین شئون زندگی هر فرد در مجموع عمر هست، پیگیر دوره شدم.

دوره‌های مقدماتی و تکمیلی را  در مرکز تخصصی نماز گذراندم؛ مطالب نابی از چیستی نماز، آثارنماز، اسرارنماز، شیوه های دعوت به نماز، آیات، روایات نماز و سرفصل های مرتبط با کلاس داری، نوشتن و ارائه طرح درس برای مخاطبان دبستان، دبیرستان دوره اول و دوم و مخاطب عام و… تدریس شد تا با دستی پر در عرصه تبلیغ حاضر شویم.

انگیزه شما از فعالیت در حوزه نماز چیست؟

همان طور که مستحضرید نماز رکن اصلی زندگی آدمی ست،که با شناخت زوایای آن و همچنین عملی کردن درست آن، راه به بی نهایتی سعادتمند باز خواهد کرد و دنیای هدفمندی را به دنبال خواهد داشت. لذا شناساندن ابعاد نماز و مباحث مورد نیاز مخاطب در باب نماز مسلماً مورد توجه باری تعالی هست و بنده هم با توجه به اهمیت این امر الهی گرایش و انس خاصی باز نماز گرفتم.

استقبال و بازخورد مخاطبان از طرح مباحث نماز را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مخاطبان ما عموماً دو دسته هستند؛ یک دسته اهل نمازی که شناخت کافی و وافی از ماهیت نماز، آثار، اسرار، ابعاد و… نماز ندارند و بعضاً منجر به کم اهمیتی، سستی، و گاه ترک نماز می‌شود که اکثرشان دانش آموزان مقاطع مختلف و بعضاً دانشجویان و در کل جوانان هستند و مشتاق همچین مباحثی هستند.

دسته دوم که عموماً والدین هستند و با نگرانی به ما رجوع می‌کنند که فرزندان یا نوه هایشان در نماز سستی دارند و در مواردی شکایت از ترک نماز دارند و با راهنمایی و بیان راهکار هایی با آرامش نسبی از ما خداحافظی می‌کنند.

 

 بیشتر سوالات و دغدغه مخاطبان شما چه مسائلی می‌باشد؟

گاهی با طرح سوال از ناحیه مخاطب و گاهی بالعکس، ما با طرح سوالاتی بحث مورد نظر رو شروع می کنیم اکثر سوالات در مورد علل ترک نماز، شیوه‌های دعوت به نماز، شبهات حوزه نماز و چیستی و چرایی نماز می باشد که در ادامه پاسخ به این سوالات ما از آثار نماز، اهمیت و جایگاه آن در زندگی، مسائلی را مطرح می‌کنیم.

غالباً از چه شیوه ای برای جذب مخاطب استفاده می‌کنید؟

شیوه شخصی بنده برای مخاطب عموماً ایجاد چالش و گفتگوی دوطرفه به شیوه عقل ورزی ست که با سوالات هدفمند از مخاطب، کم کم فرد را آماده شنیدن مباحث می‌کنیم و زمانی که ذهن آماده دریافت مطالب بود با استمداد از گفتگوهای ابتدایی بحث، شروع به تایید و تثبیت فرمایشات خود شخص می‌کنیم و فقط نکات تکمیلی را اضافه خواهیم کرد.

گفتگو با کارشناس و مبلغه فعال عرصه نماز

سطح اطلاعات و آگاهی مخاطبان و دغدغه آنها در مورد نماز را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اکثراً اطلاعات کافی و وافی درباره نماز ندارند یا باورهایشان نیاز به اصلاح دارد؛ وقتی مباحث را می‌شنوند دیدگاه شان نسبت به نماز و بعضاً دین، خدا، و مباحثی از این دست تغییر کرده و با ذهنی آرام جلسه را ترک می‌کنند. بعضاً مشتاق معرفی منابع هستند که کتب، لینک کانال مرکز تخصصی نماز، و سایت قنوت معرفی می‌شود.

 در پایان چه پیشنهادی برای مبلغین حوزه نماز دارید؟

کمتر از آن هستم که توصیه ای به اساتید محترم داشته باشم اما آنچه برای بنده در این سال‌ها مورد توجه بوده این است که گاهی مخاطب تحت فشارهای دیگری قرار دارد و فقط نیاز به درد و دل کردن دارد که بعد از تخلیه شدن فشارهایش با صحبت کردن آماده‌ی شنیدن مباحث خواهد بود به نظر بنده یک مبلغ علاوه بر تسلط به مباحث نمازی، مطالعات مشاوره‌ای هم داشته باشد یا دوره‌های مشاوره‌ هم شرکت کنند تا موضوعات مرتبط با نماز با شیوه‌های کاربردی به مخاطب منتقل شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1402/10/30 ساعت 12:45
کد : 6084
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
زینب رئیسی
مرکز تخصصی نماز
گفتار پژوهی
مبلغه نماز

■ دومین جلسه فصلی شورای برنامه ریزی آموزشی ستاد اقامه نماز برگزار شد

دومین جلسه شورای برنامه ریزی آموزشی ستاد اقامه نماز پیرامون برنامه ها و فعالیت های آموزشی در حال اجرا و پیش روی ستاد با حضور جمعی از معاونین و مشاورین ستاد اقامه نماز و مدیران مرکز تخصصی نماز در روز یکشنبه بیست و دوم مردادماه برگزار گردید. منصور س ...

■ نماز، سرلوحه همه ادیان آسمانی است

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، در نخستین کارگاه دانش‌افزایی اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان با عنوان طرح عروج با اشاره به موقعیت کنونی کشور، انتقال تجربه از طریق فضای مجازی توسط معلمان را مهم خواند و ب ...

■ دکتر سید احمد زرهانی به سمت قائم مقامی بنیاد حضرت مهدی موعود (عج) منصوب شد

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور، جلسه مشترک شورای معاونین ستاد اقامه نماز کشور و بنیاد حضرت مهدی موعود (عج) با حضور دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد و حجت الاسلام متوسل مدیر عامل بنیاد ، مدیران و معاونین ستاد و بنیاد برگزار شد. در ابت ...

■ در اصلاح و ارشاد سن ملاک نیست/با برگزاری دوره ها طعم قرآن را بچشید و به دیگران بچشانید

حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی مفسر قرآن کریم و رئیس ستاد اقامه نماز کشور صبح روز سه شنبه ۳ آبان ماه در جمع مفسرین قرآن کریم و طلاب خواهر غدیریه اصفهان ایراد سخن نمود. حجت الاسلام والمسلمین قرائتی ضمن بیان اهمیت تبلیغ دین اسلام بیان داشت: سعی ک ...

■ برگزاری مسابقه «کتابخوانی نماز» در کانون های فرهنگی هنری مساجد

محمدرضا مظاهری، سرپرست ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری در شهرکرد گفت: کتاب و کتابخوانی یکی از ابزارهای رشد و تربیت انسان است که دین مقدس اسلام تعالیم خود را با آیه مبارک «اقراء» آغاز کرده است. وی در ادامه افزود: برگ ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز