■ تقدیر از شخصیت علمی و تبلیغی استاد قرائتی در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)
تقدیر از شخصیت علمی و تبلیغی استاد قرائتی در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)
مراسم تقدیر از شخصیت علمی و تبلیغی حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی استاد تفسیر و قرآن کریم و رئیس ستاد اقامه نماز باحضور آیت الله فاضل لنکرانی و اساتید و طلاب حوزه برگزار شد. در درس اخلاق مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام حجت الاسلام والمسلمین استاد محسن قرائتی پیرامون مهجوریت قرآن کریم و اهمیت تبلیغ به سخنرانی پرداخت.
استاد قرائتی در این مراسم با اشاره به اهمیت تبلیغ در جامعه و لزوم اقدام به موقع در این زمینه اظهار داشت: جاهای بسیاری از قرآن کریم همچون ذکات وجود دارد که به آن فراز عمل نشده است و باید با تبلیغ و تبیین در این زمینه ها، فعالیت های تبیینی لازم را داشته باشیم.
مفسر قرآن افزود: باید قرآن کریم و تفسیر در حوزه های علمیه و در میان طلاب علوم دینی جدی گرفته شود و باید با اهتمام به تبیین و یادگیری آموزه های قرآنی به فرامین قرآنی عمل شده و قرآن کریم از مهجوریت خارج شود. استاد قرائتی با اشاره به لزوم بهره برداری از فرصت تعطیلات برای یادگیری و علم آموزی اظهار داشت: در بسیاری از مواقع لزومی برای تعطیلی وجود ندارد اما متاسفانه برخی از روزها همچون پنجشنبه در حوزهه ای علمیه تعطیل می شود درحالی که دلیلی برای تعطیلی وجو ندارد و طلاب می توانند از این تعطیلات در تحصیل علوم دینی و علم اموزی بهره های بیشتری را داشته باشند.
استاد قرائتی با اشاره به این که ما تعداد 130 تفسیر مورد نیاز امروز ما بوده و تا به امروز تنها تعداد 5 عدد از آن به نگارش در آمده است بیان داشت: باید مبانی اسلامی و قرآنی در عرصه های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و سیاسی را با تالیف تفاسیر گوناگون استخراج و به جامعه ارائه دهیم تا دیدگاه و نظرات ناب اسلام و دین الهی را به مردم برسانیم.
لزوم توجه به روش ارسال پیام به مخاطب
وی تاکید کرد: در بیان تفسیر و آموزه های اسلامی به مردم باید نوع بیان و روش ارسال پیام به مخاطبان نیز مورد توجه قرار گیرد و مبلغ دینی باید بتواند در زمان های مختلف ارائه های مناسبتری داشته و آموزههای اسلامی را در همان فرصت محدود به افراد مورد نظر منتقل کند.
استاد قرائتی در ادامه بیان داشت: بنده در جایی گفتم که من می توانم در نیم دقیقه برای شما تفسیر بگویم و این چنین گفتم که خداوند در قرآن کریم چند بار کلمه «کلوا» را فرموده که در کنار آن یک مسئولیتی را برای بشر بیان کرده است؛ مثل کلوا اطعموا ، کلوا وانفقوا، کلوا ولاتسرفوا، و... که این به معنای این است که تنها بخور بخور نیست؛ بلکه در کنار آن، مسئولیتی نیز برعهده بشر گذاشته شده است.
رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به مضرات استفاده از اقوال در هنگام ارائه بحث به مخاطبان، خطاب به طلاب حاضر در مراسم تاکید کرد: از نقل کردن اقوال و تفاسیر مختلف در منابر و مراکز تبلیغی پرهیز کنید؛ چراکه سبب سردرگمی مخاطبان و سختی درک و دریافت محتوای مد نظر از سوی آنان خواهد شد که این امر با اهداف تبلیغ و فلسفه آن نیز سازگاری نخواهد داشت.
در پایان مراسم از شخصیت علمی و تبلیغی حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی استاد تفسیر و قرآن کریم و رئیس ستاد اقامه نماز توسط آیت الله فاضل لنکرانی ریاست مجتمع آموزشی پژوهشی ائمه اطهار (ع)تجلیل به عمل آمد. یاد آور می شود: روزهای چهارشنبه در طول سال درس اخلاق با سخنرانی شخصیتهای برجسته علمی حوزه علمیه برای طلاب و اساتید مرکزفهی ائمه اطهارعلیهم السلام برگزار می گردد.
خبرگزاری شبستان