«شهوار سلطان» مسجدی برای افراد معلول در ترکیه

■ «شهوار سلطان» مسجدی برای افراد معلول در ترکیه

«شهوار سلطان» مسجدی برای افراد معلول در ترکیه

«شهوار سلطان» مسجدی برای افراد معلول در ترکیه

در ایالت «اسکی شهر» در شمال غربی ترکیه، مسجد «شهوار سلطان» افتتاح شد تا افراد دارای ناتوانی شنوایی، بینایی و حرکتی بتوانند به راحتی نماز ادا کنند و دوره‌های روخوانی قرآن کریم را بگذرانند.

در سال ۲۰۱۸ و پس از وفات «شهوار چلیک اوغلو» نویسنده ترکیه و بنیانگذار جمعیت ترکیه برای همبستگی با سازمان‌های زنان و خانواده در سن ۸۱ سالگی، خانواده وی ساخت این مسجد را در منطقه باتی کنت در شهر اسکی شهر به یاد این نویسنده ترک آغاز کردند و افتتاح آن در سال ۲۰۲۱ میلادی آن را انجام شد.

این مسجد دارای یک سطح شیب دار مخصوص است که توسط اداره فتوای ایالت اسکی شهر طراح شده است. یک خط زرد برای راهنمایی افراد داری معلولیت بینایی و یک پارکینگ برای معلولان حرکتی و نوشته‌هایی به خط بریل برای نابینایان  باهدف تسهیل در حرکت افراد معلول و توانمندسازی آن برای عبادت در فضایی راحت فراهم شده است.

مسجد شهوار سلطان به سیستم «تشخیص صدا» مجهز است که چراغ‌هایی در گلدسته‌های آن روشن می شود تا ناشنوایان بتوانند اوقات نماز را بدانند.

این مسجد همچنین برای ناشنوایان و نابینایان شرکت کننده در دوره‌های آموزش قرآن کریم نشریه‌هایی که ریاست امور دینی در ترکیه آماده کرده است، فراهم کرده است.

در سال ۲۰۲۱ میلادی، اداره فتوای در اسکی شهر برنده جایزه دوم پروژه «مسجد شهوار سلطان » در مسابقه «جوایز توانمندسازی افراد خاص» شد که وزارت خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه برای حمایت از طرح‌ها، محصولات، پروژه‌ها و برنامه‌های هدفمند به منظور تسهیل فعالیت‌های روزانه افراد خاص برگزار کرد.

«شهوار سلطان» مسجدی برای افراد معلول در ترکیه

بکر کرک، مفتی ایالت اسکی شهر گفت: اسکی شهر و اداره فتوا در این شهر، به افراد معلول اهمیت زیادی می دهد.

کرک اعلام کرد:آنها درخواست‌هایی از افراد معلول برای تسهیل فعالیت‌های روزانه خود به ویژه مربوط به اقامه نماز دریافت کردند.

وی درباره ایده ساخت این مسجد، گفت: یکی از نیکوکاران می خواست برای افراد معلول مسجدی را بسازد و رسیدگی آن به اداره فتوا تحویل دهد. به همین دلیل ما نیز طرح‌هایی مطابق با استانداردهای اروپایی برای ارایه بهترین خدمات به معلولان به ویژه ناشنوایان و نابینایان ارایه کردیم و امکان شرکت در دوره‌های آموزش قرآن کریم و اقامه نماز را برای آنها فراهم کردیم.

 

آموزش نماز و قرآن در مسجد

کرک، استفاده از الفبای بریل علاوه بر آموزش زبان اشاره را خدمت بسیاری مهمی برای معلولان دانست و گفت: این مسجد امکانات لازم را برای معلولان حرکتی فراهم کرد تا بتوانند به سهولت نماز خود را ادا کنند.

«یوکسل قره چه» امام جماعت و خطیب این مسجد گفت: برای افراد معلول همه خدمات ممکن فراهم شده است تا بتوانند نماز خود را اقامه کنند و در دوره‌های آموزش قرآن مشارکت کنند.

وی افزود: این مسجد  برای افراد معلول حرکتی، نابینایان و ناشنوایان کمک می کند تا وظایف عبادی و دینی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

خطیب این مسجد درباره محتوای این مسجد، گفت: این مسجد شامل سیستم «حلقه القایی» برای ناشنوایان است که برای آنها درک خطبه‌ها و دروس دینی که در این مسجد برگزار می شود، و اوقات نماز را فراهم می کند.

سماء جتین قایا، یکی از معلمان در دوره قرآن گفت: این مسجد دوره ویژه آموزش و تلاوت قرآن را با استفاده از خط بریل فراهم کرده است.

صالحه اوزقان، مربی افراد معلول گفت: در تلاش است به شرکت کنندگان ناشنوا قرائت قرآن کریم به زبان اشاره آموزش دهد و اطلاعاتی درباره نماز و روزه و سایر اطلاعات مربوط به آموزش دینی را به آنها یاد دهد.

 

خبرگزاری شبستان

 

مطالب مرتبط

احکام ناشنوایان - تعداد واجبات نماز

احکام ناشنوایان -واجبات نماز بخش اول نیت

نماهنگ «مناجات ناشنوایان» با شعری از رهبر انقلاب

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1402/8/6 ساعت 10:21
کد : 6029
دسته : اخبار نماز در جهان
لینک مطلب
کلمات کلیدی
مسجد
شهوار سلطان
نماز معلولان
نماز در جهان

■ تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با ویروس کرونا در مساجد سنگاپور

به دنبال انتشار ویروس کرونا در چین و برخی کشورهای جهان، «ماسکوس ذوالکفل»، وزیر امور اسلامی سنگاپور از نمازگزاران خواست برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری بعد از نماز به یکدیگر دست ندهند و از جانمازهای شخصی خود استفاده کنند. وی افزود: ...

■ رادیو قرآن با کرسی تلاوت در مساجد به استقبال نماز صبح می‌رود

مدیر شبکه رادیویی قرآن از راه‌اندازی کرسی تلاوت قرآن در اذانگاه صبح خبر داد و گفت: در راستای عمل به سنت و سیره معصومین (ع) و تأکید بر قرائت قرآن سحرگاهی و همچنین به منظور احیای نماز جماعت صبح مساجد، شبکه رادیویی قرآن مصمم است با برپایی کرسی&zwnj ...

■ بازگشایی مساجد بزرگ لندن از روز ۴ مرداد

چند مسجد بزرگ در لندن قرار است درهای خود را در روز 25 جولای (شنبه 4 مرداد) به روی نمازگزاران باز کنند. هفته گذشته کمیته هماهنگی مساجد و مراکز اسلامی در لندن برای بررسی اینکه آیا بازگشایی مساجد با توجه به موقعیت کنونی شیوع ویروس کرونا ایمن هست یا ن ...

■ مشارکت روحانیون مساجد در اجرای طرح «هر مسجد یک خانه»

حجت‌الاسلام محمد کریمی ضمن اعلام حمایت از طرح هر مسجد یک خانه، اظهار کرد: ستاد اقامه نماز استان آمادگی دارد با تمام ظرفیت به اجرای این طرح کمک کند. رئیس ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این طرح هوشمندانه که توسط بسیج مطرح شده می& ...

■ کوچک‌ترین مسجد جهان

«میر محمد شاه»، کوچک ترین مسجد جهان در حیدرآیاد هند واقع شده است. اولین فکری که با دیدن این مسجد به ذهن متبادر می شود این است که چگونه ساختمان به این کوچکی می تواند چنین با شکوه و هیجان انگیز باشد. این در حالی است  که تعداد کمی ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز