رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور تاکید کرد:■ ضرورت شناخت ابعاد شگفت انگیز نماز جمعه با ابزار هنر
نغمه مستشار نظامی، دبیر اجرایی دومین جشنواره ملی شعر نماز جمعه با بیان اینکه نماز جمعه به عنوان یک رسانه اسلامی و راهبردی و فرهنگی است، گفت: نماز جمعه با ایجاد خط مشی برگرفته از قرآن مجید و سیره اهل بیت (ع) جامعه را آماده شکوفایی و دفاع فرهنگی می کند. در این میان شعر نیز به عنوان هنر اول ما فارسی زبانان رسانه ای تاثیرگذار و پر مخاطب نقش مهمی در رشد و گسترش آگاهی و ایجاد هوشیاری معرفتی جامعه دارد.
دبیر اجرایی دومین جشنواره شعر نماز جمعه گفت: در همین راستا اکنون که رسانه ها به عنوان ابزاری تاثیرگذار در سطح جهانی هستند و از آنها برای ترویج و تبلیغ فرهنگی استفاده می شود، پیوند این دو رسانه و همدلی شاعران و ائمه جمعه علاوه بر فرصتی ارزشمند جهت ارایه اشعار مناسب گامی موثر به سوی نوآوری و تاثیرگذاری جلوه های روحانی این فریضه عبادی، سیاسی، فرهنگی در سرنوشت سازی و پرورش نسلی مومن و انقلابی است.
وی ادامه داد: بر همین اساس با تکیه بر تجربه موفق برگزاری اولین دوره از جشنواره شعر نماز جمعه فراخوان این جشنواره برای دومین سال اعلام و مورد توجه و استقبال شاعران و اهالی ادب قرار گرفت.
دبیر اجرایی دومین جشنواره شعر نماز جمعه خاطرنشان کرد: از مجموع 573 شاعر شرکت کننده در دومین دور جشنواره شعر نماز جمعه 731 اثر توسط دبیرخانه جشنواره دریافت و از این میان 70 اثر پس از داوری اولیه به مرحله نهایی راه یافتند.
وی با اشاره به هیئت داوران سه نفره این جشنواره اظهار داشت: کیفیت آثار رسیده و ارتباط آنها با موضوعات جشنواره توسط داوران ارزیابی شد و از لحاظ تنوع، قالب های غزل و رباعی در میان آثار از فراوانی بیشتری نسبت به سایر قالب های شعری برخوردار بود. همچنین استقبال شاعران مطرح و چهره های شناخته شده شعر معاصر نشان از اهمیت موضوعات مطرح شده در فراخوان دارد.
دبیر اجرایی دومین جشنواره شعر نماز جمعه گفت: در بخش کودک و نوجوان آثار ارسالی از لحاظ کمیت و کیفیت نیاز به تقویت و تمرکز بیشتری در دوره های آتی دارد. در میان آثار رسیده از ائمه جمعه کشور اشعار قابل توجه ای به چشم می خورد و در این خصوص مجموعه 100 رباعی ارسالی توسط امام جمعه دلیجان در موضوع نماز جمعه و انتظار است.
وی گفت: نظر به علاقه مندی ائمه جمعه کشور به مقوله شعر برگزاری نشست ها و محافل ادبی ویژه این بزرگواران با حضور اساتید جهت تعاملات بیشتر ادبی پیشنهاد می شود.
مستشار نظامی تصریح کرد: در این جشنواره شاهد ارسال آثار ادبی توسط شاعران فارسی زبان از سایر کشورها و نیز مناطق کم برخوردار هستیم که نشان از اطلاع رسانی گسترده و استقبال درخور از این فراخوان دارد.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام حاج علی اکبری، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه نماز جمعه شناخته شده ناشناخته است، گفت: نماز جمعه باید با ابعاد مختلف درک و دیده شود. این فریضه عبادی سیاسی دارای ابعاد و لایه های سیاسی، تربیتی و فرهنگی بسیاری است که باید آنها را ارج نهیم. امیدواریم در حق گذاری از نماز جمعه پیشگام باشیم. وقتی سخن از شعر به میان می آید بقیه قالب های هنری نیز باید به میدان بیایند.
وی گفت: جایگاه شعر در فرهنگ دینی بسیار رفیع است و باید از قالب های هنری در ترویج نماز جمعه بهره ببریم. امیدواریم کسانی که اهل شعر و نماز هستند وارد این میدان شوند. در همین رابطه از ستاد مرکزی نماز جمعه تشکر می کنم.
در بخش دیگری از این برنامه، علیرضا قزوه، دبیر دومین جشنواره شعر نماز جمعه گفت: امتیازات این جشنواره محصول محور است و کتاب جشنواره امسال در 72 صفحه در دسترس علاقه مندان قرار داد. همچین کتاب جشنواره سال گذشته نیز برای مخاطبان آماده شده است.
بنابراین گزارش، اسامی برگزیدگان دومین اختتامیه جشنواره شعر نماز جمعه اعلام شد.
خبرگزاری شبستان