ستادهای نماز جمعه دائماً در پی تعالی و پیشرفت باشند

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین:
■ ستادهای نماز جمعه دائماً در پی تعالی و پیشرفت باشند

ستادهای نماز جمعه دائماً در پی تعالی و پیشرفت باشند

آیت‌الله «عبدالکریم عابدینی» نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در دیدار «ناصر طالبی» مدیر مرکز تعالی و پیشرفت ستادهای نماز جمعه کشور و مسئولان ستادهای نماز جمعه استان قزوین، اظهار داشت: در ضرورت تجمیع تجارب هر استان و همه استان‌ها در بحث نماز جمعه تردیدی نیست، در روایات آمده وای بر کسی که دو روزش با هم مساوی باشند، یا اینکه آمده خیلی مغبون و ملعون است کسی که دو روزش با هم یکسان باشند.

وی با بیان اینکه ستادهای نماز جمعه دائماً در پی تعالی و پیشرفت نمازهای جمعه باشند، ادامه داد: اگر ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه روزهایشان مثل هم سپری شود و امروزشان مثل سال گذشته باشد، خیلی بد است، رهبر حکیم انقلاب فرمودند به جای کلمه اتاق فکر از هیئت اندیشه‌ورز استفاده کنید، بنابراین ما باید ۹۰۰ هیئت اندیشه‌ورز داشته باشیم که اگر این هفته یک کاری کرده‌اند، هفته آینده یک پله جلوتر باشند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد:‌ اگر این خلاقیت، نوآوری، فکر کردن و از صمیم دل درگیر مسائل بودن‌ها اتفاق بیفتد و مجموعه شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه هم محصولات این هیئت‌های متنوع و فراوان اندیشه‌ورز را مدیریت کنند، نتایج خوبی خواهد داشت.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: ما چقدر مشکلات، مسائل و گرفتاری‌ها مانند طلاق، اعتیاد، مسائل مربوط به ارث و میراث، فرزندآوری، عدالت و مبارزه با فساد و مفاسد را در زندگی مردم داریم، شما کجا می‌توانید جمعی مانند ائمه جمعه را پیدا کنید که پای کار و درگیر این مسائل هستند.

وی خاطرنشان کرد: محصول این‌ها بی‌نظیر خواهد بود اما اکنون متأسفانه این‌گونه نیست، بنابراین اگر جهت‌دهی و مدیریت کلان وجود داشته باشد و یک نقشه راه داشته باشیم و یک چشم‌اندازی هم تعریف کنیم، وضعیت خیلی متفاوت خواهد بود، عزیزانی که در ستادهای نماز جمعه هستند، باید یکی از کارهایشان پیگیری این معانی باشد.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد:‌ کسانی که پای‌کار نماز جمعه هستند، یعنی کسانی که عضو ستاد نماز جمعه هستند باید تفاوتی با افراد خارج از ستاد داشته باشند، یعنی باید یک ویژگی‌های خاص و توان مضاعفی در این افراد وجود داشته باشد، یکی از این ویژگی‌ها این است که باید مجری آیاتی مانند آیه ۴۱ سوره حج باشند که خداوند فرمود "آنان که خدا را یاری می‌کنند آن‌هایی هستند که اگر در روی زمین به آنان اقتدار و تمکین دهیم نماز به پا می‌دارند و زکات می‌دهند و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند و از هیچ کس جز خدا نمی‌ترسند چون می‌دانند که عاقبت کارها به دست خداست.

امام جمعه قزوین تصریح کرد:‌ وقتی به شما می‌گویند عضو ستاد نماز جمعه هستید، یعنی به شما موقعیتی داده شده، امکانات، اختیارات، نفوذ، بلندگو و اعتباری داده شده است، این معنای «إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْض» است، پس وظیفه ما اقامه نماز است، نگفته‌اند وظیفه شما نماز خواندن است، اقامه نماز با نماز خواندن متفاوت است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: نماز ستون دین است، خود نماز هم باید ستونی داشته باشد، ولایت را می‌توان به‌عنوان ستون نماز معرفی کرد، در حدیث آمده اگر کسی همه شب‌ها را نماز بخواند، همه روزها را روزه بگیرد، همه مالش را انفاق کند و هر ساله حج برود اما نداند ولیّ، امام و پیشوایش کیست و با ولیّ خود هماهنگ نباشد، در قیامت ذره‌ای ثواب ندارد و از اهل ایمان هم به حساب نمی‌آید، امروز چقدر این معانی در جامعه ما غریب هستند، یعنی بسیج نشده‌ایم که این معانی را در جامعه نهادینه کنیم.

آیت‌الله عابدینی افزود: بنابراین کسی که عضو ستاد نماز جمعه است، باید اقامه‌کننده نماز و ولایت و اقامه‌کننده اخلاق دینی و سبک زندگی باشد، فقط این‌گونه نباشد که ما برویم درب مسجد را باز کنیم و بلندگو را روشن کنیم و بر اساس منویات امام جمعه عمل کنیم، اگر با همه این آموزه‌ها در میدان نباشیم بخشی از کار پیش پا افتاده و معمولی ستادی را انجام می‌دهیم اما اگر با این معانی درگیر شویم و خود را اقامه‌کننده نماز بدانیم وظیفه خود را انجام داده‌ایم.

وی عنوان کرد: وقتی بحث اقامه نماز می‌شود، ما باید کاری کنیم نه تنها بعد از مرگ ما، بلکه در زندگی ما هم بقیه شهادت بدهند که ما اقامه‌کننده نماز هستیم، شهدا و رهبر حکیم انقلاب اقامه‌کننده نماز بوده و هستند، کسی که همه دغدغه‌اش ایمان، دین و ارزش‌های دینی در جامعه است مصداق «اشهد انّک قد اقمت الصلوه» است، آیا ما توانسته‌ایم چنین شهادتی را از دیگران برای خودمان بگیریم؟ این خیلی مهم است، این اقامه‌کنندگی نماز باید ویژگی شما باشد.

امام جمعه قزوین بیان کرد: ویژگی دیگر شما هم این باشد که اعتقاد قلبی به نماز جمعه داشته باشید، اگر این گونه باشد که فقط چون در ستاد نماز جمعه هستید به نماز جمعه می‌روید، پس مشخص می‌شود به درد عضویت در این ستاد نمی‌خورید، عضو ستاد نماز جمعه حتی اگر در اربعین به نجف و کربلا برود هم در آنجا باید به دنبال این باشد که در روز جمعه به نماز جمعه برود، این معنای اعتقاد قلبی به نماز جمعه است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ادامه داد: مطالعه و شناخت راجع به نماز جمعه نیز از نکات حائز اهمیت است، نماز جمعه خیلی مظلوم و ناشناخته مانده است، عزیزانی که عضو ستاد نماز جمعه هستند باید در این زمینه مطالعه کنند، مقاله و کتاب بخوانند، از فضای مجازی نیز می‌توان برای مطالعه در این خصوص بهره جست، باید نماز جمعه را خوب بشناسیم و روی آن تعصب و غیرت داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: باید مطابق فرمایش رهبر حکیم انقلاب، نماز جمعه را قرارگاه ببینیم، رهبر معظم انقلاب پسوندهای متنوعی اعم از قرارگاه معنوی، ایمانی و بصیرتی را برای این قرارگاه بیان کرده‌اند.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: رهبر فرزانه انقلاب روی مشترکات نماز جمعه و حج بسیار تأکید دارند، ایشان فرمودند هیچ چیزی جای نماز جمعه را نمی‌گیرد، حج برای همه نیست، یک عده‌ای می‌توانند مستطیع باشند و به حج بروند، حج در سال یک بار برای یک عده خاصی اتفاق می‌افتد، معمولاً هم در طول عمر فرد یک بار برای او اتفاق می‌افتد اما نماز جمعه هر هفته برقرار است.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های مشترک نماز جمعه و حج، ذکر است، برای مثال در آیه 10 سوره جمعه راجع به نماز جمعه آمده است «فَإِذَا قُضِيَتِ الصَّلَاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»، یعنی (چون نماز گزارده شد در روى زمين پراكنده گرديد و فضل خدا را جويا شويد و خدا را بسيار ياد كنيد باشد كه شما رستگار گرديد).

وی یادآور شد: راجع به حج هم در آیه 200 سوره بقره آمده است «فَإِذَا قَضَيْتُمْ مَنَاسِكَكُمْ فَاذْكُرُوا اللَّهَ كَذِكْرِكُمْ آبَاءَكُمْ أَوْ أَشَدَّ ذِكْرًا فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ»، یعنی (چون آداب ويژه حج‏ خود را به جاى آورديد همان‌گونه كه پدران خود را به ياد مى‌آوريد يا با يادكردنى بيشتر خدا را به ياد آوريد و از مردم كسى است كه مى‏‌گويد پروردگارا به ما در همين دنيا عطا كن و حال آنكه براى او در آخرت نصيبى نيست).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: تقوا نیز وجه مشترک نماز جمعه و حج است، در نماز جمعه بسیار تأکید شده که مردم در خطبه‌ها به تقوا دعوت شوند، درباره حج هم در آیه 197 سوره مبارکه بقره آمده است «الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُومَاتٌ فَمَنْ فَرَضَ فِيهِنَّ الْحَجَّ فَلَا رَفَثَ وَلَا فُسُوقَ وَلَا جِدَالَ فِي الْحَجِّ وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ يَعْلَمْهُ اللَّهُ وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَى وَاتَّقُونِ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ»، یعنی (حج در ماه‌هاى معينى است پس هر كس در اين ماه‌ها حج را بر خود واجب گرداند بداند كه در اثناى حج هم بسترى و گناه و جدال روا نيست و هر كار نيكى انجام مى‏‌دهيد خدا آن را مى‏‌داند و براى خود توشه برگيريد كه در حقيقت بهترين توشه پرهيزگارى است و اى خردمندان از من پروا كنيد).

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: وقتی در نماز جمعه جمع می‌شویم، باید جمعمان به گونه‌ای باشد که هر هفته عظمت اسلام را نشان بدهد، همین عظمت اسلام در نماز عید فطر و عید قربان باید عمومی‌تر و جدی‌تر دیده شود، در مراسم و مناسک حج نیز عظمت اسلام در انظار بین‌المللی و در همایش جهانی دیده می‌شود، بنابراین باید به ارتباطات بین این‌ها توجه کنیم، یکی از دلایل تأکید بر این ازدحام این است که دیگران عظمت اسلام و مسلمانان را ببینند، انسجام و انضباط در این‌گونه ازدحام‌ها وجود دارد.

وی بیان کرد: باید همت خود را روی سرمایه‌گذاری بر مساجد معطوف کنیم، در قزوین حدود 130 مسجد داریم، در شهرهای دیگر تعداد مساجد کمتر و مدیریتشان آسان‌تر است، هر مسجدی مانند یک چشمه است، در ایام قدیم چشمه‌ها کنار هم قرار می‌گرفتند و نهر را شکل می‌دادند، نهرها کنار هم قرار می‌گرفتند و رود بزرگ‌تری را تشکیل می‌دادند، هر مسجدی باید مثل یک چشمه‌ای باشد که به چشمه‌های دیگر وصل شود، این نهر در نماز جمعه جاری شود و اقیانوسی را تشکیل دهد.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: به روز بودن عزیزانی که عضو ستاد نماز جمعه هستند حائز اهمیت است، یعنی شما باید اهل مطالعه باشید، شما که ستادی هستید خیلی وقت‌ها ممکن است یک پیشنهادی برای ائمه جمعه داشته باشید که مهم باشد، اگر اعضای ستاد فعال نباشند خیلی از مسائل مسلّم ممکن است از دید ما مخفی بماند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: ارتباط مستمر با قرآن باید یکی از ویژگی‌های بارز اعضای ستاد نماز جمعه باشد، خوب نیست که ما ستادی باشیم اما مثل دیگران فقط در ماه رمضان به سراغ قرآن برویم، این برای ستادی‌ها کافی نیست، ستادی‌ها باید شاگرد قرآن باشند.

در ابتدا این دیدار آقای ناصر طالبی مدیر مرکز تعالی و پیشرفت ستادهای نماز جمعه کشور بیان کرد: شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، مرکزی را تحت عنوان مرکز تعالی و پیشرفت ستادها تأسیس کرده است، رویکرد این مرکز الگوسازی، تبادل تجارب، تکریم و معرفی ستادهای شاخص، آموزش و ساماندهی ستادها است.

وی افزود: نگاه ما در این مرکز کیفیت‌بخشی به نمازهای جمعه با استفاده از تجارب دیگر همکاران است و تلاش می‌کنیم این تجربه‌ها را به اشتراک بگذاریم، ستادهای نماز جمعه زیست‌بوم بی‌نظیری هستند که 900 پایگاه و 900 مجموعه فرهنگی خودجوش هر هفته یک مراسم معنوی و رسمی فاخر را برگزار می‌کنند.

همچنین در این جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید اسماعیل موسوی مدیر دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان قزوین گزارشی از فعالیت‌های ستادهای نماز جمعه ارائه کرد.

 

 

خبرگزاری دفاع مقدس

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1402/3/30 ساعت 09:31
کد : 5873
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
آیت الله عبدالکریم عابدینی
نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین
نماز
نماز جمعه
مرکز تخصصی نماز
سایت قنوت

■ لزوم تشویق جوانان به شرکت در نماز جمعه

لزوم تشویق جوانان به شرکت در نماز جمعه/ کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان پرچمدار روحانیت باشند امام جمعه تنکابن با تاکید بر تشویق و ترغیب جوانان به شرکت بیشتر در نمازهای جماعات و نماز جماعت، گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان پرچمدا ...

■ اسرائیل، درهای مسجدالاقصی و بخش قدیمی قدس را بست

پلیس اسرائیل چهارشنبه همه درهای مسجد الاقصی و دروازه‌های بخش قدیمی قدس را بست و مانع از ورود و خروج شهروندان به آنجا شد. یک مقام اداره اوقاف اسلامی فلسطین در گفت‌وگو خبرگزاری فلسطینی (معا) گفت: «نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی همچنین ب ...

■ نماز خواندن در مدارس اجباری نیست

بیش از پنج هزار و ۵۰۰ آموزشگاه در استان اصفهان وجود دارد که این تعداد آموزشگاه‌هایی با یک دانش‌آموز تا هزار دانش‌آموز را شامل می‌شود. وی در خصوص تعداد امام جماعت‌های مدارس استان گفت: یک هزار و ۸۵۰ روحانی وظیفه برگزاری نماز ...

■ مساجد قم برای اقامه نماز جماعت مطابق پروتکل‌های ستاد مقابله با کرونا عمل می‌کنند

«محمدرضا قدیر» امروز (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت) در دیدار با رئیس ستاد اقامه نماز استان قم که همزمان با هفته سلامت برگزار شد گفت: نماز و اقامه آن در اولویت برنامه ها وجود دارد و تاکید بر انجام آن داریم که امیدواریم با ریشه کنی این ویروس، بار د ...

■ مسجد؛ مهمترین سنگر تقویت جمهوری اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین حسینی نماینده ولی فقیه در کاشان در دیدار با حجت الاسلام جعفری مسئول شبکه راهیاری بنیاد هدایت سازمان تبلیغات، گفت: اتصال مسجد جوانان و نوجوانان هستند و باید روش‌های جذب، نیز جذاب و متناسب با آن‌ ها باشد. وی از سنگر م ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز