جلسه وبیناری هماهنگی برنامه های آموزشی و فرهنگی فصل تابستان برگزار شد

■ جلسه وبیناری هماهنگی برنامه های آموزشی و فرهنگی فصل تابستان برگزار شد

جلسه وبیناری هماهنگی برنامه های آموزشی و فرهنگی فصل تابستان برگزار شد

جلسه وبیناری هماهنگی برنامه های آموزشی و فرهنگی فصل تابستان ستاد اقامه نماز کشور با حضور قائم مقام و معاون فرهنگ آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز و مدیران و کارشناسان فرهنگی دفاتر استانی در سراسر کشور در روز سه شنبه نهم خردادماه برگزار شد.

منصور سرگزی معاون فرهنگ آموزش و پژوهش ستاد اقامه نماز در ابتدای جلسه با اشاره به اقدامات اجرایی و فرهنگی در سطح کشور، از حضور در برخی از جلسات شورای مناطق با هدف پیگیری اجرای برنامه های فرهنگی و آموزشی خبر داد.

وی هدف از این جلسه وبیناری را بحث و گفتگو در خصوص فعالیتهای و برنامه های فصل تابستان عنوان کرد تا با هم افزایی و همکاری، فعالیتهای مد نظر بررسی شود و در استانها در جهت برگزاری بهتر اجرا شود.

سرگزی در ادامه گفت: إن شاالله در تابستان ۱۱ برنامه مهم خواهیم داشت، نخست عملیاتی کردن منشور اقامه نماز در مدارس غیر دولتی و هیآت أمنایی است که از تابستان آغاز خواهد شد و با همکاری سازمان مدارس غیر دولتی و هیأت امنایی فعالیت هایمان را به صورت مشترک آغاز خواهیم کرد.

وی افزود: در تابستان ۴ برنامه آموزشی شامل آموزش مدیران مدارس ، امامان جماعت و فرهنگیان در تمامی استان ها از مرداد لغایت ۲۰ شهریور آغاز خواهد شد. سهمیه استانها از دوره های آموزشی همان است که قبلاً مشخص و ابلاغ شده است .

معاون فرهنگی ستاد اقامه نماز خاطرنشان کرد: برای تسهیل در روند برنامه های منشور به فضل خدا در اوایل تیر جلسه مشترک مدیران ستاد استان ها و روسای مشارکت های مردمی استان ها را در مشهد مقدس برگزار خواهیم کرد .

وی مرحله دوم را اجرایی کردن طرح همگانی کردن نماز با آموزش نماز ویژه بانوان در محلات عنوان کرد و مرحله سوم را فعال سازی ظرفیت صدا و سیما برای گسترش برنامه های نماز در رسانه برشمرد که از طریق جلسات مشترک هم اندیشی در سطح مرکز و استان ها با مدیران شبکه ها در برنامه سازی میز گردهای تخصصی نماز در شبکه های ملی و استانی صدا و سیما برگزار خواهد شد.

وی مرحله چهارم را تمهیدات برگزاری شب شعر نماز به منظور تولید محتواهای نو در زمینه نماز با دعوت و ترغیب شعرا به این امر مطرح کرد و افزود: در مرحله پنجم طرح اصلاح در حرکت یاوران نماز را در دستور کار قرار دادیم و گام نخست از طریق برگزاری جلسه سراسری مشترک با یاوران نماز استان ها انجام خواهد شد.

منصور سرگزی در پایان خاطرنشان کرد: برای برنامه های جدید سال جاری و هماهنگی بیشتر با دستگاههای همکار (آموزش و پرورش ، صدا و سیما و …) و همچنین بررسی بیشتر موانع و مشکلات برنامه های مشترک موجود لازم است جلسه کارشناسان فرهنگی و آموزشی استان ها برگزار شود که در هفته های پیش رو برنامه ریزی خواهیم کرد.

در ادامه جلسه سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز با اشاره به آیه «وَالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا…» گفت: قدم صدق مدیران نظام در جمهوری اسلامی، اعم از اقتصادی و فرهنگی حرکتی در مسیر رضای الهی و تحقق اندیشه های امام راحل، مقام معظم رهبری و شهدا است.

وی افزود: بر این اساس ورود ما به عرصه برنامه ریزی و اجرا هر گاه توام با صدق نیت و صدق عمل باشد کارایی و اثرگذاری مضاعف در پی خواهد داشت و تاکید میکنم ورود به عرصه کار برای رضایت الهی باشد.

زرهانی در ادامه سخنان خود، گفت: در اجرای برنامه های فرهنگی در طول سال و یا فصل تابستان چند نکته مد نظر باشد که قدم اول فهم ما از برنامه است، یعنی آنچه مرکز ابلاغ کرده و آنچه در استان به صورت ابتکاری است، در چه ابعادی قابل اجراست، فهم صورت مساله به حل مساله کمک می کند که در این میان مدیر و کارشناس در استان باید نسبت به فهم مساله پیش قدم باشند.

وی افزود: باید دقت شود منظومه کامل برنامه درست تدوین شده باشد و بعد از ابلاغ کامل آن و تفاهم و مفاهمه در شناخت موضوع، ابلاغ به زیر دست صورت پذیرد.

قائم مقام ستاد اقامه نماز قدم دوم را جلب موافقت و همدلی کسانی که برنامه در بین آنها اجرا می شود عنوان کرد و گفت: گام سوم تامین منابع است که نیازمند پیگیری لازم می باشد و بایستی در اجرای هر برنامه ارزیابی و ارزشیابی در دستور کار قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: هر کاری نیاز به اثرگذاری و افزایش بازدهی دارد و اگر برنامه ای اجرا شود و با جامعه مخاطب ارتباط برقرار نکنیم شامل اتلاف منابع است.

سید احمد زرهانی خاطرنشان کرد: هر برنامه ای یک هدفی دارد و آن هدف تغییرات مطلوب در ذهن و ضمیر مخاطبین برنامه هاست که در این میان اثرگذاری و بازدهی کار در ارزشیابی باید مد نظر قرار بگیرد.

زرهانی در ادامه با تاکید بر ضرورت رعایت صداقت در گزارش دهی و گزارش گیری، گفت: اعداد و ارقام و ایجاد رقابت، تشویق و تذکر، سازوکار طبیعی در حوزه مدیریت است ولی هیچگاه نباید بزرگنمایی صورت پذیرد و شتاب زده عمل کرد.

وی افزود: صداقت و درستکاری قابل تقدیر است و گزارش کم و آمیخته با صدق از گزارش زیاد و همراه با کذب و بزرگنمایی بهتر است و ثواب دنیوی و اخروی را در بر دارد.

این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنان خود، گام بعدی را توجه به ضرورتها و نیازهای روز عنوان کرد و گفت: در شرایطی خدمات فرهنگی ارائه میشود که دشمنان انقلاب به دنبال ضد ارزشها و انتقال آن به نسل نو هستند که در این مسیر رعایت دو نکته ضروری است.

سید احمد زرهانی روزآمد کردن برنامه ها و استفاده از فناوری های نو و ادبیات نسل جدید را نکته اول برشمرد و گفت: باید زبان مشترک با نسل نو و مخاطبین خود داشته باشیم. اگر زبان ما زبان فرسوده و غیر متعارف باشد و با زبان فرزندان تطابق نداشته باشد، اثر گذاری و سازندگی ب ارمغان نمی آید.

وی نکته دوم را تامین مشارکت کسانی که در حوزه کار ما یا مخاطب هستند یا دستیار عنوان کرد و افزود: اجرای برنامه برای دانش آموزان و دانشجویان نیازمند تامین مشارکت جامعه مخاطب در حوزه محتوا، روش و ارزشیابی است. اگر جامعه مخاطب با ما همراه نشود و خود را در رهبری اجرای فعالیتهای ستاد اقامه نماز نبیند و مشارکت را حس نکنند کنار خواهند کشید.

قائم مقام ستاد اقامه نماز در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه وبیناری هماهنگی برنامه های آموزشی و فرهنگی فصل تابستان گفت: در استانها یک قلمرو افقی و یک قلمرو عمودی داریم و در تمامی کارهای مهم ستاد مرکز و استان این قلمرو موجود است.

زرهانی تصریح کرد: باید تلاش شود تا میزان فعالیت در عرصه پهنا که شامل تمامی ادارات در استان هست بررسی شود و طبق آن فعالیتها را انجام داد. این ادارات یا فعالیت فرهنگی بالاخص دارند یا فعالیتهای فرهنگی حوزه نماز را بر عهده دارند.

وی افزود: امتداد عمودی شامل ورود به شهرستانهاست که با امکانات و نیروی انسانی دستگاه های قابل اقدام است و امتداد افقی زمانی اتفاق می افتد که تسلط بر مفاد تفاهمنامه دستگاه های اجرایی داشته باشیم. ارتباط عمودی در شهرستانها از طریق جلسات شورای اقامه نماز میسر است.

قائم مقام ستاد اقامه نماز اظهار کرد: ارزیابی استانها توسط وزارت کشور بر اساس اجرای دستورالعمل ۱۵ ماده ای وزیر کشور و دستورالعمل شورای اقامه نماز استان و شهرستانها خواهد بود و در این مسیر ارتباط از طریق دبیر شورای اقامه نماز شهرستان، امام جمعه، صدا و سیما، یاوران نماز ما را در انتشار امور فرهنگی و رعایت کامل دستورالعمل ها کمک خواهد کرد و ظرفیت های بالقوه به ظرفیت بالفعل در استانها تبدیل خواهد شد.

زرهانی در پایان تاکید کرد: تلاش شود هر کسی که در امتداد افقی یا عمودی در نشر معارف نماز قدم برمیدارد یا درخشش داشته است، با واقع بینی مورد تشویق قرار گیرد.

در پایان این جلسه مدیران و کارشناسان استانها نکته نظرات خود را جهت جمع بندی برنامه های آموزشی و فرهنگی فصل تابستان ارائه کردند و در ادامه بحث و تبادل نظر در خصوص برنامه های فرهنگی و آموزشی سال ۱۴۰۲ توسط معاون فرهنگ آموزش و پژوهش ستاد و مدیران و کارشناسان استانها انجام شد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1402/3/10 ساعت 13:00
کد : 5857
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
وبینار
برنامه های آموزشی و فرهنگی فصل تابستان
ستاد اقامه نماز
سایت قنوت
مرکز تخصصی نماز

■ مردم زمانی جذب نماز می‌شوند که اثر آن را در جامعه مشاهده کنند

آیت ‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه ستاد اقامه نماز استان قزوین اظهار کرد: در فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجلاسیه نماز چند محور دیده می‌شد، نخست اینکه ما باید فرصت نماز را برای ایجاد وحدت پایدار، امنیت و محبت بین مردم قدر بدانیم، بد ...

■ اختتامیه برنامه «زندگی با نماز زیباست» ویژه کودکان در ترکیه

کودکان شرکت کننده در برنامه «زندگی با نماز زیباست» که اختتامیه آن به همت پلتفرم نسل قرآن در دیاربکر برگزار شد، یکصدا تاکید کردند که هرگز نماز را ترک نخواهند کرد.   هزاران کودک در گروه سنی 7 تا 10 سال و خانواده‌هایشان در این بر ...

■ نمازخانه‌های ‌زندان‌های کردستان توسعه و تجهیز می‌شود

مدیرکل و اعضای شورای اقامه نماز زندان‌های استان امروز با رئیس ستاد اقامه نماز کردستان دیدار و فعالیت‌های انجام شده در راستای ترویج این فریضه الهی در مراکز اصلاحی و تربیتی سطح استان را بررسی کردند. مدیرکل زندان‌های استان کردستان در ا ...

■ شیوه های دعوت به نماز در مدارس مورد توجه باشد|بهمن؛ برگزاری بیست و نهمین اجلاسیه نماز

منصور سرگزی، در تاریخ (۱۱آبان) در دومین نشست فصلی شورای اقامه نماز استان مازندران که با حضور سید محمود حسینی پور، استاندار مازندران با اشاره اهمیت تقویت نماز در این خطه از شمال کشور، اظهار کرد: ترویج فرهنگ نماز باید از آموزش و پرورش شروع شود. معاو ...

■ جلسه پایش مستمر و سالیانه مخاطبین نماز برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، اولین جلسه پایش مستمر و سالیانه مخاطبین نماز، با حضور چند نفر از اساتید مجرب این مرکز روز چهارشنبه نوزدهم مهرماه در مرکز تخصصی نماز برگزار شد. حجت الاسلام خجسته، مسئول اداره پژوهش و تولید مرکز تخصصی نماز، در گ ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز