■ جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره فجر تا فجر برگزار شد
جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره فجر تا فجر با حضور سید احمد زرهانی، قائم مقام، منصور سرگزی معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش و جمعی از مدیران و معاونین ستاد اقامه نماز و نمایندگان دستگاههای همکار در روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار شد.
سید احمد زرهانی در ابتدای جلسه با اشاره به اینکه میانگین مشارکت در جشنواره فجر تا فجر و همکاری بسیار بالا بود، گفت: هدف اصلی ما در شرایطی که جریان های مخالف در مهندسی سازی ذهن فرزندان ما مشغول به فعالیت هستند و سعی می کنند ارزشهای متفاوت را به آنها القا کنند، جذب نسل نو در تولید آثار فرهنگی منطبق با آموزه های دینی است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز گفت: به دنبال این هستیم که استعداد و توانمندی فرزندانمان را با تمرکز بر روی دانش آموزان و دانشجویان، در حوزه تولیدات آثار فرهنگی و هنری مرتبط با دین و معنویت و اخلاق و نماز بروز پیدا کند.
وی افزود: اگر انگیزه آفرینی صورت پذیرد و این مهم را گسترش دهیم، تعداد بیشتری از نسل نو درگیر این جشنواره خواهند شد.
این مقام مسئول در ادامه با تاکید بر ضرورت برانگیختن نسل نو و میداندار کردن آنها در بحث تولید آثار فرهنگی و هنری، گفت: ستاد اقامه نماز این جشنواره را در بستر عام فراهم کرد لذا پیشنهاد می شود این جشنواره در حوزه کاری دستگاه های همکار در بستر خاص تعریف شود.
سید احمد زرهانی در جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره فجر تا فجر با اشاره به محدود کردن گستره عام و پهنه وسیع جشنواره، بر تمرکز تولید آثار فرهنگی و هنری ویژه کودکان و نوجوانان تاکید کرد.
وی تصریح کرد: باید برنامه ریزی شود جشنواره به صورت تخصصی با حضور افراد صاحب قلم و صاحب اندیشه برگزار شود.
قائم مقام ستاد اقامه نماز یکی از قواعد استمرار کار فرهنگی را بستر سازی برای تولید عنوان کرد و گفت: جامعه ای که مولد باشد می تواند الهام بخش سایر مجامع نیز باشد.
گفتنی است جشنواره سراسری علمی، پژوهشی، فرهنگی، هنری و ادبی نماز با عنوان فجر تا فجر با همفکری دستگاههای همکار در سال گذشته برگزار شد که با انتشار فراخوان در ۱۴ موضوع و ۲۱ غالب، از ابتدای اردیبهشت و پایان دی ماه تعداد ۲۸۳۱۱ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
در مجموع آثار، تعداد ۲۳۱۰۲ اثر از آموزش و پرورش ارسال شد و در بخش بزرگسال ۷۱ درصد از بانوان و ۲۱ درصد از آقایان در این جشنواره شرکت کردند.
در بخش دانش آموزی ۸۸ درصد آثار در غالبهای فرهنگی و هنری و ۱۲ درصد آن در بخش ادبی ارسال شده بود.
در پایان این جلسه در خصوص برگزاری دومین دوره جشنواره و موضوعات فراخوان در راستای تولیدات ویژه کودکان و نوجوانان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
ابطحی نماینده حوزه هنری گفت: باید بدنبال دریافت آثار مشترک تأثیر گذار باشیم، حفظ ارتباط با شرکت کنندگان دوره قبل از طریق اطلاع رسانی از ضروریات است
وی افزود: برنامه ریزی باید به نحوی انجام شود تا ببینیم از آثار برگزیده سال گذشته چه بهره برداری صورت گرفته است.
بیضایی نماینده کانون پرورش فکری کودک و نوجوان در ادامه با اشاره به اینکه از مهرواره به جای جشنواره استفاده شود، گفت: موضوع را از رقابتی شدن خارج کنیم و جهت نهادینه شدن همه شرکت کنندگان را تقویت کنیم
وی تاکید کرد: برپایی نمایشگاه های مجازی برای این جشنواره و آثار برگزیده در این نمایشگاه در دستور کار قرار بگیرد.
بیضایی اظهار کرد: باید مخاطب جشنواره را بشناسیم و این موضوع روشن شود که تولید محتوا برای کودکان و نوجوانان باشد یا شرکت کودکان و نوجوانان در این جشنواره موضوعیت دارد.
ناطقی نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری از آمادگی صدور مجوز برگزاری جشنواره در ارشاد و امکان حمایت از جشنواره و تأمین جوایز خبر داد.
وی گفت: حوزه روستا و عشایر به طور خاص دیده شود که در این زمینه می توانید روی حمایت ارشاد در این زمینه حساب باز کنید.
استفاده از مجموعه نمایشگاهی، استفاده از ظرفیت شبکه شاد، استفاده از سامانه بچه های مسجد با دومیلیون عضو در سامانه از موارد مطرح شده توسط نماینده وزارت ارشاد بود.
ستاد اقامه نماز