تاثیرگذاری بر نسل جدید نیازمند شناخت درست و دقیق ازآن می باشد

در جلسه وبیناری تخصصی نماز مطرح شد؛
■ تاثیرگذاری بر نسل جدید نیازمند شناخت درست و دقیق ازآن می باشد

تاثیرگذاری بر نسل جدید نیازمند شناخت درست و دقیق ازآن می باشد

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، روز یکشنبه 27 آذر ماه، هجدهمین وبینار تخصصی نماز با موضوع «تحول نسل و الزامات آن در تربیت دینی» برگرار شد.

در این وبینار که با همت اداره پژوهش و تولید مرکز تخصصی نماز ارائه شد، حجت الاسلام و المسلمین کلباسی، رئیس دانشگاه راغب اصفهان و مدیر مرکز تخصصی نماز و مهدویت، به بیان ویژگی ها و تفاوت های نسل ها وتحول نسل و الزامات آن در تربیت دینی پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین کلباسی در ابتدای این جلسه ضمن تشکر و خیر مقدم به شرکت کنندگان در این جلسه، به تعریف تحول، نسل و تربیت دینی پرداخت گفت: تحول در لغت: انتقال از جایی به جایی دیگر، منتقل شدن وبرگشتن از جایی به جایی، دگرگونی‌های مهم و اساسی در برابر تغییر که به موارد جزیی هم اطلاق می شود. اما تعاریف مختلفی از نسل ارائه شده، آنچه در این بحث مد نظر است یک نسل افرادی هستند که در فاصله زمانی حدود 10 تا 15 سال به دنیا آمده‌اند. در مورد تربیت دینی هم تعاریفی مطرح شده است، تربیت دینی یعنی عقاید، اهداف و ارزشهای دینی  به گونه ای در برنامه های تربیتی واجتماعی جامعه لحاظ گردد که حاصل آن مشاهده جامعه ای شکل گرفته بر اساس موازین دین باشد.

 

وی در ادامه به پیشینه تغییر نسلها اشاره کرد و دیدگاه هایی را در این مورد بیان کرد و اظهار داشت: بر روی یک لوح سنگی که از تمدن سومر قدیم به دست آمده، نوشته شده است که نسل جوان نسلی نظام گسیخته است و این مساله ممکن است که تمدن ما را بر باد دهد. یعنی حدود 550 سال پیش سخن از این بود که جوانان درصدد بر باد دادن دستاوردهای تمدن سومر هستند همچنین نظر افلاطون در این مورد اینگونه بیان شده است؛ حقیقت این است که بین ما  و پدرانمان اختلاف زیادی است و از این بابت شرمساریم اما پدرانمان را سرزنش می کنیم که وقتی ما جوان بودیــم در تربیت ما کاهلی کردنــد و بیشتـر به امور دیگران پرداختند.

 

مدیر مرکز تخصصی نماز در ادامه به شواهدی از آیات قرآن پیرامون پیشینه تغییر نسل ها بیان کرد و افزود: در آیات نورانی قرآن به این موضوع به صورت برجسته و صریحی پرداخته شده است.

خداوند متعال در آیه 13 سوره یونس فرمود: وَ لَقَدْ أَهْلَكْنَا الْقُرُونَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَمَّا ظَلَمُوا وَ جاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّناتِ وَ ما كانُوا لِيُؤْمِنُوا كَذلِكَ نَجْزِي الْقَوْمَ الْمُجْرِمينَ (و محقّقا ما اقوام و مللی را پیش از شما به کیفر ظلمشان سخت به دست هلاک سپردیم و نیز به کیفر آنکه پیغمبرانی با آیات و معجزات بر آنها آمد باز هیچ ایمان نیاوردند. ما این گونه مردم بد عمل را به کیفر می‌رسانیم.)

و همچنین در آیه 17 سوره اسراء آمده است: وَ كَمْ أَهْلَكْنا مِنَ الْقُرُونِ مِنْ بَعْدِ نُوحٍ وَ كَفى‏ بِرَبِّكَ بِذُنُوبِ عِبادِهِ خَبيراً بَصيراً (و چه بسیاری از ملل و اقوامی را بعد از نوح هلاک کردیم و تنها خدای تو که بر گناهان بندگانش آگاه و با خبر است کفایت می‌کند (که به مصلحت هر که را خواهد عفو و هر که را خواهد عقاب کند).

حجت الاسلام کلباسی با اشاره به دلایل تغییر نسلها، به تقسیم بندی نسلهای انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی از چهار نسل تشکیل شده است؛ نسل اول، افرادی هستند که در سال 1342 جوان بودند و بخشی از عمر خود را صرف مبارزه با استبداد رژیم شاهنشاهی کردند و به همراه امام (ره)، باعث  انقلاب اسلامی شدند و جمهوری اسلامی را تشکیل دادند. این نسل  فداکارترین مجموعه وفادار به آرمان های انقلاب و در سخت ترین شرایط موفق به حفظ انقلاب و استقرار آن شدند از جمله در جنگ تحمیلی. نسل دوم، نسل انقلاب و دفاع مقدس که دست پرورده نسل اول بودند، عامل حرکت انقلاب اسلامی و اداره جنگ تحمیلی که با کمترین امکانات، توانستند بر صدام پیروز شوند و حماسه های جاودانه بسازند این افراد سپس وارد میدان سازندگی شده، ساختار مدیریتی نظام را بر عهده گرفتند و در حال حاضر، اکثر مسئولان و مدیران جامعه، از این نسل هستند. نسل سوم، فرزندان نسل دوم هستند و تجربه قبل از انقلاب و جنگ را ندارند. نسل چهارم، فرزندان نسل سوم هستند. اینها نسلی هستند که در آینده، تبدیل به نسل خواهند شد و در حال حاضر، کودک هستند و تقریباً ده سال دیگر، در عرصه اجتماع، ظاهر خواهند شد.

 

وی در ادامه ویژگی‌های نسل سوم انقلاب اسلامی را برشمرد و اظهار داشت: نسل سوم انقلاب اسلامی 70 درصد جمعیت را تشکیل می دهند، 35 درصد از آنها (20 میلیون نفر)، در گروه سنی جوانان(15تا 28 سال) قرار دارند، 20 سال آینده در اختیار این نسل است، راحت تر با دیگران معاشرت می‌کنند، پویا و روحیه انتقادگری دارند، شرایط جهانی، انفجار اطلاعاتی و گردش سریع اطلاعات، پویایی و قدرت تحلیل بالایی به این نسل بخشیده است، میزان تبعیت و تأثیرپذیری اش از دیگران، بسیار بالاست و در نتیجه، احتیاج به الگوی مناسب دارند، در توجه به مظاهر دینی، گزینش گرست، بیش از آن که به مظاهر دینی تکیه کنند به جوهر و گوهر دین تکیه دارد، ترجیح می دهد آن طوری که هست، دیده شود و کمتر به پنهان کاری در رفتارها تمایل دارد، با خوش بینی، به تعامل با جهان و فرهنگ های مختلف می اندیشد، برنامه های فردی و اجتماعی را با ملاک های در دسترس بودن، عملی و راهگشا بودن، می سنجد، به تعدیل ارتباط دین و سیاست تمایل دارد، از سیاست زدگی، گریزان است و تمایل زیبایی شناختی و هنری این نسل بیشتراز نسل قبل است.

مدیر مرکز تخصصی نماز بعد از بیان ویژگی های نسل جدید به تفاوتهای این نسل با نسل های قبل اشاره کرد و گفت: نسل جدید با نسل قبل تفاوت های فراوانی از جمله تفاوت در آرمان ها و هدف های دو نسل، تفاوت در مفاهیم(آزادی-پیشرفت)، تفاوت در الگویابی و گروه های مرجع، تفاوت در اصطلاحات روزمره دو نسل، تفاوت در ظاهر(پوشش و نوع سخن گفتن)، تفاوت در انتظار از زندگی و سبک زیست دارند.

حجت الاسلام کلباسی در پایان به ویژگی‌های نسل حاضر پرداخت و افزود: این نسل کم صبر و بی حوصله، عاشق تغییر و توانمند در برقراری ارتباط است که به اطلاعات در سطح جهانی دسترسی دارد و در یک کلام شهروند دیجیتال به شمار می‌آید و به دنبال الهام گیری و رویا پردازی است. و مغرور به تواناییهای خود، سطحی نگر و گریزنده از تفکر از جمله ویژگی های این نسل می باشد.لذا برای ارتباط و تاثیر گذاری بر روی نسل جدید با این ویژگی ها و تفاوت های منحصر، نیاز به شناخت درست و دقیق از آن و باورهای آن داریم داریم تا بتوانیم گزاره های دینی را با استدلال‌های بروز و نو در اختیار آن قرار دهیم. 

 

 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1401/9/27 ساعت 15:57
کد : 5659
دسته : اخبار مرکز تخصصی نماز
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
ویژگی های نسل جدید
وبینار نماز
مرکز تخصصی نماز
حجت الاسلام کلباسی
ارتباط با نسل جدید

■ مهمترین فروع دین در عصر ظهور، احیای نماز است

مدیر ستاد اقامه نماز در آستانه سالروز آغاز امامت حضرت ولی‌عصر(عج) در گفتگو با روابط عمومی این ستاد به تشریح نماز در سیره امام زمان(عج) پرداخت. حجت الاسلام و المسلمین علی عرب‌پور با اشاره به روایتی از زید بن علی بن حسین(ع) گفت: وقتی قائم ...

■ دیدار صمیمی دانش پژوهان مراکز تخصصی نماز و مهدویت با حجت الاسلام و المسلمین قرائتی

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز چهارشنبه 3 آبان ماه اساتید، مبلغان و دانش پژوهان مرکز تخصصی نماز و مرکز تخصصی مهدویت با حجت الاسلام والمسلمین استاد قرائتی دیدار  کردند. در این دیدار استاد قرائتی پیرامون مهارت آموزی و مهارت افزایی مطالب ...

■ اقامه نماز جلوی هر بدی را می گیرد

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در بازدید از موسسه خیریه راه فرشتگان آسمانی، اظهار داشت: استفاده از ظرفیت نمازهای جماعت و جمعه در کار خیر بسیار موثر و راهگشا است و گستره‌ حضور مردم را در این امور افزایش می‌دهد. نماینده ولی‌فقیه در ا ...

■ استفاده از ابزار روز برای بیان ارزش نماز

حجت‌الاسلام علی طاهری، کارشناس فرهنگی و آموزشی ستاد اقامه نماز خراسان‌جنوبی با بیان اینکه نماز یکی از مهم‌ترین عبادات سازنده در اسلام است، اظهار کرد: محتوای جملات و اذکار نماز، فشرده‌ای از معارف مهم مربوط به توحید، نبوت، معاد و مس ...

■ اجلاسیه نماز چهارم آذرماه در سمنان برگزار می‌شود

 فاطمه منصوری، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری عصر روز ۸ آبان در جلسه ستاد اقامه نماز استان در استانداری با بیان اینکه اجلاسیه بزرگ نماز استان به همراه مراسم تجلیل از فعالان و دستگاه‌های برتر در بحث اقامه فریضه نماز در سمنان برگزا ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز