نماز معنا بخش زندگی

در جلسه وبیناری تخصصی نماز مطرح شد؛
■ نماز معنا بخش زندگی

نماز معنا بخش زندگی

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز، روز سه شنبه ۲۲ آذر ماه، شانزدهمین وبینار تخصصی نماز با موضوع «نقش‌ نماز در کاهش آسیب‌های اجتماعی» برگزار شد.

 

در این وبینار که با همت اداره پژوهش و تولید مرکز تخصصی نماز ارائه شد، حجت الاسلام و المسلمین ساجدی، عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی (ره) قم، به آثار فردی و اجتماعی نماز پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین ساجدی، در ابتدای مباحث خود، به تقسیم بندی ظرفیت های اجتماعی نماز پرداخت و گفت: ظرفیت های نماز را می توان به ظرفیت های اجتماعی، فرهنگی و معرفی تقسیم کرد.

 

وی ادامه داد: از جمله ظرفیت های اجتماعی نماز، کاهش آسیب‌های اجتماعی است طبق تحقیقات میدانی ۸۰ درصد از معتادان از طریق دوستان با مواد مخدرآشنا شدند. و ۶۸ درصد از زنان مبتلا به مفاسد اخلاقی به وسیله دوستان به اینگونه رفتارها دچار شدند. مسجد و شرکت در نماز جماعت ظرفیتی همچون یافتن هم نشین و دوستان مناسب را دارد بدین ترتیب ناهنجاری‌هایی که از طریق دوستان ناباب یا نبود دوست مناسب نشات می‌گیرد بوسیله نماز جماعت در مسجد کنترل می‌شود. لذا طبق آمار شهر ها و محله‌هایی که دارای مسجد و ائمه فعال هستند شاهد آسیب‌های اجتماعی کمتری نسبت به ساییر شهر ها و محله ها هستند.

 

حجت الاسلام ساجدی در ادامه به ظرفیت های فرهنگی نماز اشاره کرد و افزود: در زمینه ظرفیت های فرهنگی نماز می‌توان به آثار همچون تقویت روابط بین زوجین اشاره کرد. در یکی از تحقیقات با بررسی رفتارهای ۲۳۷ زوج به این نتیجه رسیدند که زوجینی که التزام عملی بیشتر به نماز دارند سطح رضایت بالاتری از زندگی مشترک دارند و کمتر دچار آسیب‌های خانوادگی و اجتماعی می‌شوند.

 

وی به تبین ظرفیت معرفتی نماز  پرداخت گفت: در باب ظرفیت معرفتی نماز می توان گفت که پس از تحولات صنعتی و اجتماعی در عصر مدرن، انسان از خلا و پوچی در زندگی رنج می‌برد خصوصا این بحران در نسل جوان نمود بیشتری دارد نماز که قابلیتی همچون تقویت اراده و بالابردن سلامت روان و هدف بخشی در زندگی دارد گمشده‌ی جوان ما در عصر مدرن است لذا اگر نماز در زندگی جوان امروزی تقویت شود باعث می‌شود جوان معنای زندگی را پیدا کند و از خلا و پوچی رهایی یابد و می‌تواند هدف گمشده را بازیابد.

 

حجت الاسلام ساجدی در پایان جلسه وبینار به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ داد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1401/9/22 ساعت 15:34
کد : 5653
دسته : اخبار مرکز تخصصی نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز