■ سیل در مکه مکرمه و اعلام وضعیت هشدار
به دنبال جاری شدن سیل در معابر و خیابانهای مکه، مسئولان سعودی درخصوص وقوع بحرانی مشابه سیلهای شدید در شهر جده در اواخر ماه نوامبر گذشته، هشدار دادهاند.
بارانهای سیل آسا در مکه مکرمه در غرب عربستان سعودی ، باعث برقراری وضعیت فوقالعاده شده است.
اداره آموزش و پرورش در منطقه مکه مکرمه تصمیم گرفت روز دوشنبه 21 آذر، مدارس را تعطیل کند.
مرکز مدیریت بحران و بلایای طبیعی امارت مکه مکرمه نیز در بیانیهای اعلام کرد: برای امنیت تا پایان وضعیت بارندگی در استانهای منطقه در خانههای خود بمانید».
ستاد ائمه مساجد مکه مکرمه نیز بامداد روز دوشنبه 21 آذر با صدور بیانیهای از مردم خواست برای نماز صبح به مساجد مراجعه نکنند و با توجه به برقراری شرایط فوق العاده در منازل خود حضور داشته باشند.
علاوه بر مکه مکرمه و شهر جده، بارانهای سیل آسا به «طائف» و«الباحه» در جنوب کشور نیز کشیده شد.
مسئولان سعودی همچنین به شهروندان نسبت به احتمال قطعی برق زیاد به دلیل سیم کشی ضعیف که اغلب در هر فصل بارندگی آسیب میبیند، هشدار دادند.
روز گذشته (20 آذر) نیز سیل مهیب و آبگرفتگی شدید معابر در حومه شهر ریاض عربستان سعودی رخ داد که باعث زیر آب رفتن اکثر خودروها در این منطقه شد.
این درحالی است که اخیرا شهر جده در عربستان سعودی شاهد بارانهای سیل آسا بود به طوری که تعدادی از خیابانها و جادههای اصلی آن مسدود شد و خودروهای بیشماری در سیلابهای شدید و بی سابقه آسیب دید که این موضوع خشم سعودیها را از عملکرد ضعیف مقامات عربستان برانگیخت.
همچنین چند نفر بر اثر سیل در عربستان فوت کردند. شدت سیل در برخی از معابر و مناطق شهر جده آن چنان قوی بود که بسیاری از خودروها را با خود حمل کرد و در برخی مناطق منجر به قطعی برق شد. بارش باران منجر به تعطیلی ادارات و مدارس در این استان شد و جاده جده به مکه را برای ساعاتی مسدود کرد.
بسیاری از کاربران اجتماعی آل سعود را به بی توجهی به مردم و نیازهایشان متهم کردند و گفتند که هدف از این بی توجهی، اهانت به ملت و نابودسازی آینده آنها است.
در همین زمینه، تعدادی از سعودیها خشم خود را از خساراتی که متحمل شدهاند، ابراز کردند و خواستار غرامت شدند و در عین حال از مقامات سعودی به دلیل ناتوانی در بهبود زیرساختهای ضعیف برای رویارویی با بلایای طبیعی به ویژه در فصل سرد انتقاد کردند.
آنچه که در جده رخ داد یک حادثه تصادفی و گذرا نیست بلکه جزئی از فجایع نشات گرفته از فساد و ضعف تاسیسات زیربنایی و سهل انگاری مسئولانی است که باید در خدمت مردم و حمایت از حقوق و آزادی های آنها باشند. اما نبود حاکمیت نظارت و بازخواست مردمی و حاکمیت مطلق حکمرانان در عربستان باعث شده تا هر طور بخواهند ثروت کشور را به یغما ببرند و با وعدههای دروغین و طرح های خیال پردازانه خود، مردم را خام کنند زیرا در عربستان نهادی برای بازخواست حکمرانان خاندان سعودی و پیگیری وعدههای داده شده از سوی آنها وجود ندارد.
خبرگزاری تسنیم