با حضور معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز؛■ گردهمایی مسئولین دبیرخانه نماز دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شد
سید علی مهدیان، معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستا اقامه نماز در گفتگو با مدیریت روابط عمومی از برگزاری گردهمایی مسئولین دبیرخانه نماز دانشگاه های علوم پزشکی کشور در تهران در روز سه شنبه، ۲۴ آبان خبر داد.
سید علی مهدیان گفت: در این گردهمایی که با حضور حجت الاسلام متوسلی مدیر آموزش و پژوهش ستاد برگزار شد، سیاست ها، رویکردها و برنامه های ستاد اقامه نماز در تعامل با دستگاههای اجرایی بازگو شد.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز افزود: در همین راستا در خصوص هدایت ظرفیت ها و امکانات دستگاه های اجرایی به سمت اقامه نماز در نسل نو، مهدویت و مسجدسازی در مناطق محروم وکم برخوردار (طرح سلامت معنوی) و شناسایی موانع و مشکلات اقامه نماز در جامعه و دستگاه های اجرایی و تلاش در جهت رفع آن از طریق دستگاه های متولی مطالبی عنوان شد.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه رویکرد راهبری امر اقامه نماز در دستگاه های اجرایی کشور گفت: حضور موثر در فرآیند تدوین اسناد برنامه های پنج ساله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی کشور و حضور موثر در فرایند تدوین برش استانی سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور از جمله موارد مطروحه بود.
مهدیان افزود: در این مراسم ضمن تاکید بر فعال نمودن شوراهای اقامه نماز استان ها و شهرستان ها با حضور مسئولین ارشد و حضور موثر و فعال در شورای های تاثیرگذار، در خصوص هماهنگی و حضور مستمر و هدفمند در جلسات شورای معاونین و یا شورای اقامه نماز دستگاه های اجرایی و تلاش در جهت توسعه امر نظارت با استفاده از ظرفیت نیروهای افتخاری نماز و تغییر رویکرد ستاد در امر ارزیابی از بررسی صرف گزارشات و مستندات، مطالبی عنوان شد.
وی در رابطه با انجام ارزیابی های درون سازمانی و تحقق اهداف مصوب در هر یک از دستگاه های اجرایی مورد تعامل گفت: در همین راستا جهت ساماندهی فرآیند تجلیل و تقدیر از فعالان و خادمان نماز به گونه ای که اقدامات بدیع، نو و خلاقانه و تاثیرگذار در دورافتاده ترین نقاط کشور و استفاده بهینه از فناوری های نوین و فضای مجازی تاکید شد.
سید علی مهدیان در ادامه صحبتهای خود توضیح داد: یکی از اهداف این جلسه بیان محورها و انتظارات از دبیران و رابطین شورای اقامه نماز دانشگاه ها بود و در خصوص شناخت و تسلط بر اسناد بالادستی نماز، بخشنامه ها و دستورالعمل های ابلاغی، تهیه بانک اطلاعات سخت افزاری و نرم افزاری شاخص های اقامه نماز در دستگاه و ظرفیت شناسی و ظرفیت سازی در پیشبرد برنامه ها تذکراتی داده شد.
معاون ستاد اقامه نماز در امور ارزیابی افزود: مدیریت مسائل محیطی مؤثر در فرآیند اجرا، توجه جدی به نتایج و دستاوردها برنامه ها براساس اهداف، اجتناب از کمیت گرایی و اقدام گرایی صرف و توجه به نقش و جایگاه مدیران و ایجاد حساسیت بین مدیران و مسئولین دستگاه نسبت به امر نماز از مواردی بود که در محور انتظارات بیان شد.
وی یادآور شد: پیگیری تامین منابع و امکانات مورد نیاز برنامه ها و فعالیت ها، نظارت موثر بر عدم تداخل برنامه کلاس ها، جلسات، همایش ها با وقت فضیلت نماز، نظارت مستمر و موثر بر کمیت و کیفیت فضاهای اقامه نماز و نمازهای جماعت در مراکز تحت مدیریت و تحت نظارت (آموزشی، درمانی، اداری، خوابگاه و ….) و مستندسازی برنامه ها و فعالیتهای اجرا شده در دستگاه از دیگر عنوان هایی است که توضیحات مبسوط در خصوص آنها ارائه شد.
وی در پایان در خصوص معرفی سامانه های ملی ستاد اقامه نماز در این گردهمایی گفت: در رابطه با عملکرد سامانه سجاده (سامانه جامع ارزیابی عملکرد دستگاه ها)، سامانه راه نماز (ساماندهی مدیریت فضاهای اقامه نماز راه های مواصلاتی کشور)، سامانه آموزش الکترونیک ستاد، سامانه محراب (ویژه مسابقات و سامانه کتاب نماز توضیحات مبسوطی به دبیران ارائه شد.
ستاد اقامه نماز