■ یک پژوهشگر در حوزه نماز بیان کرد اثبات عملکرد مثبت نماز در سازههای شخصیتی نمازگزار
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه زنجان، فرهاد چنگیزی که با ارائه مقاله «تاثیر نماز در روابط خانوادگی» در همایش ملی نماز و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شرکت کرده بود، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سطح دانشگاههای کشور اقدامات خوبی در زمینه توجه به نماز از بعد لسانی و کلامی شده است، ولی هنوز در زمینه فعالیتهای پژوهشی اتفاق خاصی صورت نگرفته است.
وی افزود: فعالیت پژوهشی نیاز به ابزار و آزمایشگاه دارد که باید بهعنوان زیر ساخت فراهم شود تا بتوان یافتهها را تحلیل و آنالیز کرده و نتایج آن را در سطح کلان تعمیم داد، ولی هنوز این زیر ساختهای مورد نیاز در زمینه پژوهش نماز وجود ندارد.
چنگیزی تصریح کرد: نماز یک مسئله معنوی است که به خوبی میتوان از بعد علمی آن را مورد توجه قرار دارد ولی این مسئله مورد کمکاری قرار گرفته است، در حالی که میبینیم در رابطه با مدیتیشن و برخی از فعالیتهایی که زمینه آرامش میشوند مقالات علمی و سنگینی منتشر کرده و همانها را به ما میفروشند در حالی که نماز جامعترین منشاء آرامش درونی و فردی است.
این پژوهشگر تاکید کرد: طبق نتایج تحقیقات صورت گرفته در رابطه با تاثیر نماز در آرامش فردی میبینیم این فریضه علاوه بر اینکه یک مساله معنوی است تاثیر شگرفی در کاهش اضطراب داشته و بهعنوان تنظیم کننده هیجان میتواند در سازههای شخصیتی عملکرد مثبتی داشته باشد.
انتهای پیام