مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد اصفهان تبیین کرد:■ ۱۳ شباهت فتنه ۸۸ با فتنه جمل
حجت الاسلام و المسلمین سید محمد صادق ابطحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان، به بهانه سالروز حماسه عظیم ۹ دی اظهار کرد: حادثه ۹ دی و بلکه فتنه ۸۸ سرآغاز یک فتنه بزرگی بود که کشور را در سراشیب سقوط قرارداد.
وی تصریح کرد: اگر چنانچه تاریخ اسلام و انقلاب را بررسی کنیم، وجوه شباهتهایی بین فتنه ۸۸ با فتنهای که در سال ۳۶ هجرت یعنی در زمان امیرالمومنین (ع) جنگ جمل اتفاق افتاد.، را مشاهده میکنیم.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان عنوان کرد: به تعبیر رهبری کسانی که زیر پرچم پیامبر اکرم (ص) بودند با افرادی که زیر پرچم امیرالمومنین (ع) قرار داشتند، متفاوت بود، افرادی که زیر بیرق رسول الله بودند، همه مسلمان و افراد خودی و دشمن مشخص بودند و تقابل بین اسلام و کفر بود، اما قرار داشتن زیر پرچم امیرالمومنین (ع) خیلی مهم بود، چرا که دشمنان حضرت علی (ع) اهل نماز و روزه، قرائت قرآن و نماز شب بودند و به تعبیر تاریخ در جنگ صفین، پیشانی دشمنان حضرت علی (ع) از عبادت پینه بسته بود.
استاد حوزه افزود: خیلی از افراد در زمان حضرت علی (ع) به دلیل پیچیده شدن همین شرایط زمانه، نتوانستند حق و باطل را از هم تمیز دهند.
ابطحی در توصیف سختی تشخیص حق و باطل در زمان امیرالمومنین (ع) گفت: روزی شخصی خدمت امام علی (ع) رسید و گفت، یا علی (ع) به من شمشیری بدهید که بتوانیم با آن فرق بین حق و باطل را تشخیص دهیم.
وی با بیان اینکه فتنهای که در سال ۸۸ رخ داد و ادامه آن به ۹ دی ختم شد، با فتنه جمل شباهتهایی دارد که در نهایت به غبار آلود شدن فضای جامعه اسلامی منجر شد، عنوان کرد: اولین وجوه شباهت بین دو فتنه ۸۸ و فتنه جمل، زمان ایجاد آن است چراکه از زمان خروج طلحه و زبیر از مدینه و ایجاد فتنه جمل و سپس به زمین خوردن شتر عایشه ،۲۰۲ روز به طول انجامید و دوران فتنه ۸۸ هم از روز انتخابات ۲۲ خرداد تا ۹ دی ۸۸ به مدت ۲۰۲ روز به طول انجامید.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان اذعان کرد: دومین شباهت این است که علت ایجاد فتنه ۸۸ و فتنه جمل به علت نارضایتی فتنه انگیزان از نتایج انتخابات و رأی مردم بود، در زمان امیرالمومنین (ع) مردم بعد از کشته شدن عثمان به درب خانه حضرت علی (ع) آمدند و طلحه و زبیر، اولین کسانی بودند که نسبت به انتخاب مردم برای خلافت امیرالمومنین (ع) به سرکردگی عایشه اعتراض کردند.
وی اضافه کرد: یکی از نکات جالب در هر دو فتنه ۸۸ و فتنه جمل این است که آغاز فتنه در هر دو، یک زن بود، در فتنه جمل به سرکردگی عایشه آغاز شد و در فتنه ۸۸ هم با صحبتهای یک زن در جماران که ادعا میکند اگر میرحسین موسوی رأی نیاورد تقلب شده و مردم به خیابانها بریزند، آغاز میشود.
ابطحی ابراز کرد: وجه شباهت دیگر این است که در هر دو فتنه، فتنه انگیزان نیت اصلی خود را انکار میکردند و به دروغ مباحث دیگری را مطرح میساختند، یکی از شعارهای فتنه ۸۸ این بود، انتخابات بهانه است اصل نظام نشانه است، در فتنه جمل هم خونخواهی عثمان بهانه ولی ساقط کردن حضرت علی (ع) هدف اصلی بود.
وی ادامه داد: شباهت دیگر هر دو فتنه این است که فتنه انگیزان در هر دو فتنه، فتنه انگیزان به مخالفت به امری برخاستند که تا پیش از فتنه، خود با آن موافق بودند، عایشه خود، از اولین افرادی برای کشته شدن عثمان بود، ولی بعد از کشته شدن عثمان به خونخواهی آن برخاست.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با تاکید بر اینکه ملحق شدن ریزشیها به جریان فتنه، وجه شباهت دیگری است که در هر دو فتنه رخداد، گفت: در جمل تمام کسانی که از حضرت علی (ع) کینه و دشمنی داشتند، دور شتر عایشه جمع شدند و در فتنه ۸۸ نیز تمام ضد انقلابیون و افرادی که اعتراضی به انقلاب و ولایت داشتند، دور هم بودند.
استاد حوزه تصریح کرد: شباهت ششم فتنه جمل و فتنه ۸۸ این است که اتکای تبلیغاتی فتنه گران به سابقه قرابت خویش با بنیانگذار حکومت اسلامی بود، در فتنه جمل، عایشه ادعای زن پیغمبر بودن، زبیر، پسرعمه پیغمبر و طلحه ادعای صحابه رسول الله را داشتند و در فتنه ۸۸ هم فتنه گران خود را نخست وزیر امام، منسوبین امام و خط امام معرفی ساختند.
ابطحی توضیح داد: شباهت هفتم اینکه، مانور تبلیغاتی فتنه گران با تمسک به آل محمد (ص) رخداد؛ عایشه، مو، لباس و نعلین رسول الله را به میدان جنگ آورد و در فتنه ۸۸ هم فتنه گران با انداختن شال سبز و انتخاب رنگ سبز سیادت رسول الله برای خود آبرو ساختند و دیگران را فریب دادند.
وی با بیان اینکه شباهت دیگر این است که نام حاکم اسلامی در فتنه ۸۸ و فتنه جمل یکی است، در فتنه جمل نام حاکم اسلامی حضرت علی (ع) است و در فتنه ۸۸ نام حاکم اسلامی سید علی (ع) خامنهای است، یادآور شد: شباهت نهم این است که رنگ انتخابی از سوی دشمنان اسلام، در فتنه جمل و فتنه ۸۸ رنگ سبز است، عقبه فتنه جمل کاخ سبز معاویه بود.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان تشریح کرد: در هر دو فتنه، بیشترین بهره عاید کسانی شد که در صحنه اجرایی نبودند، در فتنه جمل بالاترین بهره جنگ جمل از آن معاویه و در فتنه ۸۸ هم آمریکا و ایادی آن بیشترین بهره را بردند.
وی یکی از نکات قابل توجه، را امر نفوذ ایادی فتنه ۸۸ در جامعه اسلامی و قرار گرفتن در منصبهای دولتی دانست و گفت: بسیاری از مشکلات امروز کشور، حاصل تفکر دولتمردانی است که در فتنه ۸۸ رئیس ستادهای انتخاباتی فتنه گران بودند.
ابطحی بیان کرد: برای ساختن یک کشور باید آجر آجر اقدام کرد، ولی برای خراب کردن میتوان با بلدوزر یک روزه اقدام کرد، آثار امید از تلاش دولت جدید آرام آرام در جامعه اسلامی مشهود است.
استاد حوزه، شباهت یازدهم فتنه ۸۸ و فتنه جمل را تردید و شک خواص دانست و ابراز داشت: به تعبیر رهبری، خواص در فتنه ۸۸ مردود شدند، به تعبیر امام علی (ع) حق و باطل را نمیتوان با لباس، ظاهر و سابقه گذشتهی افراد شناخت، باید به جای افراد شناس، حق شناس و باطل شناس باشیم.
ابطحی اظهار کرد: یکی از تدابیر حکیمانه رهبری در فتنه ۸۸ این بود که رهبری مهلت دادند تا مردم خود به شناخت از افراد برسند و حماسه ۹ دی حاصل این شناخت و بصیرت بود.
وی بیان کرد: شباهت دوازدهم بین فتنه ۸۸ و جمل این است که با پایان فتنه، نتیجه منجر به تضعیف و حذف عوامل میدانی از صحنه سیاسی و شفافتر شدن زوایای پنهانی و پشت پرده و عوامل اصلی شد، در فتنه ۸۸ و در زمان ۹ دی، فتنه گران سقوط کردند و عوامل میدانی به کلی از صحنه سیاسی حذف شدند و در فتنه جمل عایشه، طلحه و زبیر تا آخر عمر دیگر منزوی شدند.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان عنوان کرد: شباهت سیزدهم، شکسته شدن فضای سلطه هر دو فتنه در ماه محرم است، در فتنه جمل، مردم اوج خباثت بنیامیه را در محرم ۶۱ فهمیدند و در فتنه ۸۸ مردم، اوج خباثت فتنه گران را در ماه محرم ۸۸ و در حمله فتنه گران به عاشورا دیدند.