■ گردهمایی دبیران اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور برگزار شد
گردهمایی دبیران اقامه نماز دستگاه های اجرایی کشور با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم، دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج)، محمد حسین رضایی نماینده رئیس جمهور در امر نماز، حجت الاسلام و المسلمین دکتر متوسل مدیر عامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)،معاونان و مدیران ستاد اقامه نماز و جمعی از دبیران شورای اقامه نماز وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی کشور در سالن جلسات وزارت راه و شهرسازی روز سه شنبه ۲۳ آذرماه برگزار شد.
در ابتدای جلسه حجت الاسلام نیسی دبیر ستاد نماز وزارت راه و شهرسازی ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت های نمازی وزارتخانه، گفت: با توجه به وجود پر حجم مخاطبین در حوزه های مختلف حمل نقل جاده ای، ریلی و هوایی درکشور، ظرفیت بالایی در توسعه و ترویج فرهنگ نماز فرا روی ما قرار دارد.
وی گفت: نقش بی بدیل وزارت راه و شهرسازی در ایجاد آرامش و رضایتمندی در مخاطبین با ساخت مساجد و نمازخانه های بین راهی، انقلاب خوبی در این حوزه را رقم زده است.
حجت الاسلام نیسی در ادامه با اشاره به تعداد نمازخانه ها و مساجد بین راهی در کشور گفت: ۳۶۳۷ نمازخانه و مسجد در حوزه راه و شهرسازی وجود دارد که زمینه بسیار عالی در جهت نشر معارف نماز و ترویج و توسعه فرهنگ نماز محیا می باشد.
نیسی خاطرنشان کرد: بازرسی در خصوص تجهیز، بهسازی و نگهداری با همکاری سازمان بهداشت و سایر دستگاه های ذیربط در مجتمع های بین راهی صورت می پذیرد که هموطنان عزیز میتوانند انتقادات و پیشنهادات خود را در جهت رفع مشکلات موجود به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۷۰۷۰ اعلام کنند تا آمار مربوطه از طریق روابط عمومی وزارتخانه در اختیار قرار بگیرد.
دبیر ستاد اقامه نماز وزارت راه و شهرسازی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه مسجد محوری سر لوحه کار وزارتخانه است و مجوز ساخت و ساز منوط به در نظر گرفتن محلی مناسب برای مسجد و نمازخانه ها می باشد گفت: تمامی این فعالیت ها برای این است که هیچ مسافری در هیچ جای کشور برای اقامه این فریضه الهی مشکلی نداشته باشد.
در ادامه دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) ضمن تشکر از همه مسوولین در راستای اجرای برنامه های مصوب ابلاغی در سطح وزارتخانه ها گفت: با توجه به اینکه دوران همه گیری کرونا رو به اتمام است و دولت سیزدهم به عنوان پرچمدار اقامه نماز در حال انجام فعالیت های مرتبط است، باید با تلاش مضاعف اقامه نماز جماعت را در دستگاه های اجرایی به حالت اول برگردانیم.
وی افزود: برای حضور در فضای جدید نیازمند برنامه ریزی جدید هستیم تا فضای اقامه نماز را قوی کنیم.
دکتر زرهانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) تصریح کرد: ایجاد تمدن نوین اسلامی و تبدیل ایران به ایران کبیر دو نکته ای است که با استفاده از تکنولوژی و دستیابی به علوم جدید در حوزه های مختلف و رشد معنوی جامعه که هسته اصلی آن اقامه نماز است قابل اجرا می باشد.
وی افزود: بر این اساس نیازمند رشد و توسعه فرهنگ اقامه نماز در دستگاه های اجرایی هستیم که با تقویت نیروی انسانی در مبحث نماز در تمامی رده های دستگاه های اجرایی از بالاترین مقام تا واحد های تابعه و ظرفیت شناسی در آنها محقق خواهد شد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور یادآور شد: شناخت ظرفیت ها و تبدیل آن از قوه به فعل، برگزاری دوره های آموزشی،گزارش دهی در سامانه سجاده و ثبت مستندات از مواردی است که مورد تاکید می باشد.
دکتر سید احمد زرهانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان جایگاه نماز در جامعه گفت: رعایت شان نماز مستلزم تحرک و برنامه یزی و داشتن نگاه انقلابی و جهادی در امر ترویج نماز است.
وی افزود: کتب مختلفی در سه حوزه نماز، مهدویت و تفسیر قرآن توسط ستاد اقامه نماز به چاپ رسیده است که منبع بسیار غنی برای دانش افزایی، تجهیز کتابخانه ها، اجرای دوره های آموزشی و مسابقات کتابخوانی در جهت تغییر بینش و اخلاق در جامعه می باشد.
در ادامه جلسه حجت الاسلام و المسلمین متوسل مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به جنبه های مختلف مهدویت در جامعه گفت: مهدویت با دو جنبه اعتقادی و سیاسی قابل بررسی می باشد که جنبه اعتقادی آن همان اعتقاد همه ما شیعیان به قیام و ظهور در آخرالزمان و برگرفته از آیات و روایات است و در بعد سیاسی مبتنی بودن نظام جمهوری اسلامی ایران بر ولایت فقیه و تبعیت از آن است.
وی در ادامه با اشاره به آیه ۵۵ سوره نوح گفت: در قرآن سه وعده داریم که یکسری از وعده ها در زمان پیامبر محقق شده و بعضی از وعده ها مربوط به قیامت است که خدا برای بهشت و دوزخ داده است و برخی وعده ها نه در زمان نبی کرم اسلام(ص) محقق شده و نه مربوط به قیامت است بلکه در آینده محقق خواهد شود که همان ظهور منجی عالم بشیرت می باشد.
حجت الاسلام متوسل تاکید کرد: الحمدلله در بحث مهدویت و موضع ظهور حضرت، همه فرقه های اسلام متفق القول هستند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در پایان با اشاره به وظایف منتظران در دوران غیبت، یادآور شد: معرفت، مودت و اطاعت سه وظیفه مهمی است که باید نسبت خودمان و خانواده و افراد مختلف در جامعه با اجرای برنامه های فرهنگی و تشکیل جلسات و مراسمات دینی در ایام خاص محقق کنیم.
سید وحید نخلی مدیر عامل موسسه فرهنگی انتشاراتی ستاد اقامه نماز کشور ضمن معرفی ظرفیت ها و محصولات تولیدی موسسات انتشاراتی ستاد اقامه نماز و بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) گفت: با توجه به فروکش نمودن شیوع ویروس کرونا و هوشمندسازی محدودیت ها اعلام آمادگی نمودند تا در صورت درخواست دستگاه ها نسبت به برپایی نمایشگاه کتب و محصولات نمازی و مهدوی در دستگاه ها اقدام نمایند.
سیدعلی مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد در ادامه جلسه با توجه به برنامه ریزی های انجام شده گفت: امسال نیز طرح بومی سازی برنامه ها در استان ها همانند سنوات قبل و با هدف ظرفیت شناسی و ظرفیت سازی برای اجرای برنامه های بومی و ابتکاری استانی که در تفاهم نامه های ملی پیش بینی نشده است، در سه ماهه چهارم سال جاری انجام می شود، لازم است تمشیت و هدایت صحیح این طرح از سوی دبیرخانه مرکزی شورای اقامه نماز هر یک از دستگاه ها در واحد های تابعه انجام پذیرد.
وی در مورد نظارت و ارزیابی بیان کرد: با عنایت به اینکه در سال جاری سامانه سجاده از ابتدای مهرماه برای بارگذاری گزارش و مستندات عملکردی باز شده است، لذا ضمن تاکید بر آموزش و توجیه کاربران، رصد و پیگیری مستمر و منظم میزان ورود و ثبت اطلاعات عملکردی برنامه های مصوب دستگاه سامانه سجاده از دیگر انتظارات ستاد می باشد که می بایست توسط کارشناسان حوزه های ستادی دستگاه ها انجام پذیرفته و گزارشات بازخورد این پیگیری ها به واحد های تابعه مرکزی و استانی ارسال شود.
معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد در آخر با اشاره به برنامه ریزی و روند فعالیت مجمع خیرین مسجد ساز تاکید کرد: برخی از دستگاه ها در حوزه مسجد سازی براساس قوانین و مقررات تکلیف مستقیم دارند، موارد قانونی هر یک از دستگاه ها احصا شده است، ان شاء الله طی نامه ای رسمی ارسال خواهد شد، لطفا نسبت به تعیین حجم کمی هریک از تکالیف برای سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به تفکیک اقدام و عودت شود.
رستم قاسمی وزیر راه و شهر سازی با حضور در گردهمایی دبیران اقامه نماز دستگاه های اجرایی گفت: خیر مقدم عرض میکنم خدمت جناب آقای رضایی نماینده محترم رئیس جمهور در امر نماز، جناب آقای دکتر زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و دبیران دستگاه های اجرایی از اینکه وزارت راه را برای میزبانی این گردهمایی انتخاب نموده این تقدیر و تشکر میکنم.
وزیر راه و شهر سازی در ادامه افزود: تمام ظرفیت های شخصی و حقوقی خود را در خدمت به نماز، مهدویت و تفسیر قرآن به میدان خواهم آورد.
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی گفت: با تاکید بر اهمیت فریضه نماز که اجرای آن مانع تمام منکرات است، اظهار کرد: برای هر موضوعی واحد اندازهگیری خاص وجود دارد که واحد اندازهگیری انسانیت عمل صالح است. ارتباط با خدا یعنی نماز را میتوان از بازنمودهای عمل صالح دانست.
قاسمی درخصوص درخواستهای مطرح شده از سوی روسای ستاد اقامه نماز دستگاههای اجرایی در این جلسه درخصوص وجود برخی مشکلات در نمازخانهها و جایگاههای بینراهی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی آماده پذیرش مسئولیت و ایجاد شرایط مناسب اقامه نماز در جایگاههای بینراهی است.
محمد حسین رضایی نماینده رئیس جمهور در امر نماز در این گردهمایی گفت: بنا دارم در این جلسات شنونده نظرات دبیران محترم باشم که امروز این امر به صورت کامل محقق نشد و ان شاءالله نشستی دیگر را برنامه ریزی و اجرا خواهیم نمود.
نماینده رئیس جمهور در امر نماز افرود: با توجه به اعلام آمادگی آقای مهندس قاسمی با مشورت همکاران ایشان و ستاد اقامه نماز تلاش می کنیم وزارت راه و شهرسازی را به دستگاه الگو در امر نماز معرفی کنیم.
ستاد اقامه نماز