مدل تربیتی پیامبر(ص) در آموزش نماز را به کار ببریم

■ مدل تربیتی پیامبر(ص) در آموزش نماز را به کار ببریم

مدل تربیتی پیامبر(ص) در آموزش نماز را به کار ببریم

به گزارش خبرگزاری«حوزه» حجت الاسلام والمسلمین بهشتی در همایش «یاوران نماز» که در مجتمع یاوران مهدی مسجد مقدس جمکران برگزار شد، با بیان این مطلب که خداوند متعال مأموریت انبیاء الهی را به شما عزیزان اعطاء کرده است، اظهار داشت: نبی مکرم اسلام(ص) با دو مدل تربیتی فردسازی و جامعه سازی در مکه و مدینه فعالیت نموده است.

وی ابراز داشت: نماز در مدل تربیتی رسول اکرم(ص) از جایگاه ویژه ای برخوردار است؛ تا آنجا که در روایات متعدد به این جایگاه اشاره داشته و تمام مباحث از جمله اقتصاد، فرهنگ، تعلیم و تربیت و ... را منوط به انجام نماز قرار داده است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان ساخت: رسول اعظم(ص) با نماز مشکلات و سختی های دو شهر مکه و مدینه را هموار کرده و با اقامه آن، نخستین تظاهرات را آغاز نموده است.

حجت الاسلام والمسلمین بهشتی یادآور شد: اسلام با نماز آغاز و مباحث دیگر از جمله روزه، خمس، زکات، حج ادامه یافته است.

وی با بیان این مطلب که دشمنان برای مقابله با نماز پافشاری های بسیاری داشته اند، تصریح کرد: ابوجهل، ابولهب و ابوسفیان، سه مخالف نبی مکرم اسلام(ص) بوده اند که با نمادهای سرمایه داری و قدرت در مقابل ایشان قرار گرفتند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه حضرت رسول(ص) جایگاه خاصی را برای اقامه نماز پیش از ورود به مدینه ساخته بود، بیان داشت: ایشان نگاه ویژه ای به نماز داشت؛ به نحوی که زمان ارتباط با مردم را در وقت نماز قرار می داد و از این ظرفیت به درستی استفاده می کرد.

حجت الاسلام والمسلمین بهشتی اظهار داشت: نماز به اندازه ای مهم بود که خداوند متعال در میدان جنگ به پیامبر(ص) دستور داد نیروهای خود را به دو دسته تقسیم کرده تا بخشی به نماز ایستاده و بخشی به جنگ بپردازند.

وی با بیان این مطلب که این دستور حضرت حق به نبی مکرم اسلام(ص) دارای پیام است، ابراز داشت: پیام این خطاب این است که مدیران در هنگام نماز فعالیت های خود را تقسیم کنند؛ اما متأسفانه این أمر در حال فراموشی است؛ در حالی که اسلام تأکید فراوانی بر اهمیت این مسأله دارد.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان این مطلب که اسلام تمام فعالیت ها را با نماز گره زده است، خاطرنشان ساخت: با انجام صحیح نماز، موضوعات دیگر نیز خود به خود درست خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین بهشتی در بخش دیگر از سخنان خود به روش های دعوت به نماز پرداخت و گفت: مسیحیان بر روی روش های دعوت فعالیت های بسیاری انجام داده اند؛ اما متأسفانه نتوانسته ایم روش های مناسبی برای دعوت به نماز ارائه دهیم.

وی با بیان این مطلب که تولید محتوا بر عهده شما یاوران نماز است، خاطرنشان ساخت: باید برای سنین و جنسیت گوناگون، روش های مختلفی ابداع و تدوین شود تا بتوان به درستی دعوت به این فریضه الهی کرد.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان این مطلب که هرچه به آخرالزمان نزدیک می شویم، نیاز به روش های جدید داریم، تصریح کرد: نماز نماد بهشتیان است و باید به نحوی طراحی شود که جوانان را جذب کند؛ نه اینکه آنان را فراری دهد.

حجت الاسلام والمسلمین بهشتی در پایان اظهار داشت: باید چیستی و چرایی نماز را برای جوانان در سنین گوناگون بیان کرد؛ چراکه امروز با سؤالات بسیاری از سوی این عزیزان مواجه هستیم و این امر می طلبد که با کمال رأفت و دوستی می توان پاسخی قانع کننده به جوانان ارائه داد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1394/8/14 ساعت 11:51
کد : 516
دسته : اخبارمحتوایی و تحلیلی نماز
لینک مطلب
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز