■ مشاور وزیر آموزش و پرورش: ترویج نماز بسیاری از مشکلات تربیتی دانشآموزان را برطرف میکند
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجتالاسلام والمسلمین سید جواد بهشتی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی مدیریت برنامههای یاوران نماز که با عنوان مبین و حضور مدیران مدارس دوره اول متوسطه سراسر کشور در سالن غدیر مجتمع آموزشی فرهنگی یاوران مهدی قم برگزار شد، با بیان اینکه باید از سخنرانیهای ائمه اطهار(ع) و پیامبر اسلام(ص) برای ترویج فرهنگ نماز در میان دانش آموزان استفاده کرد اظهار کرد: طبق آیه 102 سوره نساء خداوند کریم بر پیامبر تاکید میکند که نماز را در هر زمان و مکان باید به جماعت اقامه کرد.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی، توسعه فرهنگ اقامه نماز و عترت خاطرنشان کرد: داشتن دوستی از جنس مخالف، سرقت، اعتیاد و تمایل به رفتارهای ناپسند جنسی بخشی از آسیبهایی است که دانشآموزان را تهدید میکند و نماز جماعت راهکاری برای جلوگیری از گسترش این تهدیدات است.
وی با اشاره به اینکه دین مبین اسلام به اقامه نماز جماعت در میدانهای جنگ نیز تاکید کرده است، عنوان کرد: این تاکیدها نشان از اهمیت رابطه معنادار انسان و خداست؛ اگر نماز در وزارت آموزش و پرورش به صورت مطلوبی نتیجه دهد دیگر مشکلات تربیتی دانشآموزان برطرف میشود.
بهشتی از جایگاه نماز در میان روایات و سخنان ائمه اطهار(ع) یاد کرد و گفت: حضور داوطلبانه مدیران مدارس دوره اول متوسطه سراسر کشور در دوره مدیریت برنامههای یاوران نماز نشان از توجه این افراد به اهمیت اقامه نماز جماعت است.
وی یادآور شد: در مرحله نخست باید برای خواندن نماز دانشآموزان تلاش شود اما در مرحله دوم باید از سبک شمردن نماز پرهیز کنیم که این مرحله از اهمیت بیشتری نسبت به دیگر مراحل برخوردار است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شهید مطهری برای ارائه آموزههای دین از روشهای مناسبی استفاده کرده است، عنوان کرد: این معلم شهید تحقیقات بسیاری را برای انتخاب شیوه مطلوب ترویج آموزههای دینی در میان دانشآموزان انجام داده است.
وی از ویژگیهای نماز اول وقت یاد کرد و افزود: به زبان فارسی برای نماز بیش از 500 کتاب در بازار وجود دارد اما این کتابها نیازمند افزایش محتوا است و مدیران مدارس باید تحقق این امر را خواستار شده و از تجربیات خود در این زمینه استفاده کنند.
بهشتی با تاکید بر اینکه در دوران آخرالزمان نیاز جامعه اسلامی نسبت به استفاده از روشهای نوین ترویج نماز بیشتر میشود، ادامه داد: مدیران مدارس میتوانند از کتابهای پرسمان نماز، سرود یکتاپرستی، شیوههای دعوت به نماز با نگاهی به ریشههای فکری و روشهای جذب به مسجد برای ترویج فرهنگ نماز در میان دانشآموزان استفاده کنند.
وی استفاده از روشهای کلامی را یکی از راهکارهای ترویج نماز دانست و خاطرنشان کرد: برای تشویق دانشآموزان به آموزههای دینی باید تعریف و علت اجرای این آموزهها را به زبانهای مختلف برای آنها تشریح کنیم.
بهشتی بر بیان مزایای مادی، معنوی، روحی، اجتماعی و اخروی نماز برای دانشآموزان تاکید کرد و گفت: نماز نیازهای انسان مومن را به صورت کامل تامین و انگیزههای او برای رسیدن به خواستههای اخروی را تقویت میکند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی ادامه داد: بیان زیباییهای نعمتهای خداوند و دستاوردهای معنوی نماز در هدایت دانش آموزان به سمت اقامه نماز نقش موثری دارد.