■ وزیر دادگستری ایران در نماز جماعت مسجد جامع مسکو شرکت کرد
به گزارش خبرنگار ایرنا، پورمحمدی در سخنرانی پس از اقامه نماز جماعت که ده ها نفر از مسلمانان اهل سنت و شیعیان روسیه و مقام های شورای مفتیان روس در آن شرکت داشتند، گفت: مسلمانان روسیه از انسجام و همگرایی خوبی برخوردارند و فریضه های دینی را همراه با روحیه برادری و دوستی برگزار می کنند.
وزیر دادگستری ایران افزود: جامعه مسلمان روسیه کارکرد خوب و عالی دارد و وحدت بر آن حکمفرما است که نتیجه همراهی مفتی ها و مسلمانان است.
وی حضور گسترده جوانان، زنان و طبقات مختلف تحصیلی و شغلی در نمازهای جماعت را بسیار ارزشمند و موجب عزت اسلام دانست.
پور محمدی افزود: وظیفه همگی ما این است که اسلام را به درستی بشناسیم و به دیگران معرفی کنیم. اسلام حامی ضعیفان در برابر زورگویان است و محبت از اصول اساسی آن به شمار می رود و این بهترین راهکار برای بی اثر کردن تبلیغات دشمنان اسلام است که می خواهند دین رحمانی را خشن معرفی کنند.
مسجد جامع جدید مسکو از بزرگ ترین و با شکوه ترین مساجد اروپا به شمار می رود که به تازگی بهره برداری از آن آغاز شده است. این مسجد حدود 18 هزار و 900 مترمربع مساحت و گنجایش بیش از 10 هزار نفر را دارد.
مجموع مساحت مسجد جامع مسکو شامل ساختمان مسجد و محوطه آن حدود 31 هزار و 200 مترمربع می شود که امکان نمازگزاردن حدود 20 هزار نفر را فراهم می کند.
این مسجد شش طبقه با مناره های 76 متری و گنبد 46 متری از بسیاری نقاط شهر قابل دیدن است و ساخت آن حدود 170 میلیون دلار هزینه در بر داشته است.
ساختمان قدیمی این مسجد در طول 70 سال حکومت اتحاد شوروی سابق به رغم بسته یا تخریب شدن بسیاری از مساجد و کلیساها، تعطیل نشد و تنها مسجد پایتخت بود.
بر اساس آمار، در مسکو بیش از سه میلیون مسلمان زندگی می کند که بخش مهمی از جامعه مذهبی 20 میلیون نفری روسیه متشکل از مذاهب مختلف هستند. یکی از ویژگی های جامعه اسلامی این کشور وحدت و یکپارچگی است.
مساجد شهر مسکو شامل مسجد تاریخی، مسجد شیعیان، مسجد پارک پیروزی و مسجد ایرانیان به نام خاتم الانبیاء (ص) است.
اکنون حدود هفت هزار باب مسجد در روسیه وجود دارد و تعداد مساجد در این کشور با توجه به رشد سریع جمعیت مسلمانان در حال افزایش است و جامعه اسلامی مسکو افزایش دو برابری تعداد مساجد را در دستور کار خود قرار داده است.
در نشست یک هفته ای کنوانسیون جهانی مبارزه با فساد که دوشنبه آغاز شده است، 170 هیات از کشورهای مختلف عملکرد اعضای این کنوانسیون را در قبال تعهدات، نیاز به قوانین جدید، تقویت همکاری های ضد فساد دوجانبه، چند جانبه و منطقه ای، نقشه راه مبارزه با فساد اداری و مالی و همچنین برنامه ریزی برای جلوگیری از گسترش تخلفات فسادآور بررسی می کنند.
براساس برنامه اعلام شده، هیات جمهوری اسلامی ایران متشکل مقام های دولتی، پارلمانی، قضایی و شخصیت های علمی به سرپرستی پورمحمدی در حاشیه این نشست جهانی با همتایان خود دیدار و مذاکره خواهد کرد.
وزیر دادگستری ایران دوشنبه گذشته به عنوان سخنران اصلی هشتمین نشست کنوانسیون جهانی مبارزه با فساد، دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرد و گفت: با توجه به رنج جوامع از فساد اقتصادی، سیاسی، تروریسم، قاچاق اسلحه و مواد مخدر، جامعه جهانی باید برای ریشه کردن این پدیده ها متحد و تلاش های خود را دو چندان کند.
اروپام**391**1516 **1561
انتهای پیام /*