در انتقال مفاهیم دینی باید از ابزار، امکانات و فناوری های نو استفاده کنیم

قائم مقام ستاد اقامه نماز؛
■ در انتقال مفاهیم دینی باید از ابزار، امکانات و فناوری های نو استفاده کنیم

در انتقال مفاهیم دینی باید از ابزار، امکانات و فناوری های نو استفاده کنیم

به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، دکتر سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور، در چهارمین دوره دوسالانه آموزشی و توانمندسازی رؤسای ادارات، کارشناسان و کارشناسان مسئول قرآن، عترت و نماز ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها که صبح روز دوشنبه ۲۶ مهرماه در حرم مطهر امام خمینی(ره) بصورت مجازی برگزار شد گفت: ماموریت و رسالت مشترک وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز ترویج معارف دین، شناخت و پرورش استعدادهای نسل نو در مسیر جهان بینی توحیدی و بر اساس اسلام ناب محمدی است.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور افزود: یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید انجام دهیم سرمایه گذاری وزارت آموزش و پرورش به عنوان مهم‌ترین دستگاه تعلیم و تربیت کشور و نهادهای فرهنگی از جمله ستاد اقامه نماز در جهت آموزش معارف و نماز و ایجاد انگیزه دانش آموزان برای اقامه نماز در آموزش، فهم قرآن،ایجاد محبت و معرفت نسبت به اهل بیت که تا چه اندازه مثمر ثمر بوده است، هر مدیری که خواهان تحول در سطح کلان، میانی ،پایینی باید اشراف آفت شناسانه به محیط داشته باشد.

باید توجه داشته باشیم که دانش آموزان بعد از دوازده سال تحصیل که روخوانی قرآن را آموخته است،سطح آشنایی با مفاهیم قرآن،صحیح خواندن نماز را فرا گرفته است.

وی در ادامه گفت: باید دانش آموزان نسبت به ائمه اطهار، پیامبر عظیم شان و خاندان او محبت و معرفت داشته باشند و با توجه به آن شناخت و معرفت به احکام عمل کنند.

او با اشاره به اینکه مهم‌ترین رسالت کارشناسان قرآن و نماز در گام اول سنجش وضع موجود است گفت: شناخت عوامل بازدارنده در انتقال این دانش ها و بینش و منش ها است.

وی در ادامه با اشاره به کمبود های موجود گفت: آموزش و پرورش باید نسبت به رفع این مشکل اقدام کند و عهده دار نیروی انسانی باشد که از کفایت ،دانایی،توانایی علمی برخوردار باشد.

وی در ادامه گفت: با توجه به شرایط کنونی کشور باید در خصوص فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان بررسی شود که آن ها به اندازه کافی به دانش ،بینش و آگاهی دست پیدا کرده اند یا آموزش و پرورش مجبور به استخدام چنین افرادی شده است ، پس از ارزشیابی نیروی انسانی ،روش های ما مبتنی بر روانشناسی کودک و نوجوان است.

یکی از اشکلاتی که برخی معلمان،کارشناسان وارد است این است که بر حسب علاقه و انگیزه ای دوست داریم به هر قیمتی مطالب را به کودک و نوجوان منتقل کنند ولی این اکراه صحیح نمی باشد همان طور که در اصل دین گفته شده است: ” لا اکراه فی الدین” ما موظف نیستیم که با اکراه و اجبار حتی با ترساندن بچه ها رو به سمت بکشانیم شاید در ظاهر از ما تبعیت کنند ولی در باطن به کار دیگری مشغول می شوند.

بنابراین ارزیابی ها باید مبتنی بر روش تعلیم و تربیت اسلامی ،روانشناسی کودک و نوجوان باشد و بر شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه آثار مهمی بر شرایط فرهنگی، اجتماعی جامعه به ارمغان آورد.

اگر ما بچه ها را به سمت دین بکشانیم و فرد دیگری به سمت دیگری بکشانیم تعارض ایجاد می شود و اگر کودک تعارض را نتواند حل کند دچار ناکامی می شود.

وی در ادامه گفت: نکته قابل توجه در سنجش و ارزیابی این است خانواده با ما همراه باشد و اگر محیط خانه و خانواده بدون توجه به مسائل معنوی، اخلاقی و دینی باشد ما به اهدافمان نمی رسیم.باید خانه و مدرسه را در این موضوع همدل و همراه کرد که این رسالت انجمن اولیا و مربیان است.

وی با اشاره به نقش مربیان امور تربیتی و معلمان دینی و قرآن در مدرسه گفت: هماهنگی این دو خیلی مهم است.

باید از ابزار ،امکانات و فناوری های نو در انتقال مفاهیم دینی استفاده کنیم.

با توافق وزارت آموزش و پرورش، در هر مدرسه اتاق فکر نماز را پیش بینی کرده ایم و با توجه به بازگشایی مدارس باید این اتاق فکر فعال باشد .خوشبختانه وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز در یک قالب همگن و یگانه فعالیت می کنندو سیاست های وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز یکسان می باشد.

وی با اشاره به جلسات وزارت آموزش و پرورش و مدیر کل قرآن و عترت و نماز گفت: در حوزه مهدویت و آموزش و معارف مهدوی و حوزه آموزش نماز و فلسفه نماز با هم همکاری مستمر داریم.

اگر ما در آموزش و پرورش در حوزه نماز و عترت و مهدویت و قرآن سرآمد باشیم می توانیم نسلی نو را تحت پوشش قرار داده و از بسیاری اتفاقات در جامعه جلوگیری کنیم درب زندان ها و کمپ های ترک اعتیاد بسته می شود؛ ما باید درست سرمایه گذاری کنیم.

رها کردن مدرسه و بسنده کردن به کتب درسی و آموزش زنگ خطری است که آینده ما را تهدید می‌کند همان طور که مدرسه محل تعلیم و تربیت است در کنار آموزش باید پرورش شخصیتی رقم بخورد تا دانش آموز قدرت برقراری موفق با خدا ،خانواده، جامعه،طبیعت و همنوعان خود داشته باشد و به رسالت خود عمل کند.

 

منبع: ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1400/7/27 ساعت 08:23
کد : 5122
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
دکتر زرهانی
ترویج نماز
نماز دانش آموزان
نماز در مدرسه

■ ابتکارات جذاب در مساجد چک

ابتکارات جذاب در مساجد چک  اهمیت حضور جامعه مسلمانان در جمهوری چک در تقویت ارتباطات فرهنگی و نزدیک شدن به یکدیگر به ویژه در ماه رمضان نمود پیدا می‌کند که از جمله آن، برگزاری دوره‌های آموزشی در مساجد این کشور و جلسات گفتگو با دانش آم ...

■ یکی هست و هیچ نیست جز او/ نماز عاملی برای منظم شدن انسان

حجت‌الاسلام والمسلمین نهادی، مدیر مؤسسه فرهنگی ــ مذهبی مکتب ذاکرین اهل بیت(ع)  گفت: خانواده‌ها در همه زمینه‌های تربیتی فرزندان می‌توانند نقش داشته باشند، و اگر خانواده‌ای دینی و قرآنی باشد می‌تواند تأثیر زیادی بر ک ...

■ اقامه نماز استسقاء در 109 مسجد کویت

اقامه نماز استسقاء در 109 مسجد کویت  وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت از ائمه جماعات و خطبای مساجد خواست تا صبح شنبه (25 آذر ماه) در 109 مسجد استان‌های کشور نماز استسقاء اقامه کنند. این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: بدر العتیبی ...

■ جشنواره نماز استان اردبیل تمدید شد

انجمن مهر امید: جشنواره نماز (عکس، دلنوشته، پوستر) تا 30 مهر تمدید شد. ارسال آثار به ایمیل انجمن ngomehreomid@gmail.com ...

■ برپایی نماز عید سعید قربان در دهکده ورزشکاران + تصاویر

برپایی نماز عید سعید قربان در دهکده ورزشکاران + تصاویر ورزشکاران حاضر در بازی‌های آسیایی امروز در دهکده نماز عید سعید قربان را برگزار کردند. هجدهمین دوره بازی‌های آسیایی در جاکارتا و پالبمانگ در حال پیگیری است. امروز همزمان با عید سع ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز