قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور؛■ مهم ترین ویژگی حکمرانی اسلامی اهتمام برای اقامه نماز است
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور گفت: مساله نماز، مساله اساسی کشور است؛ مقام معظم رهبری در گام دوم، سخن از نوسازی جامعه و جامعه سازی بیان کرده اند.
او ادامه داد: آیت الله رییسی در اخرین اجلاس نماز در گرگان فرمودند جامعه سازی باید براساس نماز پذیرفته شود. نماز زیر بنای تحولات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ما را برخوردار است و آنچه مسلم می باشد؛ سرمایه گذاری مدیران ارشد جامعه مساویست با جلوگیری از ظهور و بروز انحرافات و انعطاف هایی که ممکن است گریبانگیر یک جامعه شود. این را وظیفه خودم میدانم در این اجلاس از مجاهدت های استاندار محترم، امام جمعه محترم و نماینده ولی فقیه، ائمه جمعه و جماعات، فرمانداران، مدیران و همه کسانی که همت کرده اند و چراغ نماز را روشن نگه داشته اند قدردانی کنم.
زرهانی افزود: از مهم ترین ویژگی های نماز، حکمرانی اسلامی اهتمام برای اقامه نماز می باشد که جامعه مطهر می شود.
وی ادامه داد: بحث اول توجه عمیق به پیام های حضرت آیت الله خامنه ای در بیست و نهمین اجلاس گذشته می باشد. همچنین این روند باید برنامه کارمان باشد و در بحث دوم از این برنامه، اولویت دادن به مدارس و دانشگاه ها را باید در دستور کار خود قرار دهیم.
زرهانی اضافه کرد: ما در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاه ها هستیم که انشاالله این دولت همت می کنند؛ مرحله واکسن را به فرجام می رسانند تا مرحله بازگشایی مراکز علمی و آموزشی هرچه سریع تر فراهم شود. چون ما با خسارت های پنهان و اشکاری در جامعه فراهم هستیم که انشالله بتوانیم این ها را هرچه زودتر ساماندهی کنیم.
نماز در دانشگاه، مدرسه و ترویج فلسفه و معارف نماز در بین کودکان و نوجوانان و مادران برای ما در اولویت است و باید در این زمینه سرمایه گذاری شود.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از راهکار هایی اصلی زیر نظر استاندار محترم، کارگروه تخصصی برای مدارس و دانشگاه ها را شامل است که باید تشکیل شود. اساتید دانشگاه، علمای حوزه، معلمان ورزیده، مربیان امور تربیتی،کارشناسان تعلیم و تربیت جمع شوند و چاره اندیشی کنند که خلاها را چگونه باید پر کرد.
زرهانی تاکید کرد: با توجه به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی که امروزه دشمن بیشتر استفاده می کند؛ ما باید با ورزیدگی علمی و مجهز شدن فناوری های نو جایگاه های وسیع تری را تصرف کنیم در فضای مجازی که هم به رشد معنوی و اخلاقی نسل نو و هم به صورت ترویج معارف نماز بتوان مانور داد.
او با اشاره به شرایط روزمرگی جامعه گفت: با توجه به شرایط موجود که دسترسی مستقیم به خانواده ها و نسل نو نداریم؛ همچنین شرایط بهداشتی مانع برگزاری اجتماعات می شود، باید از ظرفیت های صدا و سیما استفاده کنیم. حضور افراد دانشمند از حوزه، دانشگاه و صاحب نظران و متفکران در صدا و سیما و تولید برنامه های با جاذبه و کارآمد کمک بزرگی به دانش جامعه خواهد کرد.
زرهانی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت های حوزه و دانشگاه در امور پژوهشی هم خیلی از موارد ها را نشان می دهد تا در جهت رفع آن بتوان برای مردم راهکاری را درست کرد. ما در اوایل تاسیس ستاد اقامه نماز طبق کمک یکی از اساتید دانشگاه تهران یک تحقیقی را انجام دادیم که نتیجه کلی از آن باعث شد تا تعداد زیادی از تارک الصلاه و کاهل نماز ها را بررسی کنیم و دلیل این نماز نخواندن را بپرسیم. تمامی آن ها هم در باب پرسش این اتفاق گفتند که با فلسفه نماز آشنا نیستیم. پس تمامی این موارد را باید ما در اختیار نسل نو قرار دهیم.
زرهانی با توجه به نقش هنرمندان در این حوزه بیان کرد: توجه به نقش سازنده هنرمندان، شاعران و نویسندگان بخشی از مهندسی فرهنگی جامعه به عهده اهل طلب، اهل هنر،متفکران و صاحب نظران هر جامعه است. این ها را ما باید دریابیم و برایشان میدان عمل ایجاد کنیم.
در حوزه سینما، تئاتر، شعر و آنچه که ظرفیت های مجاز هنری را شامل می شود؛ باید شرایطی را فراهم کنیم که اهل هنر روی نماز سرمایه گذاری کنند. ارتباط با مساجد، مجالس و تغذیه فکری آن ها در باب نماز از اهمیت زیادی برای ما برخوردار است.
وی در مورد فعالیت های مساجد بیان کرد: مساجد و مجالس مذهبی در تمامی سال ها فعال هستند و الان با وجود ماه محرم و ماه صفر در پیش رو خیلی فعال تر از قبل هستند.
مسئله نماز، معارف نماز و ترغیب خانواده ها به خصوص ترغیب مادران و پدران به آموزش نماز و ترغیب فرزندان به اقامه نماز، همچنین برقراری ارتباط بین خانه، مسجد و مدرسه باید در اولویت قرار گیرد و سرمایه گذاری روی این موضوع شود.
تشکیل منظم جلسات شورای اقامه نماز در استان به ریاست استاندار محترم و با حضور نماینده محترم ولی فقیه و مدیران کل و همچنین در شهرستان به ریاست محترم فرماندار براساس دستور العملی که حجت الاسلام قرائتی و وزیر محترم کشور صادرکرده اند برای پیشرفت امور در سال چهار نوبت، این پشتوانه مهمی است.
شورای اقامه نماز در استانداری ها و فرمانداری ها اتاق فکر خوبی است.
منبع: ستاد اقامه نماز