■ تاسیس ۶۰ مسجد و نمازخانه در دانشگاههای علوم پزشکی
روح الله محمدعلی نژاد، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در اولین جلسه اقامه نماز وزارت بهداشت گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در حوزه نماز در سال ۹۹ را ارائه داد و چشم اندازی از فعالیتهای ۱۴۰۰ را به بحث و تبادل نظر گذاشت.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت درباره اقدامات مدیریتی و تمهیدی در حوزه نماز در سال گذشته گفت: پیش بینی برنامه بودجه سالانه جهت فعالیتهای حوزه نماز در سه سطح وزارتی، مراکز و سازمانهای وابسته و دانشگاههای علوم پزشکی، انعقاد تفاهمنامه بین وزارت بهداشت و ستاد اقامه نماز، ثبت برنامههای عملیاتی در حوزه نماز، تشکیل ۷۴ ستاد اقامه نماز در ۷۴ واحد اصلی، تهیه و به روزرسانی بانک جامع اطلاعاتی ستاد اقامه نماز در ۷۴ واحد تابعه، ۱۱۴۰ بازدید از مساجد و نمازخانههای دانشگاههای علوم پزشکی از مهمترین اقدامات سال گذشته بود.
علی نژاد درباره اقدامات حمایتی گفت: حمایت و تجهیز مساجد برای ما اولویت زیادی دارد. در همین راستا از ایجاد ۶۰ مسجد و نمازخانه دانشگاههای علوم پزشکی حمایت کردیم، حمایت از بهسازی ۷۱ مسجد و نمازخانه، تجهیز ۱۸۳ مسجد و نمازخانه و حمایت از تجهیز ۶۸ بیمارستان به اقلام مورد نیاز بیماران از جمله اقدامات دیگری بود که به ایجاد و تجهیز مساجد و نمازخانهها در دانشگاههای علوم پزشکی منجر شد.
وی درباره برگزاری دورههای آموزشی نماز برای کارکنان و مدیران عنوان کرد: در سال گذشته ۴۲ دوره آموزشی نماز ویژه اساتید، ۴۰ دوره آموزشی نماز ویژه دانشجویان، ۴۰ کارگاه آموزشی آشنایی با احکام نماز بیماران برای کادر درمان، ۱۰۱ دوره آموزشی ویژه کارکنان واحدهای تابعه دانشگاههای علوم پزشکی برگزار شد.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت افزود: همچنین اجرای ۶۸ طرح پژوهشی و کاربردی در حوزه نماز توسط دانشگاههای علوم پزشکی از مهمترین اقدامات آموزشی در این حوزه بود که در سطح دانشگاههای علوم پزشکی اتفاق افتاد. اقدامات تبلیغی و ترویجی از دیگر اقداماتی بود که در سال گذشته در حوزه نماز اتفاق افتاد.
وی در مورد اقدامات تبلیغی و ترویجی، گفت: تجلیل از ۵۳۶ فعال حوزه نماز، فضاسازی و تبلیغات در حوزه نماز، برگزاری ۱۴ عنوان مسابقه در حوزه نماز، زمینه سازی جهت تشکیل و فعالیت ۹ کانون نماز دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی و بخشی از فعالیتهایی بود که به گسترش فرهنگ قرآنی منجر شد.
۱۱ میلیارد تومان در حوزه نماز در دانشگاههای علوم پزشکی هزینه شده است
در ادامه مسعود وادی پور، رئیس دبیرخانههای مشترک ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت بهداشت با اشاره به پیشبینی برنامه و بودجه سالانه جهت فعالیتهای حوزه نماز در سه سطح ستاد وزارت بهداشت، مراکز و سازمانهای تابعه و دانشگاههای علوم پزشکی گفت: در مجموع ۷۴ واحد بودجه داشته اند که هر واحد به طور متوسط یک میلیارد و ۵۰۰ هزار ریال در حوزه نماز هزینه کرده است که در مجموع رقمی بالغ بر ۱۱۱ میلیارد ریال را شامل میشود.
وی خاطرنشان کرد: انعقاد تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و ستاد اقامه نماز کشور و انعقاد ۷۳ تفاهم نامه بومی ویژه ۵ مرکز و سازمان تابعه و ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی در خصوص فعالیتهای حوزه نماز، ثبت برنامههای عملیاتی حوزه نماز بالغ بر ۱۳ فعالیت در سامانه پایش و تشکیل ۷۴ ستاد اقامه نماز در ۷۴ واحد اصلی و تشکیل ۷۱۴ ستاد اقامه نماز در واحدهای تابعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور از دیگر برنامههای این ستاد در سال گذشته بوده است.
وادی پور برگزاری ۳۱۱ جلسه ستاد اقامه نماز در طول سال ۹۹، ۲۷۹ جلسه در دانشگاهها و ۳۲ جلسه در دستگاههای ستادی، تعیین ۱۱۳۹ رابط نماز در واحدهای تابعه دانشگاههای علوم پزشکی کشور و سازمانهای تابعه وزارت بهداشت را نیز به عنوان بخشی از تلاشهای صورت گرفته در این ستاد در سال گذشته عنوان کرد.
وی با اشاره به تهیه و به روز رسانی بانک جامع اطلاعات فعالیت ستاد اقامه نماز گفت: بر این اساس تعداد ۹۲ مسجد، ۱۲۹۶ نمازخانه، ۱۲۹۸ امام جماعت آقا و ۶۳ امام جماعت خانم در واحدهای تابعه وزارت بهداشت شناسایی شدهاند. در این میان تعداد ۲۱۲ واحد دانشگاهی فاقد نمازخانه هستند و تعداد ۱۹۷ واحد نیاز به بهسازی و تعداد ۵۵۲ واحد نیاز به تجهیز نمازخانه دارند و تعداد ۲۳۷ نمازخانه فاقد نماز جماعت است.
رئیس دبیرخانههای مشترک ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهیاز منکر وزارت بهداشت با اشاره به ارزیابی عملکرد دانشگاهها و سازمانهای تابعه در حوزه نماز در سامانه سجاده گقت: ۳۱ گروه ارزیاب استانی جهت ارزیابی فعالیتهای حوزه نماز دانشگاههای علوم پزشکی و واحدهای تابعه آنها تشکیل شده است.
وادی پور به برنامههای دانشگاهها در حوزه نماز نیز اشاره کرد و گفت: تهیه برنامه و بودجه سالانه جهت اجرای برنامههای حوزه نماز و انعقاد تفاهم نامه بومی، نظارت و ارزیابی عملکرد واحدهای تابعه در حوزه نماز و تجلیل از ۳ واحد برتر، برگزاری جلسات ستاد اقامه نماز دانشگاه، به روز رسانی بانک جامع اطلاعاتی در حوزه نماز، ایجاد، بهسازی و تجهیز مساجد و نمازخانهها از جمله این برنامهها در حوزه دانشگاهی محسوب میشود.
وی به اهم اقدامات صورت گرفته در حوزه امر به معروف و نهی از منکر در سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: پیش بینی برنامه و بودجه سالانه جهت فعالیتهای حوزه امر به معروف و نهی از منکر در سه سطح ستاد وزارت بهداشت، مراکز و سازمانهای تابعه و دانشگاههای علوم پزشکی مجموعاً با ۷۴ واحد در مجموع بالغ بر ۳۷ میلیارد ریال را در بر میگیرد.
رئیس دبیرخانههای مشترک ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف و نهیاز منکر وزارت بهداشت به ثبت برنامههای عملیاتی حوزه امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و افزود: تشکیل ۷۴ شورای امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه ها، برگزاری ۳۲۰ جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر، تعیین حدود ۱۰۰۰ رابط امر به معروف و نهی از منکر در واحدهای تابعه دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت از جمله فعالیتهای صورت گرفته است.
منبع: خبرگزاری شبستان