■ برنامههای فرهنگی دانشگاه تربیت مدرس با محوریت قرآن و نماز برای خانوادهها
حجتالاسلام مهدی بهمنی، کارشناس قرآنی دانشگاه تربیت مدرس در تشریح برنامههای این دانشگاه بیان کرد: نامهای از سوی وزارت علوم به تمامی دانشگاهها و مراکز ارسال شده و توافقنامهای در خصوص اینکه به بحث قرآن و نماز مقدار توجه بیشتری داشته باشیم صورت گرفته است. طرحی را در این خصوص نوشته و ارائه کردهایم که عنوانها و مطالب آن درباره ارتباط با فرهنگ نماز و قرآن است. ۱۰ برنامه کاربردی ارائه شده که از جایی کپیبرداری نشدهاند، ممکن است برخی از مواردش در دانشگاهها اجرا شده باشد، ولی همه آنها اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه این طرح جامعی است که خانوادههای جامعه دانشگاهیان را درگیر میکند، گفت: یکی از محورهای این طرح گپوگفت صمیمانه با معلم قرآن، حجتالاسلام قرائتی، است، یکسری نشستهای معرفتی با حضور ایشان در گذشته در دانشگاه تربیت مدرس برگزار میکردیم و ایشان هر هفته قبل از برنامه سمت خدا به دانشگاه ما میآمدند، سالن پر میشد. حتی کلاسهای درس آن ساعت تعطیل میشد. نظرمان این است که الان که امکان برگزاری برنامههای حضوری نیست، از وجود امثال حجتالاسلام قرائتی و شخصیتهای قرآنی دیگر استفاده کنیم و خانوادههای دانشگاهیان را درگیر کنیم.
کارشناس قرآنی دانشگاه تربیت مدرس بیان کرد: تلاشمان در این زمینه است که واقعاً چه کار میتوان انجام داد تا قرآن به خانههای ما بیاید و از تفکرات کلیشهای، نامهای و تفکراتی که خیلی گزارشی است، دست برداریم و به سراغ این برویم که واقعاً چه کاری میتوانیم انجام دهیم تا فرزندان ما قرآنی، نمازخوان، علاقهمند و حافظ شوند و حداقل روخوانی قرآن را مشکل نداشته باشند.
بهمنی افزود: اگر هر فردی که در این زمینه احساس دین میکند شروع به کار کند، تحول بزرگی در خانوادههای ما به وجود خواهد آمد. برای مثال همه نماز میخوانیم اما آیا حمد و سوره را درست میخوانیم؟ چه کسی اینها را رصد، پیگیری و دنبال میکند؟ برای بچهها قرائت حمد و سوره و برای خانوادهها تفسیر سوره حجرات که اخلاقیترین سوره قرآن است، بهصورت زنده برگزار میشود، یا مسابقه آنلاین، پیامکی و … گرفته شود و از آن خانواده سؤال پرسیده شود. یکی از پیشنهادهای ما این است که تلفنی باشد، با آن خانواده تماس گرفته شود، از کودکان آن خانواده حمد و سوره پرسیده شود و برای بهترینها جایزه درنظر گرفته شود.
وی ادامه داد: برنامه بعدی این است که صوتی که از حمد و سوره خود دارند را برای ما ارسال کنند، آن را داوری کنیم و بهترین صوت مثلاً از فاصله سنی سه سال تا ۱۳ سال، را بهعنوان احسنالصوت مورد تشویق قرار دهیم.
بهمنی با بیان اینکه با توجه به شرایط فعلی پیشنهادم این است که همایشهای قرآنی که بهصورت وبینار، ویدئوکنفرانس و یا موارد مشابه برگزار میشود، عمومیت پیدا کند، گفت: همچنان ارتباط معلمان قرآنی با جامعه دانشگاهی برقرار باشد، به این اکتفا نکنیم که حافظ و قاری هستیم و در مسابقات قرآنی دانشگاهیان شرکت میکنیم، ارتباطی دیگر بین افراد برقرار نیست، هر ماه یا دو ماه یا فصلی یک همایش قرآنی تحت عنوان سلسله نشستهای معرفتی قرآنی در نظر بگیریم.
منبع: ستاد اقامه نماز