■ پذیرایی مساجد لبنان از نمازگزاران در ماه مبارک رمضان با ۳۰ درصد ظرفیت
برخلاف بسیاری از کشورهای منطقه ، مساجد لبنان با وجود بیماری همه گیر کرونا مجاز به اقامه نماز در ماه رمضان هستند اما فقط می توانند از 30 درصد ظرفیت خود برای پذیرایی از نمازگزاران استفاده کنند.
هشت ماه پس از انفجار در بندر بیروت ، مساجد آسیب دیده در انفجار مهلک در تلاشند تا هزینه تعمیرات را تامین کنند اما حتی مساجدی که تقریبا به طور کامل در این انفجار تخریب شدند ، مانند مسجد «خالد بن الولید» که درست در کنار بندر قرار دارد ، توانسته اند درهای خود را باز نگه دارند و در ماه رمضان به نمازگزاران خدمت رسانی می کنند.
همه گیری کرونا ، بحران اقتصادی و مالی لبنان به ویژه برای حقوق بگیرانو خانواده های کم درآمد را تشدید کرده است و در این میان بسیاری از مکان های عبادی نیز به دلیل کمبود منابع مالی قادر به ارائه کامل خدمات خود نیستند.
مساجدی که در انفجار بندر بیروت نیز آسیب دیده اند با همی مشکل مواجه هستند اما اعلام کرده اند که در ماه رمضان هر چه در توان دارند برای پذیرایی از نمازگزاران انجام می دهند.
«حسن حسین» یکی از ساکنان بندر بیروت که سال ها در مسجد خالد بن ولید نماز خوانده است در این باره می گوید: این اولین بار نبود که به مسجد خالد بن ولید آسیب می دید.این مسجد در طول جنگ داخلی نیز ویران شد اما شش یا هفت سال پیش بازسازی شد تا که اینکه بار دیگر در انفجار بیروت به شدت آسیب دید.
شیخ محمد انیس ، رئیس اوقاف دارالفتوا گفت که این انفجار به 10 مسجد آسیب رسانده است که یکی از قدیمی ترین مکان های عبادی شهر یعنی مسجد امیر منصور عصف در مرکز بیروت نیز در میان آنها است.
ماهر جارودی ، امام جماعت مسجدی که تقریباً 500 سال پیش ساخته شده است گفت که علی رغم آسیب دیدگی این مسجد همچنان در ماه رمضان امسال از نمازگزاران و روزه داران پذیرایی می کند.
جارودی گفت که علیرغم بحران اقتصادی ، این مسجد در ماه رمضان قادر است از خانواده های نیازمند حمایت کند.
منبع: خبرگزاری شبستان