■ ششمین اجلاس استانی نماز در محل استانداری یزد به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز استان یزد ششمین اجلاس استانی نماز صبح امروز در محل استانداری یزد با سخنرانی زنده حجت الاسلام قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور و با حضور نماینده ولی فقیه استان آیت الله ناصری و استاندار و اعضای شورای اقامه نماز استان برگزار شد.
این اجلاس با توجه به شیوع ویروس کرونا به صورت محدود و همزمان در شهرستانها به صورت ویدئو کنفرانس با حضور فرمانداران و ائمه محترم جمعه شهرستان ها برگزار شد.
در این نشست از بین چهل دستگاهی که شایسته تقدیر در این حوزه بودند، به دلیل رعایت دستورالعملهای بهداشتی فقط از هفده دستگاه(اعضای شورای اقامه نماز) تجلیل به عمل آمد.
یادآور میشود در پایان این نشست لوح تقدیر با امضای حجتالاسلام محسن قرائتی رئیس ستاداقامه نماز کشور و یک عدد انگشتر اهدایی مقام معظم رهبری به محمدعلی طالبی استاندار یزد اهدا شد، همچنین دو جلد کلام الله مجید به آیتالله ناصری نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه یزد و حجتالاسلام سیدمحمدکاظم مدرسی امام جمعه بخش مرکزی یزد اهدا شد.
محمدعلی طالبی، استاندار یزد، در این نشست اظهار کرد: در بعضی اولویتهایی که باید در ترویج فرهنگ نماز دنبال شود، دچار خلأ برنامه هستیم و باید یک ارزیابی جامع در حوزههای مختلف که به جهت پرداختن به موضوع نماز نیاز است، داشته باشیم.
وی ادامه داد: امیدواریم روزی به جای تجلیل دستگاهها و ادارات فعال در زمینه نماز از فعالان نماز، انجیوها و تشکلهای مردمی در این حوزه تشکر کنیم که با عشق و علاقه پای در میدان گذاشتهاند.
محسن موحدیفرد، مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد نیز در این نشست پاسداشت نماز را پاسداشت همه ارزشهای دینی دانست و از برگزاری بیستمین اجلاس سراسری نماز در حوزه دانشآموزی به میزبانی این استان خبر داد و اقدامات این نهاد را در این راستا را تشریح کرد.
وی با اشاره به طراحی جشنواره در سه محور ادبی و هنری، تحقیق و پژوهش، ایدهها و خلاقیت گفت: تاکنون قریب به ۱۹ هزار اثر به دبیرخانه ارسال شده و مورد ارزیابی قرار گرفت و ان شاءالله برترینها در اجلاسیه سراسری تجلیل خواهند شد.
آیتالله محمدرضا ناصری، نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه یزد، در نشست شورای اقامه نماز استان یزد، اظهار کرد: تاکنون اقدامات خوبی در حوزه نماز صورت گرفته البته نیاز به تکمیل و نظارت دارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم نماز و قرآن را احیا کنیم، باید فعالیت اساسی از جمله اینکه به تشکیلات آموزشی وارد شویم، انجام دهیم. بنابراین، باید برنامهریزی لازم صورت گیرد تا آموزش قرآن در زمان کودکی نهادینه شود.
ناصری با اشاره به تحول در نظام آموزشی گفت: در نظام آموزشی باید تحول بزرگی صورت گیرد تا نسل امروز در مسیر حق و صحیح قدم بردارد، هنگامی که قرآن کریم در جامعه نهادینه شود، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد. البته سند تحول آموزش و پرورش تدوین شده است، اما نیازمند ورود جدیتر قرآن کریم در مدارس بهویژه مقطع ابتدایی هستیم.
نماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به سفارش امام علی(ع) به امام حسن(ع) در نامه ۳۱ نهجالبلاغه، به نکات عظیم این نامه اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) اولین توصیه را خطاب به قرآن، این کتاب الهی بیان میکند و این سفارش میتواند سیره و درسی برای ما باشد. لذا، هنگامی که قرآن کریم در صدر کارها قرار گرفت، مشکلات جامعه رفع خواهد شد.
ناصری بر توجه ویژه به مباحث قرآنی در دانشگاه فرهنگیان تأکید و با اشاره به فعالیت مدارس امین در سطح استان، بیان کرد: اکنون طلاب حوزه علمیه در قالب این مدارس در آموزش و پرورش به خدمت مشغول هستند و به لحاظ تربیتی مباحث آموزشی را برای دانشآموزان بیان میکنند و خوشبختانه تاکنون مؤثر واقع شده است و امیدواریم این مدارس در بحث مادی و نیروی انسانی مورد توجه باشد.
حجتالاسلام والمسلمین سیداکبر موسوی، رئیس ستاد اقامه نماز استان یزد نیز در این نشست با اشاره به وظایف این نهاد اظهار کرد: نظارت بر نماز ادارات، مدارس، کارخانجات، نمازخانهها، مساجد بینراهی و همچنین ترویج فرهنگ نماز در سطح جامعه از وظایف این نهاد است.
رئیس ستاد اقامه نماز استان یزد با اشاره به اینکه در تمام مدارس استان نماز جماعت برپا میشود هرچند در برخی مدارس بهدلیل کمبود روحانی، امام جماعت نداریم، بیان کرد: خوشبختانه در رابطه با مساجد بینراهی، تمام محورهای مواصلاتی استان دارای نمازخانه هستند و بهطور میانگین در هر ۱۱ کیلومتر مسجد، نمازخانه یا امامزاده وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی با اشاره به راهاندازی مجمع خیرین مسجدساز در کشور، گفت: استان یزد پیشنهاد تبدیل این مجمع به مجمع خیرین نمازخانهساز را ارائه داد که خوشبختانه مورد موافقت قرار گرفت، زیرا این استان قریب ۱۰۰ مدرسه فاقد نمازخانه دارد.
منبع: ستاد اقامه نماز