در بیست و نهمین اجلاسیه استانی نماز مطرح شد؛■ ترویج فرهنگ نماز با زبان هنر
به گزارش روابط عمومی ستاد اقامه نماز، حجت الاسلام علی اصغر انصاری، امام جمعه شهربابک در اجلاسیه نماز استان کرمان که به میزبانی شهربابک برگزار شد، گفت: یکی از کاربردیترین عبادات و مناسک در اسلام نماز است و در همه زمینهها از جمله مدیریت، زندگی، بهداشت، ادب و اخلاق، نظم و اتحاد برای انسانها برنامه دارد.
او برپایی این چنین مجالسی برای تقویت این عقیده، یعنی اقامه نماز را لازم دانست و تصریح کرد: این برنامهها باعث پیشرفت علمی، اجتماعی، سیاسی و غیره در زندگی دنیایی و به یاری خدا محشور شدن با اولیای خدا در آخرت را در پی دارد.
حجت الاسلام انصاری افزود: دوران تحصیل حساسترین دوره از دوران تربیتی است و وقتی دانش آموزان با این عبادت بزرگ آشنا شوند در عرصههای بعدی سالهای زندگیشان توفیقات بیشتری خواهند داشت.
قاسم شمسی، فرماندار شهربابک نیز در این مراسم گفت: جذب دانش آموزان و جوانان به نماز و ایجاد اشتیاق در نسل جوان در عمل به این فریضه الهی، به عنوان یک ضرورت در جامعه اسلامی مورد اهمیت است.
او افزود: مدارس و خانوادهها باید با هماهنگی و همکاری، دانش آموزان را از سنین پایین نسبت به خواندن نماز، تشویق کنند و همچنین مساجد نیز میتوانند با روشهای خلاقانه و ایجاد محیطی صمیمانه و دلچسب در جذب جوانان و نوجوانان به این مرکز مهم فرهنگی، تلاش کنند.
شمسی تصریح کرد: خانوادهها باید در کنار رسیدگی به وضعیت علمی دانش آموزان به مسائل دینی به خصوص نماز خواندن نیز توجه کنند.
فرماندار شهربابک همچنین نسبت به توجه نکردن مدارس غیرانتفاعی به تعیین مکانی به عنوان نمازخانه گلایه و بر رسیدگی به این مسئله تاکید کرد.
باید اقامه نماز در جامعه اشاعه پیدا کند
ناصر شاه حسینی، مدیر اداره آموزش و پرورش شهربابک هم ضمن تشکر از همه افرادی که برای برگزاری اجلاسیه نماز، فعالیتهایی را انجام دادند، اشاعه فرهنگ نماز را مهم ترین هدف این برنامه خواند و گفت: مقصود این است که اقامه نماز در جامعه اتفاق بیفتد ما نماز خوان زیاد داریم؛ اما اقامه کننده نماز کم داریم.
او با بیان اینکه باید کاری کنیم که اقامه نماز در جامعه گسترش یابد که اثرات فردی و اجتماعی آن برای مردم بیشتر آشکار شود، تصریح کرد: تلاش بر این است تا ظرفیتهایی که تاکنون فعال نبوده شناسایی کنیم و بعد از اجلاس این ظرفیتهای بالقوه به ظرفیتهای بالفعل تبدیل شود.
شاه حسینی جمع آوری برترین ایدهها و تجارب از گوشه گوشه شهرستان و حتی استان و معرفی آنها به مردم را از دیگر اهداف این اجلاسیه عنوان کرد و گفت: باید نقاط ضعف و قوت دستگاههای اجرایی و گروههای مردمی شناسایی شود و نقاط قوت تقویت و اگر نقاط ضعف وجود داشت برای رفع آن پیشنهادها و راهکارهایی ارائه شود.
او با اشاره به اینکه باید با استفاده از ابزار فرهنگ و هنر فریضه نماز را ترویج داد، چون اثر پذیری آن بر اقشار جامعه به خصوص جوانان بیش از مقولههای دیگر است، تاکید کرد: باید به دنبال راهکار مناسب برای جذب بیشتر جوانان باشیم و در مسیر اقناع سازی ذهن جوانان کوشش کنیم و اگر بخواهیم میتوانیم برای ترویج فرهنگ اقامه نماز در شهرستان تحولی اساسی ایجاد کنیم.
شاه حسینی از شهربابک شهری ولایی با مردمی متدین، فرهنگی و اسلامی یاد کرد و گفت: تولید محتوا، انیمیشن، کانالهای مجازی و طرحهای گرافیکی به منظور ترویج فرهنگ نماز در فضای مجازی امری اثر گذار است و بزرگ ترین شخصیتهای اقتصادی علمی و غیره از فضای مجازی برای پیشبرد اهداف خود بهره میگیرند و نیاز است ما نیز به طور جدی در این حوزه از پتاسیلهای آن برای توسعه فرهنگ دینی استفاده کنیم.
او با تاکید بر اینکه باید به نماز اعتماد و الگو سازی کنیم و راهکارهای عملی ارائه دهیم که در این صورت اقامه نماز پر بار خواهد شد، بیان داشت: نماز خواندن با اقامه نماز متفاوت است و قرآن انسان را به اقامه نماز تشویق میکند،؛ زیرا با آن انسان از منکر حفظ میشود و هیچ معصیت و بدی با نماز جمع نخواهد شد.
مدیر اداره آموزش و پرورش شهربابک عجین کردن فضای مجازی با مبانی معرفتی نماز را امری پسندیده عنوان کرد و گفت: نماز به عنوان بزرگ ترین واجب و تنها واجب اثرگذار برای انسان باید به نحو شایسته تدوین شود.
او با بیان اینکه بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی فعلی جامعه ناشی از نگاه سطحی و تئوری به فرهنگ نماز است، تصریح کرد: اگر فرهنگ نماز در جامعه، دانشگاه ها، مدارس، ادارات و خانوادهها به خوبی تدوین و اجرایی شود، آن گاه فضای مجازی به فرصتی مطلوب برای اعتلا و رشد اعتقادات و باورها تبدیل میشود.
شاه حسینی افزود: استفاده از ظرفیت سامانه شاد و هیئتهای اندیشه ورز مدارس کشور و نیز تشکیل حلقههای دینی ثابت کرد که حتی اگر مدارس تعطیل شود، ارزشها تعطیل شدنی نیست.
او بهترین ابزار برای تربیت را نماز دانست و گفت: کارکرد اصلی حکومت اسلامی تربیت است و کلیه کارها اعم از سیاست، آموزش، صنعت و غیره که شکل میگیرد برای این است که تربیت اتفاق بیفتد.
شاه حسینی با بیان اینکه شهدا الگوهای ما در بحث نماز هستند و محور اصلی حرکت شهدا نماز بودهاست و ما باید این نمونه الگوها را برای جوانان و نوجوانان خود معرفی کنیم، تصریح کرد: برای الگو بودن میتوان با رفتار نمازی فرد را به سوی نماز گرایش داد و لازم است فرهنگ سازی نماز در جامعه نهادینه شود.
او با اشاره به اینکه اقامه نماز، امر محوری فعالیتهای آموزش و پرورش است و به همین منظور سه اصل شاخص در حوزه فعالیتهای قرآن، عترت و نماز تصویب شده است، بیان کرد: آموزش و پرورش در امر تعلیم و تربیت به تنهایی نمیتواند کار کند؛ بلکه سایر نهادها مانند ستاد اقامه نماز شهرستان، دفتر امام جمعه شهرستان، حوزههای علمیه و خانوادهها باید به کمک آموزش وپرورش بیایند.
شاه حسینی با تاکید بر اینکه در مدارس و در کنار اقامه نماز باید کارهای فرهنگی تشویقی و ترغیبی انجام شود، بیان داشت: باید سه اصل نهاد خانواده، مدرسه و مسجد که یک هدف مشترک یعنی تربیت انسان کامل را دارند با یگدیگر همراه شوند، در غیر این صورت وجود اهداف متناقض باعث بی هویتی نسل جوان خواهد شد.
او افزود: دانش آموزان باید بعد از اتمام تحصیلات بتوانند همسر یا پدر و مادر مناسبی باشند نه اینکه هدف آنان صرفا قبولی در کنکور باشد.
شاه حسینی گفت: برای نهادینه کردن هر امر معنوی و فرهنگی باید از سنین پایین اقدام و بچهها را از طریق ایجاد شور و احساس با این مفاهیم آشنا کرد تا در نهایت با مطالعه، این شور تبدیل به شعور شود.
او عنوان کرد: اگر نمازخانههای ما بیشتر شود جامعه به سمت پاکی، درستکاری و اجرای اخلاق محمدی خواهد رفت و گسترش فرهنگ نماز منجر به رعایت حقوق دیگران، مایه سعادت جامعه و تحقق عدالت اجتماعی میشود و اگر بخواهیم مشمول خیر کثیر شویم باید نماز به پا داریم.
بیست و نهمین اجلاسیه استانی نماز به میزبانی شهرستان شهربابک و با حضور اساتید، کارشناسان، معلمان و دانش آموزان سراسر استان از طریق فضای مجازی و در بستر شبکه شاد به صورت زنده برگزار شد.
منبع: ستاد اقامه نماز