تکرار بی حرمتی ایرلاین ها به نماز و نمازگزاران/دلیل تعلل سازمان هواپیمایی در برخورد با این تخلف چیست؟

■ تکرار بی حرمتی ایرلاین ها به نماز و نمازگزاران/دلیل تعلل سازمان هواپیمایی در برخورد با این تخلف چیست؟

تکرار بی حرمتی ایرلاین ها به نماز و نمازگزاران/دلیل تعلل سازمان هواپیمایی در برخورد با این تخلف چیست؟

اردیبهشت سال 96  سازمان هواپیمایی کشوری، بخشنامه رعایت اوقات شرعی اقامه نماز مسافران و احترام به شعائر اسلامی را به شرکتهای هواپیمایی داخلی ابلاغ کرد. در حالی این بخشنامه لازم الاجراست اما برخی ایرلاین ها همچنان به فریضه واجب نماز و احترام به نمازگزاران بی احترامی می‌کنند. 

امروز، نزدیک بودن ساعت نماز صبح، با ساعت پرواز 963 هواپیمایی ایران ایرتور در مسیر مشهد به تهران، و مقاومت خبرنگار خبرگزاری تسنیم و جمعی از مؤمنان برای انجام فریضهٔ صبح، منجر به بی حرمتی به آنان شد. 

شرح این رویداد به این ترتیب بوده که زمان برنامه‌ای پرواز در ساعت 5:20، نماز صبح به افق مشهد ساعت 5:10 زمان طلوع آفتاب در مقصد (تهران) ساعت 7:10 و مدت پرواز 1:15 بوده است. لیکن با توجه به تشریفات و تأخیر معمول هنگام برخاستن، و همچنین تشریفات پیاده شدن و طی مسیر تا سالن ترمینال مقصد، کاملا محتمل بود که زمان رسیدن به مقصد، وقت نماز صبح گذشته باشد.

با لحاظ این موضوع، جمعی از زوار و مجاوران حضرت رضا، با تذکر قانونی به متصدی ایران ایرتور، به محض پخش صدای اذان، با توجه به سه نوبت تأکید و فشار روانی متصدی این شرکت مبنی بر جا ماندن از پرواز (طی زمان دو دقیقه ای نماز صبح) با تعجیل و استرس و احتمال جا ماندن از پرواز (مانند رخداد سال گذشتهٔ هواپیمایی تفتان) به اقامهٔ نماز پرداختند و به سرعت در ساعت 5:12 در گیت خروجی حاضر شدند.

متصدی گیت نهایی خروج در زمان حضور این افراد، با بی ادبی خطاب به خبرنگار تسنیم اظهار کرد:می خواستم شما را جا بگذاریم! اما کسری (صندلی خالی و نفرات جا مانده که با تأخیر و با صدور بلیط‌های پای پرواز پر می‌شود) داشتم.

وی در پاسخ به تذکر مؤدبانهٔ خبرنگار تسنیم، مبنی بر الزام قانونی رعایت وقت نماز، با عصبانیت و فریاد ادامه داد: هیچ هم قانون نیست، می‌خواستید بلیط را این ساعت نگیرید! (طبیعتا با توجه تصریح قانون، مسافر وقتی از تهران بلیط می‌گیرد از اوقات اذان در شهر دیگر مطلع نیست و انتظار دارد بصورت سیستمی ملاحظات وقت نماز مورد توجه قرار گرفته باشد). 

خبرنگار تسنیم، با توجه به مواجههٔ سال گذشته با این موضوع تلاش کرد مؤدبانهٔ اما با قاطعیت، فارغ از الزامات دینی، قانونی بودن این ملاحظه را روشن کند، اما متصدی مذکور با بی ادبی تمام ادامه داد: خیلی بزرگتر از شماها نتوانستند کاری کنند، اگر کسری نداشتم حتما جا میگذاشتیم تا حساب کار دستتان بیاید.

نکتهٔ مهم اینکه این بی‌حرمتی از پایه بلاوجه بود، چرا که پس از سوار شدن نمازگزاران به اتوبوس فرودگاه، همانگونه که این متصدی نیز اشاره کرد، ظرفیت مسافران تا دقایقی در حال تکمیل بود و اساساً نیازی به این بی احترامی عجیب دیده نمی‌شد. 

به گزارش تسنیم، پرواز ایران ایرتور با 16 دقیقه تأخیر، در ساعت 5:36 از فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد برخاست، در ساعت 6:50 در باند فرودگاه مهرآباد بر زمین نشست، دربهای هواپیما در ساعت 7:03 باز شد، و زمان رسیدن مسافران به نمازخانهٔ ترمینال 2 زمانی می بود نه‌تنها امکان «ادای شایستهٔ» فریضهٔ صبح را از مسافران سلب می‌کرد، بلکه اساسا امکان انجام این فریضه میسر نبود.

امید می‌رود مسئولان هواپیمایی کشوری، تمهیداتی فراهم کنند، که نه‌تنها زوار حضرت رضا برای حفظ ابتدائیات شعائر مذهبی مورد بی‌حرمتی قرار نگیرند، بلکه مطابق قانون، امکان انجام شعائر دینی برای مسافران سایر خطوط پروازی میسر شود. لازم به ذکر است که تصاویر و فیلم مربوط به بی احترامی هواپیمایی ایران ایرتور به فریضه نماز و نمازگزاران موجود بوده و در صورت صلاحدید منتشر خواهد شد.

به گزارش تسنیم، سازمان هواپیمایی کشوری اردیبهشت ماه 96 طی بخشنامه‌ای برای رعایت اوقات شرعی اقامه نماز مسافران و احترام به شعائر اسلامی بخشنامه جدید اقامه نماز را به ایرلاین‌های داخلی ابلاغ کرد.

در بخشی از این بخشنامه تأکید شده است:‌ «تمامی مسافران هواپیماهای ایرانی از تمام مبادی و مقاصد و مسافران خطوط هوایی خارجی که از مبادی ایران و یا به‌مقاصد درون ایران پرواز می‌کنند، از حق اقامه نماز‌های یومیه در شرایط شایسته برخوردار بوده و این حق باید به‌رسمیت شناخته شده و مورد احترام قرار گیرد.

در صورتی که در زمان انجام یک پرواز، وقت شرعی نماز آغاز و در همان پرواز پایان یابد، خطوط هوایی موظفند اطلاعات مورد تقاضای مسافران شامل زمان‌ شرعی و جهت قبله را در اختیار مسافران متقاضی قرار داده و در صورت امکان، مکانی مناسب و ایمن جهت اقامه فریضه نماز به مسافران معرفی کنند.

در مواردی که وقت اقامه نماز پس از فرود هواپیما منقضی می‌شود لیکن فرصت کافی جهت انجام تشریفات ورود به مقصد و اقامه نماز وجود ندارد، رعایت مفاد فوق ضروری است.

در صورتی که وقت اقامه نماز، قبل از آغاز برنامه سوار کردن مسافران شروع شود و یا فرصت زمانی اقامه نماز و طول پرواز به‌گونه‌ای باشد که اقامه نماز در زمان پرواز امکان‌پذیر نباشد، سوار کردن مسافران حداقل 15 دقیقه بعد از ورود به وقت نماز آغاز شود و یا برنامه پرواز به‌گونه‌ای تغییر یابد که امکان اقامه نماز پس از فرود و انجام تشریفات ورود به مقصد برای مسافران مهیا شود.

در مواردی که رعایت موارد فوق منجر به نقض الزامات ایمنی و به خطر افتادن جان مسافران شود، رعایت الزامات ایمنی ضروری بوده و محدودیت موجود با رعایت احترام و حقوق مسافران به آنها اعلام شده و در خصوص راهکارهای جایگزین، حداکثر همکاری ممکن با مسافران به‌عمل ­آید.

بر اساس این ابلاغیه تمامی شرکت‌های هواپیمایی موظف هستند دستورالعمل‌ها و فرآیندهای مرتبط با برنامه‌ریزی و مدیریت پرواز را به‌گونه‌ای اصلاح و بازنگری کنند که مفاد این ابلاغیه در عملیات جاری شرکت‌ها رعایت شود.»

منبع: خبرگزاری تسنیم

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1399/11/6 ساعت 13:29
کد : 4711
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
نماز
سازمان هواپیمایی
بی حرمتی ایرلاین ها
بی حرمتی به مومنان
بی حرمتی به نمازگزاران
بی حرمتی به مسافران

■ برپایی نماز عید فطر به‌صورت جماعت واجب نیست

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی در ویژه‌برنامه تفسیر سوره انبیاء طی سخنانی اظهار کرد: از آستان مقدس بانوی کرامت که زمینه برگزاری این برنامه طی ماه مبارک رمضان را فراهم کرده تقدیر و تشکر می‌کنیم و امیدواریم با رفع بحران کرونا بتوا ...

■ آن مهدی‌ (عج) که عیسی‌ بن مریم پشت او نماز می‌خواند، فرزند فاطمه (س) است

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی کلباسی درباره ارتباط وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (س) با امام زمان (عج)، اظهار کرد: برای اینکه منشا این ارتباط روشن شود، مجلسی را که حضرت صدیقه کبری (س) بر پیامبر(ص) وارد شدند، مرور می کنیم. رسول خدا (ص) در بستر بیماری بودند ...

■ وبینار ویژگی‌ها و شاخص‌های مسئولان از منظر قرآن برگزار شد

 وبینار قرآن، عترت و سلامت از سوی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران و ویژه جامعه پزشکی با موضوع «ویژگی‌ها و شاخص‌های مسئولان از منظر قرآن کریم» با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز ب ...

■ یک کتاب خوب برای معتکفین

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، با نزدیک شدن به ایام اعتکاف خواندن کتاب "شکوه امر خدا" (به ضمیمه یادداشتی برای معتکفین) به قلم حجت‌الاسلام "علیرضا پناهیان" که تابستان 1390 برای اولین بار وارد بازار نشر شد خالی از ...

■ دوره آموزشی مهارتی اسرار و شیوه های دعوت به نماز

به گزارش روابط عمومی مرکز تخصصی نماز دوره آموزشی مهارتی اسرار و شیوه های دعوت به نماز با همکاری مرکز تخصصی نماز و مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد. در این دوره که در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز