ترویج فرهنگ نماز نیازمند بررسی و راهکارهای جدید

■ ترویج فرهنگ نماز نیازمند بررسی و راهکارهای جدید

ترویج فرهنگ نماز نیازمند بررسی و راهکارهای جدید

 نماز، فریضه ای که انسان را به قله های سعادت رسانده و روح بشر را جلا داده و مایه آرامش و نزدیکی به حضرت پروردگار می شود که گرایش و انس با مبانی دینی با نماز گسترش یافته و اگر نسل جدید جامعه به نماز توجه کنند و جامعه نیز زمینه آن را تقویت سازد آنگاه نتایج آن را در برون رفت بسیاری از مشکلات خواهیم دید.

نماز جماعت که جلوه ای از همبستگی، اتحاد و همدلی بین مردم بر محور مشخص و یکتایی است، آن نیز سرمایه بزرگ برای جامعه خواهد بود و از این رو بر تقویت آن باید همت داشت.

اقامه نماز با فضیلت های زیادی روبروست و همواره سعی شده نظام آموزشی و سیستم فرهنگی کشور به آن بپردازد که برگزاری نشست ها، کنگره ها، اجلاسیه و رویدادهای فرهنگی و هنری با این موضوع همه بر توسعه و ترویج این فریضه عبادی بوده که این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است.

تعطیلی مدارس و برنامه های حضوری مثل اقامه نماز در مدارس و همچنین کاهش جمعیت نمازگزاران مساجد و محدودیت ها برای حضور در مراکز دینی همه بر موضوع ترویج این فرهنگ دینی سایه انداخته اما موضوع اینجاست که مردم در حین مشکلات به آرامش نیاز دارند و چه آرامشی که متوسل به جایگاه و درگاهی باشد که به قول قرآن «با یاد او دل ها آرام می گیرد».

نیازهای فرهنگی  جامعه مثل توسل به ذات اقدس پروردگار و ارتباط روحی با آفریننده هستی همواره وجود دارد و باید برای تامین آن برنامه ریزی و اقدام اساسی توسط کارشناسان، مسئولان و نهادهای فرهنگی و اجتماعی بشود.

 

*ترویج فرهنگ نماز نباید فراموش شود

به نظر می رسد، این روزها نباید موضوع نماز و اقامه نماز جماعت و اهمیت آن مورد بی مهری قرار گیرد و رها شود بلکه راهکارها و ایده های جدیدی برای ارتباط و ترویج این فرهنگ حسنه انجام شود.

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان با بیان اینکه تا پیش از شیوع ویروس کرونا تاکید ویژه ای بر اقامه نماز در مدارس بود و برای این کار هزار و 300 روحانی در این امر فعالیت داشته اند، خاطرنشان کرد: این فعالیت ها به گونه ای دیگر در دوران بحرانی مدیریت شده است.

«محمد اعتدادی» برگزاری جشنواره ایده های نو برای این مهم را از برنامه های دوران کرونا اعلام کرد و افزود: 20 ایده جدید و کارآمد از میان پیشنهادات کارشناسان و افراد اثرگذار در این حوزه بدست آمده که در شورای نماز در حال بررسی است.

وی با بیان اینکه 17 پایگاه خبری و مطالب اجتماعی دینی با عنوان قرارگاه نماز در شبکه های اجتماعی و برنامه شاد ایجاد شده، خاطرنشان کرد: این اقدام در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در بین دانش آموزان موثر بوده است.

 

*مدیریت فعالیت های فرهنگی و دینی از طریق فضای مجازی

رئیس اداره فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی اداره‌کل آموزش و پرورش اصفهان گفت: فعالیت های فوق درسی یا همان فرهنگی، پرورشی و دینی از طریق فضای مجازی همانند برنامه های آموزشی دنبال و اجرا می شود.

«مرتضی شکری» با بیان اینکه بر اساس سلیقه های متفاوت معلمان پرورشی برنامه های مدارس اجرا شده، خاطرنشان کرد: دستورالعمل های وزارت آموزش و پرورش ابلاغ و مربیان و اولیا مدرسه بر اساس ظرفیت امکان و سلیقه و نوآوری فعالیت هایی را در این راستا اجرا می کنند.

وی ادامه داد: صبحگاه های مجازی، برگزاری مسابقات کتابخوانی، اجرای جشنواره ها و فعالیت های رقابتی در حوزه فرهنگی و پرورشی و همچنین ترویج اندیشه های اسلامی با تولید محتوا در این حوزه انجام می شود.

شکری یادآورشد: همکاری نهادهای فرهنگی مثل کانون های مساجد در این حوزه کارگشا و با ارتباط با مدارس فعالیت های مشترک غیرحضوری و متناسب با دستورالعمل های بهداشتی انجام می دهند که در مناطق مختلف متفاوت است.

*اجرای طرح نماز بنیاد المهدی اصفهان

مدیرعامل بنیاد خیریه فرهنگی المهدی اصفهان گفت: طرح نماز تابستان امسال مراکز فرهنگی تحت پوشش این نهاد به صورت غیرحضوری و با دستورالعمل متفاوت از سال های گذشته اجرا شد.

«احمد نواب» پیرامون این طرح بیان داشت: طرح نماز برای گروه های سنی ابتدایی، متوسطه اول و دوم هر ساله با طرح درس مشخص و مشارکت در نماز جماعت، جمعه و فعالیت های فرهنگی مساجد اجرا می شود و این بنیاد در تامین کتاب و جوایز با کانون ها همکاری دارد.

وی ادامه داد: امسال کلاس ها به صورت غیرحضوری و بر اساس سامانه الکترونیکی برگزار و البته در مناطق سفید و زرد نیز جلسات حضوری داشته و اقامه نماز اعضا شرکت کننده در طرح نیز متناسب با باز یا بسته بودن مساجد به صورت جماعت و فردا اجرا شده است.

نواب یادآورشد: این طرح برای هر عضو در 40 روز به صورت مستمر اجرا می شود که برکات دینی و معنوی برای جامعه خواهد داشت.

 

*تنوع برنامه های کانون های مساجد در ترویج فرهنگ نماز

کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز در هر منطقه برنامه های متنوع و خاصی را برای این موضوع به ویژه در دوران کرونا داشته اند که فرصت مناسبی برای تقویت باورهای دینی بوده است.

برگزاری مسابقه، طرح بچه های مسجد، برگزاری مسابقه کتابخوانی و کلاس های آموزشی احکام و عقاید نماز از جمله آن ها بوده است.

شبستان

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1399/10/22 ساعت 10:38
کد : 4692
دسته : اخبار نماز در استان‌ها
لینک مطلب
کلمات کلیدی
رویج فرهنگ نماز
نماز دانش آموزی
کرونا

■ بهترین مولفه برای نهادینه سازی امر تربیت قرآن و نماز است

رشید قربانی مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در همایش پیش اجلاسیه نماز و آئین تجلیل از فعالین قرآن، عترت و نماز که در اردوگاه شهید سلیمان خاطر سنندج برگزار شد، با بیان اینکه یکی از ساحت‌های شش‌گانه سند تحول بنیادین، ساحت دینی و اخلاقی  است ...

■ اطلاعیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه درباره اقامه نماز جمعه در مناطق زرد و تهران

 شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور درباره اقامه نماز جمعه در مناطق زرد اطلاعیه‌ای صادر کرد که متن آن به شرح ذیل است: باسمه تعالی مردم مؤمن و انقلابی ایران اسلامی؛ با اهدای سلام و ارادت، ضمن تشکر از صبوری مؤمنانه و خردمندانه شما نمازگ ...

■ نماز عید فطر در مساجد سراسر کشور برگزار می شود

حجت الاسلام «حسن روحانی» امروز (شنبه ۲۷ اردیبهشت) در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه عده‌ا ی نا امیدی و اضطراب و دلهره را در جامعه می‌دمند و مردم احساس می‌کنند دچار شرایط سختی‌ شده‌اند که به این زودی&z ...

■ علما و روحانیون پای کار آمدند/ بازگشایی مساجد و نماز جمعه ۱۳۲ شهرستان از فردا

 حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: در این ماه مبارک و مقدس و ماه صیام و قیام و ماه قرآن و دعا برای همه مردم عزیز و شریف و همه مسلمان‌ها آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم با دعای خ ...

■ تعطیلی موقت مرکز اسلامی الزهرا در بریتیش کلمبیای کانادا

مرکز اسلامی الزهرا، مسجد شیعیان در شهر ریچومند در بریتیش کلمبیای کانادا، به منظور مبارزه با شیوع بیماری کرونا ویروس، تمامی برنامه هایش را از جمله نمازهای یومیه و سایر فعالیت ها را لغو کرده است. در اطلاعیه ای که روز پنجشنبه در صفحه فیس بوک مرکز اسل ...
حسین مولوی :
#1313
20:01:49 - 1399/10/23
موافقم
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز