■ مساجد باز است، اما برپایی نماز جماعت ممنوع
بعد از صحبت حضرت آقا در مورد اجتماع ماه رمضان عوامل پشت پرده سریعا مساجد را تا ۱۵ اردیبهشت تعطیل کردند. علت آن شاید ایجاد حاشیه امن برای دولت و مجلس فعلی از امان ماندن در مقابل انتقادات مسلمین و ائمه جمعهها بود. ابتدا باید معنی اجتماع را درست بفهمیم، اگر مسجدی با جمعیت ۳۰ نفره با حداقل زمان ممکن برای نماز و با حفظ حدود شرعی و رعایت نکات بهداشتی نماز جماعت برگزار کند آیا این امر اجتماع محسوب می شود یا نمیشود؟ اگر اجتماع محسوب میشود پس چرا اجتماع چند ساعته مردم در بازار و اتوبوس و مترو اجتماع محسوب نمیشود؟ و اگر اجتماع در مسجد با شرایط فوق اجتماع نیست چرا مساجد باید تعطیل باشند؟ نکند که دشمن قصد دارد دین را به حاشیه ببرد؟ اجتماع اربعین را کنسل کند و....»
نماز جماعت جزو گروه ۴ مشاغل است
براساس اعلام ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا هماکنون در کشور شهر قرمز نداریم و شهرها در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارند که در این شهرها نیز به ترتیب گروه مشاغل ۱، ۲ و ۳ و در وضعیت نارنجی نیز گروه مشاغل ۱ و ۲ فعالیت میتوانند فعالیت داشته باشند. براین اساس برگزاری نماز جماعت در مساجد جزو گروه ۴ به حساب میآید که همچنان برگزاری آن مجاز اعلام نشده است.
محدودیتها، مشابه قبل است
علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: روند محدودیتها براساس رنگ شهرها تغییری نکرده است و همان محدودیتهای گذشته کماکان ادامه دارد.
نماز جماعت در برخی مساجد به خصوص تهران دایر است
مسؤولان امور مساجد در تهران و سایر شهرهای کشور نیز برگزاری و بازگشایی نماز جماعت در مساجد را منوط به تصمیم ستاد ملی کرونا میدانند، این در حالی است که هم اینک در بسیاری از مساجد به صورت محدود و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال برگزاری است.
مساجد برای غیر نماز باز است
البته مساجد کشور این روزها برای خدمات اجتماعی مختلف باز است و صحنه جمعآوری پول و تهیه بسته ارزاق برای نیازمندان و یا تولید ماسک و تهیه آبمیوه و سوپ برای کادر درمان فعال هستند. همچنین اقامه نماز به صورت فرادی نیز در مساجد بلامانع است.
منبع: خبرگزاری فارس