استاندار فارس:■ نقش ترویج نماز در صیانت از خانواده

عنایتالله رحیمی، استاندار فارس عصر شنبه، ۶ دیماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، خانواده را سنگ زیربنای هر اجتماعی به ویژه اجتماع اسلامی عنوان کرد که در مباحث دینی از احترام ویژهای برخوردار است و افزود: اگر بتوان ترویج نماز و امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه توسعه داد، قطعاً در حوزه نقشه مهندسی فرهنگی و تشکیل، صیانت و حفاظت از خانواده نیز بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی اظهار کرد: در شورای آموزش و پرورش استان فارس اتفاقات مبارکی در حال وقوع است که از جمله آن میتوان به مدارس امین اشاره کرد که در این راستا اثرگذار است و به تحقق اهداف ترسیم شده کمک شایانی خواهد کرد.
رحیمی پیشنهاد داد تا در شورای فرهنگ عمومی استان طرحی تحت عنوان شهروند شایسته در تراز جمهوری اسلامی نیز مورد بررسی قرار گیرد تا اگر بعضی مواقع فقط به مبحث گفتمانی و کلامی بسنده میکنیم در بعضی موارد هم به سمت و سوی اقدامات تشویقی و تبیینی حرکت کنیم که میتواند بسیار اثرگذار باشد.
استاندار فارس در ادامه بر ارتقا و تکمیل طرح خانواده متعالی تأکید کرد و گفت: این طرح در استان در حال به نتیجه رسیدن است و بهعنوان طرحی قابل قبول و پسندیده در فارس بهزودی به اجرا در خواهد آمد که در حوزه خانواده میتواند بسیار اثر گذار باشد.
وی افزود: محدوده اجرا، دبیرخانه، بودجه و نظارت بر اجرای این طرح بهطور دقیق مشخص شده است که این وضعیت نشان از پختگی طرح دارد.
رحیمی، خانواده متعالی را طرحی پویا و انعطافپذیر دانست و گفت: در مسیر فرآیند و اجرای این طرح اگر به تعدیل و اصلاح نیاز باشد این امکان وجود خواهد داشت.
استاندار فارس ادامه داد این طرح میتواند مناسب و عملیاتی باشد و از امروز بهعنوان طرحی مصوب تلقی و در سطح استان اجرایی شود.
وی به بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد خانواده و تأکیدات ایشان در این خصوص اشاره كرد و این تأکیدات را به حق و شایسته دانست و گفت: خانواده باید از سه ویژگی آرامش، آسودگی و راحتی برخوردار باشد و دولت باید الزامات آن را فراهم کند و در این مسیر گام بردارد.
رحیمی، تشکیل خانواده را مبحثی مفصل دانست که الزامات خاص خود را دارد و افزود: در کارگروه خانواده استان به این مسایل پرداخته و کارهای تئوری و عملی در این زمینه و برای تشکیل خانواده، صیانت و حفاظت از آن انجام میشود.
وی به برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی اشاره کرد و گفت: این طرح کلان و ملی است که اگر بخواهیم عملیاتی شود باید در سطح استان بومیسازی و نهایتاً به پروژه تبدیل شود تا اثرگذاری خود را داشته باشد.
رحیمی ادامه داد: این اقدام بر عهده شورای فرهنگ عمومی و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است که بیتردید به کمک دانشگاه و حوزه نیاز دارد تا راهبردهای کلی این طرح شامل معنویت، اخلاق و سبک زندگی ایرانی اسلامی عملیاتی شود.
استاندار فارس تصریح كرد: یکی از راهبردهای مهمی که در طرح خانواده متعالی و در برش نقشه مهندسی کشور آمده اتحاد ملی و انسجام اسلامی است که علاوه بر توجه به ارزشها بر نیازهای امروز جامعه نیز تمرکز شده است. دشمنان با اتکا به روزنههایی مانند اتحاد ملی سعی در ضربه زدن به جامعه ما را دارند.
وی در ادامه به اهمیت اقتصاد مقاومتی در شرایط موجود کشور نیز اشاره و تاکید کرد: تحریمها این موضوع مهم را به ما گوشزد می کنند که از گذشته تا زمان حال و آینده باید برای این موضوع برنامه داشت. عدالت همه جانبه بهعنوان یکی از الزامات انسجام ملی میتواند رضایت شهروندان را در پی داشته باشد.
رحیمی همچنین هنر متعهد و متعالی را یکی از الزامات فرهنگی جامعه امروزی دانست و گفت: فضای مجازی و رسانهها اکنون بهعنوان رکنی اثرگذار در اذهان شهروندان محسوب میشوند و اگر بخواهیم خواستههای نظام و ارزشهای پذیرفته شده را به زبان هنر انتقال دهیم بسیار اثرگذار خواهد بود و در ذهن مردم ماندگارتر میشود.
نماینده عالی دولت در استان فارس تأكید كرد: با سند نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس میتوان قسمتی از اهداف تدوین شده فرهنگی را در چارچوب رسالت و وظیفه قانونی، ملی و شرعی محقق کرد.
وی در پایان از مجموعه شهرداری شیراز و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان فارس خواست تا در راستای اجرای اقدامات فرهنگی از جمله پخش اذان در اماکن شهری شیراز نظیر بوستان آزادی و قسمتهایی از بلوار چمران اقدام کنند.
منبع: خبرگزاری ایکنا