■ واکنش حجتالاسلام رفیعی به مروجین اسلام رحمانی
حجتالاسلام ناصر رفیعی ۱۵ شهریورماه در ضمن جلسه تفسیر سوره حجرات در مدرسه امام خمینی(ره)، به اظهارات حسن آقامیری که با استناد به قبول توبه حر از سوی امام حسین(ع)، خواهان بازگشت برخی چهرههای هنری شده بود، اظهار کرد: سال ۸۱ نخبگان حوزه راجع به مناظره و گفتوگو به مقام معظم رهبری نامه نوشتند. ایشان جواب بسیار زیبایی به نامه دادند که من چند قسمت از فرمایشات مقام معظم رهبری را خدمت شما میخوانم: «نباید از «آزادی» ترسید و از «مناظره» گریخت و «نقد و انتقاد» را به کالای قاچاق و یا امری تشریفاتی، تبدیل کرد؛ چنانچه نباید به جای مناظره، به «جدال و مراء»، گرفتار آمد و به جای آزادی، به دام هتاکی و مسئولیتگریزی لغزید.»
وی افزود: امروز برخی در کشور نقد را با هتاکی اشتباه گرفتند و دارند با استفاده ابزاری از تاریخ، به ارزشهای دینی حمله میکنند. آقا [آقامیری] حر را برای تبلیغ اسلام رحمانی واسطه قرار میدهد، در حالی که اولاً خودش با خشونت این حرفها را میزند و این با اسلام رحمانی جور در نمیآید. خود این داد و فریاد کردن با آن حرفها جور در نمیآید. ثانیاً چرا نمیگویید عبیدالله حر جعفی از کاروان امام حسین جدا شد؟ زیرا او امتیاز میخواست ولی امام حسین(ع) نپذیرفت. چرا نمیگویید عبدالله بن زبیر از کاروان حضرت جدا شد، عبدالله بن عمر جدا شد؟ شما دارید از چه کسی دفاع میکنید؟ از کسی که حاضر نیست همکاریش را کنار بگذارد و یک عذرخواهی بکند؟
وی ادامه داد: متأسفانه حوزه هم هیچ واکنشی نشان نمیدهد. من این تفکر را از داعش خطرناکتر میدانم. اینطور با الفاظ بازی کردن، هتاکی و مسئولیتگریزی و اقدامی خطرناک است. ما در قرآن «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَالْمُنَافِقِينَ وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ» نداریم؟ در قرآن به پیامبر(ص) نمیگوید: «وَلَا تُطِعْ كُلَّ حَلَّافٍ مَهِينٍ هَمَّازٍ مَشَّاءٍ بِنَمِيمٍ مَنَّاعٍ لِلْخَيْرِ مُعْتَدٍ أَثِيمٍ عُتُلٍّ بَعْدَ ذَلِكَ زَنِيمٍ». چطور اینها را ندیدید؟
رفیعی یادآور شد: رهبر انقلاب در این نامه به نخبگان حوزه نوشتند: «من عمیقاً متأسفم که برخی میان مرداب «سکوت و جمود» با گرداب «هرزهگویی و کفرگویی»، طریق سومی نمیشناسند و گمان میکنند که برای پرهیز از هریک از این دو، باید به دام دیگری افتاد.» یعنی برخی سکوت کردند و نانشان در سکوتشان است. عدهای هم به هرزهگویی پرداختند، نه آن سکوت درست است و نه هرزهگویی». من در بیت رهبری هم گفتم سلبی صحبت کردن و زیر سوال بردن راحت است. اینکه من بگویم نماز انسان بیرحم از شرابخواری انسان دارای مهربانی بهتر است، یعنی مغالطه و بازی با الفاظ. این حرف جوانان را مشروبخور میکند، نه نمازخوان. چرا نمازخوان با رحم را مثال نمیزنی؟
وی افزود: منی که قائلم همه از جمله شمر در جهنم بخشیده میشوند، چرا روضه میخوانید که مردم گریه کنند؟ پس روضه را تعطیل کنید. پس معنای آیه قرآن چه میشود که میگوید اگر کسی مومنی را متعمداً بکشد، جزایش جهنم است و در آن خالد است. رهبر انقلاب فرمودند: «متأسفانه گروهی به دنبال سیاستزدگی و گروهی به دنبال سیاستزدائی، دائماً تبدیل فضای فرهنگی کشور را به سکوت مردابگونه یا تلاطم گردابوار، میخواهند تا در این بلبشو، فقط صاحبان قدرت و ثروت و تریبون، بتوانند تأثیرگذار و جریانساز باشند»، هر دو غلط است. برخی میگویند روی منبر حرف سیاسی نزنید. من به همه دولتهایی که بعد از مقام معظم رهبری آمدند، نقد دارم و البته خدماتی هم دارند.
وی ادامه داد: این هنر نیست که با این فضاسازیها طرفدار جمع کنیم. اینها جوانان را به ورطه نابودی میکشد و چوب حراج زدن به ارزشهای دینی است. رهبر انقلاب فرمودند: «در چنین فضائی، جامعه به جلو نخواهد رفت و دعواها، تکراری و ثابت و سطحی و نازل میگردد، هیچ فکری تولید و حرف تازهای گفته نمیشود، عدهای مدام خود را تکرار میکنند و عدهای دیگر تنها غرب را ترجمه میکنند و جامعه و حکومت نیز که تابع نخبگان خویشاند، دچار انفعال و عقبگرد میشوند».
وی در پایان گفت: بین اسلام رحمانی و عقبنشینی تفاوت است. قرآن به پیامبر میگوید عقبنشینی مکن، کفار دوست دارند تو سستی کنی. اینها غیر از اسلام رحمانی است. ما اسلام رحمانی را قبول داریم. چندینبار در قرآن «ارحم الراحمین» آمده است، ولی از آن طرف هم «جاهد الکفار و المنافقین» آمده است.
منبع: خبرگزاری ایکنا