استادیار دانشگاه کالیفرنیا: ■ دستورات بهداشتی اسلام (وضو)آسیب کرونا را کاهش میدهد
چالش کرونا علاوه بر اینکه حوزه سلامت و درمان را تحت تأثیر خود قرار داده است، از جنبه فکری، فرهنگی و اندیشهای نیز چالشها و گفتمانهایی را بین اندیشمندان اجتماعی و اساتید دینی دنیا فراهم آورده است.
طرح مباحثی همچون ایجاد فاصله اجتماعی، رعایت مسائل فرهنگی در مراکز خرید، لزوم دعا و استغاثه به درگاه خداوند متعال در شرایط التهاب کرونا، تأکید بر بسته شدن اماکن مذهبی و مراسمهای آیینی و... از مواردیاند که در حیطه گفتمان دینی و فرهنگی جوامع قرار دارند و طی این ایام مدام مورد گفتمان و تبادل نظر قرار گرفتهاند.
این بار روزنامه "نیویورک تایمز" اقدام به انتشار مقالهای از یک استادیار ادیان دانشگاه لوتران کالیفرنیا با عنوان "اسلام چه شیوههای بهداشتی برای منع شیوع کرونا دارد؟" منتشر کرد.
این استاد دانشگاه که رُز (Rose) نام دارد، در بخشهایی از یادداشت خود مینویسد: در این زمان آموزههای اسلامی با تأکید بر پاکی بدن میتوانند کنار اهمیت اقدامات بهداشتی یعنی استفاده از صابون یا ضدعفونیکننده دست، در کاهش آسیبپذیری فرد در برابر ویروس کمک کنند.
بخشهایی از ترجمه این مقاله را تسنیم گزارش میدهد:
شیوع بیماری کورونا ویروس در سراسر جهان، به مردم بارها و بارها یادآور میشود که تماس جسمی را محدود کنید، دستها را بشویید و از تماس با چهره خودداری کنید.
As outbreaks of the coronavirus spread throughout the world, people are reminded over and again to limit physical contact, wash hands and avoid touching their face.
"Netflix" بر اساس اسنادی گزارش میدهد: نحوه جلوگیری از شیوع بیماری نشان میدهد که چگونه شستوشوی آیین اسلامی، معروف به "وضو"، ممکن است به گسترش یک پیام بهداشتی خوب کمک کند.
The recent Netflix docuseries “Pandemic: How to Prevent an Outbreak” illustrates how the Islamic ritual washing, known as “wudu,” may help spread a good hygiene message.
سیرا ماد، یک متخصص بهداشت عمومی مسلمان در یک بیمارستان نیویورک برای خواندن نمازهای خود در مرکز اسلامی دانشگاه نیویورک، قبل از ورود به نمازخانه، برای انجام وضو میایستد و دهان و صورت و همچنین پاهای خود را میشوید.